Wątek do zamknięcia!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 06, 2009 9:57 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - ASTRA WYMIOTY I BIEGUNKA - POMOCY! STR.6

Agn pisze:
vega29 pisze: Astra po smekcie czuje się lepiej, więc może to jednak żołądek.

Vega, to niech zostaną przy mono diecie z kurczaka i Smekcie. Niech się jelita przyzwyczają do normalnego jedzenia. U takich maluchów każde rozregulowanie trawienia może skończyć się dramatem.

Astra zrobiła normalnego kupala
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie wrz 06, 2009 10:03 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - ASTRA WYMIOTY I BIEGUNKA - POMOCY! STR.6

vega29 pisze:
Agn pisze:
vega29 pisze: Astra po smekcie czuje się lepiej, więc może to jednak żołądek.

Vega, to niech zostaną przy mono diecie z kurczaka i Smekcie. Niech się jelita przyzwyczają do normalnego jedzenia. U takich maluchów każde rozregulowanie trawienia może skończyć się dramatem.

Astra zrobiła normalnego kupala

Świetnie! :)
Przeczytałam, że warto dodawać do pokarmu maleńką - dosłownie kropelkę lakcidu, żeby tworzyła się flora bakteryjna. Autor, jak pisze: "W naturze kocię otrzymuje bakterie jelitowe od matki - w sytuacji odkarmiania musi je dostać od nas, to zmniejszy ryzyko biegunek które u maluszków są bardzo poważnym zagrożeniem."

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie wrz 06, 2009 11:54 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

hop!!!
Dodałam nowy banerek na 5 stronie. Można podmieniać w podpisach :wink:
Obrazek

vega29

Post » Nie wrz 06, 2009 14:00 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

przeklejam z afn.

ASTRA:Obrazek A TO NIE WIEM KTO :)Obrazek MAGIA:Obrazek ASTRA I CZAREK:Obrazek

... Bo zawsze najwięcej radości jest z porządnej qpy :)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Nie wrz 06, 2009 21:00 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

HOP!!!

POMOC FINANSOWA POTRZEBNA!!!!
Astra jest pod opieką weterynaryjną - potrzebne środki na leczenie!! Brakuje podkładów, ligniny, kasy na jedzonko dla maluchów! DT nie ma na to zbyt wiele środków, a fundacyjna skarpeta jest pusta!!!
Obrazek

vega29

Post » Nie wrz 06, 2009 22:45 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

podrzucam! i przypominam o bazarku..
viewtopic.php?f=20&t=99603

zapraszam
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Nie wrz 06, 2009 22:53 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

Jest takie mleko dla osób uczulonych na laktozę... Kurcze nie pamiętam teraz nazwy, ale na tym mleku jest napisane że zawartość laktozy zmniejszona o 80% czy jakoś tak. To mleko o ile dobrze pamiętam jest w niebieskim kartonie litrowym (albo 1,1) i chyba z Mlekovity, ale pewna nie jestem. Dla kotów się świetnie nadaje - wypróbowane na kotach. Dla maluchów można jeszcze rozcieńczyć odrobina wody. Ja to mleko kupowałam w sklepach Społem i Carrefour (w tym raczej na pewno powinno być). Jutro podskoczę w wolnej chwili do sklepu i sprawdzę nazwę, to podam.

W razie czego podajcie na jakie konto wysłać kaskę, w przypływie gotówki postaram się choć trochę podesłać. Domyślam się że konto AFN, ale jaki dopisek dla maluchów?

Trzymajcie się maluszki :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie wrz 06, 2009 23:13 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

Zgadza się - na konto Fundacji z dopiskiem "MALEŃTASY OSTRÓDA"
Dane do przelewu są na stronie Fundacji http://www.afn.pl
Obrazek

vega29

Post » Pon wrz 07, 2009 11:42 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

hop
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pon wrz 07, 2009 17:32 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

bardzo prosimy o pomoc. Rzeczową lub jeśli ktoś może o przelew choć przysłowiowej złotówki na konto fundacji, na maluchy...

Dodatkowo sprawę komplikuje fakt że kociaki w DT będą jeszcze 3 tygodnie. Później wracają do schronu jeśli nie znajdą DS albo przynajmniej inny DT się nie znajdzie....
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pon wrz 07, 2009 18:13 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

To mleko o którym pisałam jest z firmy Warmia i nazywa się "Łagodne" Mleko Lekkostrawne (o ponad 80% obniżona zawartość laktozy). W sklepach Społem jest po 4zł z groszami, a w Carrefourze widziałam jakiś czas temu za 3zł. z groszami (jak teraz to nie wiem).
Wysyłać mleka nie będę pocztą bo by się rozciapało w drodze, ale poszło już do was 50zł - na razie tyle, bo fundusze dopiero pod koniec miesiąca. Powinno dojść za ok. 3 dni, bo idzie przekazem pocztowym (nie mam konta internetowego).

Proszę wymiziać ode mnie maluszki :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 07, 2009 18:48 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

Gibutkowa pisze:To mleko o którym pisałam jest z firmy Warmia i nazywa się "Łagodne" Mleko Lekkostrawne (o ponad 80% obniżona zawartość laktozy). W sklepach Społem jest po 4zł z groszami, a w Carrefourze widziałam jakiś czas temu za 3zł. z groszami (jak teraz to nie wiem).
Wysyłać mleka nie będę pocztą bo by się rozciapało w drodze, ale poszło już do was 50zł - na razie tyle, bo fundusze dopiero pod koniec miesiąca. Powinno dojść za ok. 3 dni, bo idzie przekazem pocztowym (nie mam konta internetowego).

Proszę wymiziać ode mnie maluszki :)

Dziękuję w imieniu maleństw! :1luvu: :1luvu:
Obrazek

vega29

Post » Pon wrz 07, 2009 18:56 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

Finansowo nie mogę pomóc, ale chociaż potrzymam kciuki za małe.....
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon wrz 07, 2009 20:15 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

i znowu do góry!
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto wrz 08, 2009 0:37 Re: 5 MALEŃTASÓW W DT - POMOC FINANSOWA, RZECZOWA, MENTALNA!

Czarek na dobranoc :)
i jak takie cudo oddać do schronu ?

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

evalla

[poprzednia][następna]