rudy Filip Piękny - 4 miesiące, wulkan energii, sama słodycz

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 20:52 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

hopsniemy nocka ciemną!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob wrz 05, 2009 18:57 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

Hopsniemy jeszcze raz.
Ostatnia pani chętna na Filipa powiedziała mi, że nie będzie robić z siebie wariatki i zabezpieczać tarasu na czwartym piętrze. :evil: Filip nie skorzystał z kolejnej oferty. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon wrz 07, 2009 11:58 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

witam,

poszukuję rudego kota (całego rudego), w wieku do 1 roku. jako przyjaciela dla mego nieco ponad rocznego. jednak bez wariackiego stawiania domu do góry nogami, kocham koty, ale uważam, że siatkowanie wszystkich okien, zwłaszcza gdy ma się ich duużo, jest przesadą. mój kot nie wychodzi na dwór, jest wykastrowany. w przypadku zainteresowania, proszę o wysłanie zdjęć na mail aneta_25@poczta.onet.pl
pozdrawiam
at

anetat

Od: Pon wrz 07, 2009 8:56

Post » Pon wrz 07, 2009 14:09 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

Osiatkowanie wszystkich okien może być przesadą, ważne jest osiatkowanie tych okien, które są otwierane.
I nie trzeba do tego "wariacko stawiać domu do góry nogami".
BTW, zdjęcia Filipa są w wątku. :)
Obrazek

Agneska

Post » Pon wrz 07, 2009 19:26 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

jak chorowitka?
Filipek to śliczny chłopczyk juz pewnie! I Zuźka bedzie tęsknic za nim!
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 08, 2009 14:46 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

Ale numer. :ryk:
Jakaś pani (numer zastrzeżony, oczywiście, kocham takie telefony :mrgreen: ) powiedziała, że z Warszawy do Góry Kalwarii to jest tak daleko, że nikt nie przyjedzie, żeby jej okna zabezpieczyć w mieszkaniu. Następnie powiedziała, że skoro ma małe dziecko, to znaczy, że jest odpowiedzialna i za kota tez będzie odpowiedzialna.

Skoro nie chcę jej wydać kota, na którym jej zalezy, to na pewno "ta fundacja to współpracuje z firmą zabezpieczającą okna i zarabia na tym pieniądze". I na koniec mnie postraszyła, "my z programem 'Uwaga' i TVNem przyjedziemy do tej fundacji". Już się boję. :mrgreen: Ciekawe gdzież to się pani z Góry Kalwarii wybierze? :wink:
Obrazek

Agneska

Post » Wto wrz 08, 2009 15:12 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

no niech przyjedzie do fundacji z kamera i niech zobaczą te wszystkie koty,które dzięki "dobrym ludziom" musza szukac domków. Te starsze wywalone na bruk bo wakacje,bo do scian nie pasujące,bo zaszły w ciaze ,bo kocury znacza poduchy...i te małe porzucone w smietnikach,osiedlach czy w lesie bo domom nie chciało sie kotek ciachać. Niech przyjadą i zobacza może jakiś dom się ulituje i weźmie choć jednego a inny zastanowi się zanim pozwoli kotce zajść w ciążę a niekastrowanemu kotowi używać życia...
Może odwiedą i piwnice,kotłownie i place ...
No i niech popatrzą w schronach na połamańce ,które wypadły z okien lub uciekły i wpadły pod samochody a oddane do klatek bez mrugnięcia oczkiem...przez ukochanych włascicieli.
Ale się w :mrgreen:
Niech przyjada-będą bardzo pomocni!!!
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 08, 2009 15:19 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

ostatnio jedna pani chciala mlego kota dla starszej osoby.Wypytywana obruszyla sie,ze sa pelnoletnie,odopiedzialne i spowiadac sie nie musza. Sluchawka zostala odlozona.Moje okolice byly.Dostala jakiegos kota.I kilka dni temu przyleciala karmicielka czy nie wiem o kims chetnym na malego kocurka bo...chca go oddac.Zanim zdazylysmy cos zrobic poszedl.Ze sluchu w bardzo,bardzo niepewne rece.To sie nazywa odpowiedzialnosc!
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 08, 2009 16:41 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

Agneska pisze:Ale numer. :ryk:
Jakaś pani (numer zastrzeżony, oczywiście, kocham takie telefony :mrgreen: ) powiedziała, że z Warszawy do Góry Kalwarii to jest tak daleko, że nikt nie przyjedzie, żeby jej okna zabezpieczyć w mieszkaniu. Następnie powiedziała, że skoro ma małe dziecko, to znaczy, że jest odpowiedzialna i za kota tez będzie odpowiedzialna.

Skoro nie chcę jej wydać kota, na którym jej zalezy, to na pewno "ta fundacja to współpracuje z firmą zabezpieczającą okna i zarabia na tym pieniądze". I na koniec mnie postraszyła, "my z programem 'Uwaga' i TVNem przyjedziemy do tej fundacji". Już się boję. :mrgreen: Ciekawe gdzież to się pani z Góry Kalwarii wybierze? :wink:

A to ja chyba wiem, o której Pani mówisz :twisted:
Zadzwoniła najpierw do mnie - dialog był następujący:
- Ja w sprawie ogłoszenia.
- A którego ogłoszenia? Bo dawałam różne.
- No tego o kocie.
- Ale którym kocie? Jaki kolor?
- Rudy.
- Aha. Tam w ogłoszeniu jest numer telefonu do mojej koleżanki Agnieszki...
- Proszę Pani! Ja się pytam czy to jest jeszcze aktualne, więc proszę mi odpowiedzieć, a nie opowiadać o jakiejś koleżance! (wielce oburzonym tonem)
:twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto wrz 08, 2009 17:15 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

Aleba, pani mowiaca ze wschodnim akcentem? ;-)
Obrazek

Agneska

Post » Śro wrz 09, 2009 7:02 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

za sensowny domek dla Filipka :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 10, 2009 4:59 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

może ktoś chce kota o poranku 8)

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw wrz 10, 2009 6:43 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

i o późniejszym poranku Filipek tez jest osiagalny!
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 10, 2009 9:31 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

Piękne chłopisko z niego wyrosło. Mam nadzieję, że w czasie weekendu uda mi się zrobić jakieś ładne fotki, to się pochwalimy aktualną wersją Filipa. :D
Obrazek

Agneska

Post » Czw wrz 10, 2009 9:57 Re: Filip - rudy, 2-miesięczny słodki dzieciak :-)

:ok: :ok: za mądry domek

Ona_Sc

Od: Sob maja 16, 2009 12:05

[poprzednia][następna]