Puszkin, kochany Poeta ...... za Tęczowym Mostem ....

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 06, 2009 23:37 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Olu mocno trzymam za Was. Za Puszkina. Za caloksztalt. Za zdrowie.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon wrz 07, 2009 6:11 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Masz może możliwość izolowania go na czas karmienia? Ja często zamykam Kubę w drugim pokoju, bo wszystkie kocie sępy czyhają na jego miskę. To samo z kroplówką.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon wrz 07, 2009 7:09 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Olu, jak u Was, pamiętam o Was cały czas.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon wrz 07, 2009 7:10 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Dzień dobry Kochani! :)
Puszkinku, jak sie dziś miewasz?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 07, 2009 9:04 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Apetyt Puszkina to bardzo dobra wiadomość. Tak trzymaj Poeto :ok:
Wiem, że kroplówkę w domu trudniej podać niż zwykły zastrzyk, na szczęście nie macie daleko. Mam nadzieję, ze wyniki sie ustabilizuja a potem zaczną sie poprawiać.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon wrz 07, 2009 21:16 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Olu!!!
Dopiero teraz trafiłam na wątek Puszkina. Bardzo mi przykro.... Ale jakoś cały czas mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Szczególnie po wiadomościach o tym jaki ma apetyt. Trzymam kciuki bardzo, bardzo, bardzo, bardzo. Pozdrawiam serdecznie, całuję i drapię za uszkiem( Ciebie też :wink: )
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Pon wrz 07, 2009 21:45 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Niestety Puszkin bardzo źle zniósł dzisiaj kroplówkowanie :( Ale chyba wiem dlaczego 8) Puszkin chyba rozróżnia lecznicowe wetki i nie lubi tych, które działały przy zakładaniu wenflonów, natomiast akceptuje te, które wenflon - ten ostatni - usunęły 8O I teraz biorąc pod uwagę powyższe obserwacje będę ustwiała wizyty na kroplówkowanie :mrgreen: No bo dzisiaj była wetka zakładająca ostatni wenflon :oops:

Puszkinowi apetyt dopisuje nadal, co mnie niezmiernie cieszy. Niestety ogólna kondycja Poety nie uległa poprawie :? Niespecjalnie Puszkin się myje - futerko mało ciekawie wygląda.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon wrz 07, 2009 21:53 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

caly czas mocne kciuki za Puszkina :ok: :ok: :ok:
Obrazek

aga9955

Post » Wto wrz 08, 2009 11:10 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Aleksandra59 pisze:Niestety Puszkin bardzo źle zniósł dzisiaj kroplówkowanie :( Ale chyba wiem dlaczego 8) Puszkin chyba rozróżnia lecznicowe wetki i nie lubi tych, które działały przy zakładaniu wenflonów, natomiast akceptuje te, które wenflon - ten ostatni - usunęły 8O I teraz biorąc pod uwagę powyższe obserwacje będę ustwiała wizyty na kroplówkowanie :mrgreen: No bo dzisiaj była wetka zakładająca ostatni wenflon :oops:

Puszkinowi apetyt dopisuje nadal, co mnie niezmiernie cieszy. Niestety ogólna kondycja Poety nie uległa poprawie :? Niespecjalnie Puszkin się myje - futerko mało ciekawie wygląda.

Rany, jaki to mądry kot! 8)
Olu, może on ogólnie nie czuje się na siłach, zeby się myć. Może jest troszkę obolały, troszkę tym wszystkim sfrustrowany i tak po prostu mu się odechciało? Ważne, że ma apetyt, z czego się bardzo cieszę! :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto wrz 08, 2009 16:40 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Mamy nadzię, że dziś u was dzień bez zakłoceń :)

Z tym myciem się nie przejmuj. Moja malutka od dwóch miesięcy prawię się nie myje - nie ukrywajmy, jak jestem chora to też mi się nie chce :roll: . Ale żby nic się działo, to codziennie troszeńkę ją czeszę - nie rozczesuję, bo mogłoby to ją boleć po kroplówkach, ale tak tylko zgarniam z wierzchu, a wieczorem obcieram szmatką moczoną w ciepłej wodzie i widać, że jej to sprawia przyjemność. Do tego stopnia, ze ostatnio zainteresowała się sama okolicami intymnymi (próbowałam ja tam wycierać chusteczkami dla niemowląt, ale wyraźnie czuła się zażenowana) i okolicami pyszczka.

Po prostu musi się poczuć lepiej na tyle, żeby mu się chciało, jak to u facetów :roll: :wink:

Trzymamy za was kciuki :ok: :ok: :ok:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto wrz 08, 2009 19:02 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Dzięki wszystkim za kciuki :1luvu:

Puszkin chyba chciał się za kciuki odwdzięczyć i ZROBIŁ SIOO BEZ KRWI :D :D :D :D :D :D Może to jeszcze nie jest wzorcowe sioo, ale bardzo wszystkim w lecznicy się to sioo zrobione w transporterku podobało 8)

Ponieważ było sioo w transporterku - co oznacza, że Poeta był mocno zestresowany jazdą do lecznicy - jutro kroplówkowania nie będzie. Zastrzyk zrobię w domu :wink:

Ponieważ życie ma to do siebie, że jak coś jednego zaczyna iść ku dobremu, to z drugiej mańki musi dowalić - u Alusia i Bajeczki nawrót kk :twisted: :twisted: :twisted: A koty miały być szczepione :evil:

Aleksandra59

Post » Wto wrz 08, 2009 20:14 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Kciuki nadal za zdrówko Puszkina i pozostałych też... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto wrz 08, 2009 20:17 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

mocne kciuki za zdrowko calej kociej bandy:)
Olu a Puszkin mial infekcje przewodu moczowego??? moze u niego te wyniki nerkowe sa spowodowane wlasnie tym? Moze gdzies sie gromadzi mocz w miedniczkach? Tak gdybam. Stan ostry jest duzo lepszy niz przewlekly bo zupelnie inaczej rokuje :ok: :ok: :ok:

Kciuki za szczepienia. :ok: :ok:
Obrazek

aga9955

Post » Wto wrz 08, 2009 21:05 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

Aga - USG nerek wskazywało na stan zapalenia przewlekłego. Potem było badanie moczu - i wyszło ropa + krew. Wyników badań moczu nie mam w domu niestety, ale generalnie złe były.

Oczywiście obraz nerek na USG może być konsekwencją ostrego stanu zapalnego przewodu moczowego, który "nałożył" się na wcześniejsze choroby nerek. Tak gdybam ...

Puszkin młody nie jest - 15 lat dla futra to w końcu nie przelewki - a życie Puszkina nie oszczędzało :? U mnie Puszkin od roku jest .......

Na razie mam "naocznie" bez badań - mocz bez krwi i ropy. To efekt antybiotyków pewnikiem. W czwartek będą badania krwi i moczu - jak się uda sioo złapać 8)

Puszkin nadal ma apetyt i nie chudnie - waga 3,35 utrzymuje się :D Jednak futro Puszkina nadal w kiepskim stanie :?

Niezależnie od powyższego - pełni optymizmu jesteśmy 8) Bo ja mam plan - same pozytywy mają być 8) I tylko to jest na dziś akceptowane :twisted:

Aleksandra59

Post » Wto wrz 08, 2009 21:14 Re: Puszkin bardzo chory - leczenie na siłę ??????????????

I tak trzymac. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]