ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 07, 2009 20:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Przystojny chłopak, a jak się podleczy, to jeszcze wypięknieje.
Za domek :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon wrz 07, 2009 21:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Ponieważ chwilowo (mam nadzieję) wpadłam w głęboki dół finansowy i z "wpisowym" może być problem, wymodziłam bazarek na ślepaczki. Mam nadzieję, że do się go zakwalifikować jako wpisowe bo z "pracy rąk własnych" powstał :)
Zapraszam:
Bazarek na ślepaczki i FAN
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Wto wrz 08, 2009 9:32 Re: Re:

Wrzesień:

Składki 123 zł:
rezerwa
Aleksandra59
AnitaS
barba50
Bazyliszkowa
biedronkas
delfin612

KarolinaS
ksiezna_kluska
marcjannakape
puss
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto wrz 08, 2009 12:07 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

To ja moze krótko o Srebrnym. Byliśmy ostatnio u dra Gierka w Katowicach. Dostał Srebrny lekką narkozę i pan doktor mu w oczkach grzebał. :wink: I okazało się tak: "zapalenie spojówek w obu oczach, w prawym dodatkowo wysięk ropny, w lewym wysunięta 3 powieka oraz zapalenie rogówki z narastaniem spojówki gałkowej na rogówkę". Dostał 2 antybiotyki plus 2 rodzaje kropli do oczu. Po antybiotykach faktycznie schowała się ta powieka w jednym oczku i już wiem, że ma oczy zielone. :D Po wyleczeniu wysięków i ropy Srebrny pojedzie na operację lewego oczka, dzięki ktorej poprawi mu się znacznie pole widzenia, będzie lepiej widział.
Moje kochane biedactwo tyle się nacierpiało i jeszcze go czeka tyle, ale najważniejsze, że jest dla niego jakaś opcja, co dalej.

Podawanie mu kropli do oczu - masakra... :|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto wrz 08, 2009 12:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Dobrze, że jest konkretny plan działania. :ok:
anita5 pisze:Podawanie mu kropli do oczu - masakra... :|

A to mnie jakoś nie dziwi - po tym, co wcześniej pisałaś o Srebrnym :roll:

Bazyliszkowa

Post » Wto wrz 08, 2009 12:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

witaj Akima w klubie ślepaczków :D Piracik wędruje na 1 stronę, jesli będzie miał własny watek, proszę, wrzuć link; zamieszczę chłopaka także na nk w galerii kotków wyjątkowych, po leczeniu jeszcze raz wstawimy zdjęcie i pzrypomnimy go, ale dmku już można poszukać teraz :ok:
Selenga, każdy pomysł pomocy slepaczkom jets na wagę złota, podrzucajmy, licytujmy , zapraszamy na bazarek
Bazarek na ślepaczki i FAN
Anitko, wielkie kciuki za Sreberko, jednak można poprawić mu pole widzenia i choć i tak wyglada pięknie z takimi oczętami, operacja poprawi mu komfort zycia :ok:

Dorotko, dziekuję , działa, poprawie jeszcze na pierwszej str.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto wrz 08, 2009 12:33 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

alessandra pisze:witaj Akima w klubie ślepaczków :D Piracik wędruje na 1 stronę, jesli będzie miał własny watek, proszę, wrzuć link; zamieszczę chłopaka także na nk w galerii kotków wyjątkowych, po leczeniu jeszcze raz wstawimy zdjęcie i pzrypomnimy go, ale dmku już można poszukać teraz :ok:
.

Bardzo dziękuję. Dzwoniłam właśnie do weta, dzisiaj albo jutro będzie miał pierwszy zabieg - usuwanie połamanych kłów. Myslę, że odczuję dużą ulgę. Niestety infekcja z katarem nie leczy się tak szybko jak byśmy chcieli, ale zabieg na zęby konieczny i to jak najszybciej! Oczko w późniejszym terminie. W najbliższych dniach wystawię na niego bazarki, będę wdzięczna za każdą pomoc. Jutro jak szef pozwoli to pojadę do niego wieczorem.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto wrz 08, 2009 12:37 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Akima, gdyby wet stwierdził, że Piracik jednak jest seniorem (tak chociaż z 8.letnim), to można by mu szukać domku także na wątku kocich seniorów (kliknij drugi banerek w moim podpisie).
Za udany zabieg :ok:

Bazyliszkowa

Post » Wto wrz 08, 2009 18:40 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

alessandra pisze:Anitko, wielkie kciuki za Sreberko, jednak można poprawić mu pole widzenia i choć i tak wyglada pięknie z takimi oczętami, operacja poprawi mu komfort zycia :ok:

Dziękuję za kciuki. Srebrny to cudny kot. Został ojcem samozwańczym dla Pandziąt maleńkich i się realizuje jako tata. :mrgreen: A szaleńcze jego ADHD temperują krople Bacha.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto wrz 08, 2009 19:09 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Lotosik pojechał do własnego domu :D
iza5 pisze:Pojechał :cry: do nowego domku z ogrodem dwoma kotkami i jednym pieskiem. Do ludzi kochających zwierzęta.

viewtopic.php?f=13&t=94666&start=45

Bazyliszkowa

Post » Wto wrz 08, 2009 20:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Malutka tri z tego wątku też już w swoim domku: viewtopic.php?f=1&t=99226&p=4892574#p4892574
esperanza pisze:Tak trikoloreczka ma dom u markppp :)

Bazyliszkowa

Post » Śro wrz 09, 2009 14:30 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podrzucę wątek - może ktoś wypatrzy na pierwszej stronie ślepinkę dla siebie?

Bazyliszkowa

Post » Śro wrz 09, 2009 16:24 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Jak się miewa kaperek????

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

Post » Śro wrz 09, 2009 16:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Witaj markppp w Klubie Ślepaczkowym! O Kaperka spytaj najlepiej na wątku Szarej Przystani, tu: viewtopic.php?f=13&t=99429&hilit=szara+przysta%C5%84

A może napiszesz nam, jak ma się malutka tri pod twoją opieką? I może jakieś fotki byś wrzucił?

Bazyliszkowa

Post » Śro wrz 09, 2009 16:46 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

O małej pisze już na wątku
viewtopic.php?f=1&t=99226

Mała ma się bardzo dobrze! Jest dopiero dwa dni a już się troche rozruszała!!! Bawi się frendzelkami od obrusu! Ma apetyt uwielnia Gourmeta gold :wink:
Teraz tylko czekam na powrót DR. Garncarza.
Jak tylko bede miał aparat i ktoś mnie poinstrułuje jak to zamieszcze już po wizycie jej zdjęcia!!! TFU TFU TFU żeby nie zapeszać!!!

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

[poprzednia][następna]