Tragedia BRAK OCZU FIV Trójmiasto; przecież już ma DS ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 22:06 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

kristinbb pisze:
KarolinaS pisze:
Igor natomiast miał dziś wyciśnięte gruczoły około odbytowe - zauważyliśmy, że jakoś ostatnio częściej zajmuje się pupą i wydobywa się stamtąd bardzo nieprzyjemny zapaszek :roll: ; okazało się, że ma zapchane gruczoły i przez to znacznie powiększone, mogło skończyć się stanem zapalnym jakby płyn musiał znaleźć ujście w końcu - tak z grubsza tłumaczę - wet mi namalował :lol: :lol: :lol:, a blondynka ze mnie żadna :wink: :lol: :lol:

Najchętniej przeniosłabym się do Twojego weta... :(
Że też jest tak daleko... :(
moja wetka twierdzi,że kotom nie wyciska się gruczoły okołoodbytowe. :roll:
Nie do końca też wiem ,czy oczko Czekoladki jest we właściwym stanie... :roll:

no ale co zrobić jak się zapcha, potem może być stan zapalny i i tak trzeba wyciągnąć to wszystko, a potem jeszcze przepłukać....brrrrrrrrrr
generalnie to wetka ma rację pod tym wgledem, że u kotów to się prawie nie zdarza - znalazłam to na jakiejś stronce i mój wet potwierdził :roll:

Z Czekoladką to najlepiej do tego Pikiela jednak, w końcu okulista...
...no i jak będziecie w Gdańsku, to na cafe zapraszamy :wink:

a tak w ogóle to u nas w łazience goście goście...

2 chłopaki (TI: Klemens i Greyjoy) - Sopocianie :D , całe zapchlone, zawszone, zaświerzbione, zakleszczone etc etc ale już po kuracjach odnawiajacych :D
i trochę dzikawe niestety, trzeba je będzie wychowywać :roll:
3 dni u nas, potem jadą do moich rodziców, na tymczas; zlitowali się...
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob wrz 05, 2009 13:22 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

No to coraz więcej koteczków Ci się przewija przez dom... :lol: :lol:
Biedaki bezdomne... :roll:

Dziękujemy za zaproszenie na cafe... :1luvu:
muszę przemyśleć tego dr Pikiela.
u mnie to problem kiedy... :roll:

Mnie się wydaje, że jednak nie ma racji ta moja wet... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob wrz 05, 2009 13:55 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

kristinbb pisze:
Mnie się wydaje, że jednak nie ma racji ta moja wet... :roll:

a czy mówiła dlaczego?;
ja mam generalnie zaufanie do mojego weta, ale zawsze jak są inne opinie, to robię się niepewna :roll:
wiesz, weterynaria w gruncie rzeczy nie jest tak rozwiniętą nauką jak medycyna i mam wrażenie, że przy większości spraw co wet to inna opinia...
poza tym kiedyś przeraziło mnie, że po weterynarii, natychmiast po ukończeniu studiów ludzie otwierają prywatne praktyki, tzn mają możliwość; ludzie po medycynie nie mają, trochę z innych względów...blokowani są przez starszych - jest tam jakaś taka zasada :roll: quasi korporacyjna :roll: , najpierw trzeba się wkręcić w środowisko etc; znajomy kiedyś mi mówił...ale z lekarzami to zupełnie inna sprawa, bo w tym wypadku chodzi całkowicie o kasę tzn w wypadku prywatnych gabinetów (nie mówię, że w biznesie weterynaryjnym nie chodzi, ale tu wszystkie kliniki są płatne, bo zwierzęta nie są ubezpieczone...)
w sumie to nie wiem jak wygląda sytuacja z ukończeniem weterynarii;
w wypadku medycyny, proces jest długi - studia 6 lat, potem praktyka, potem po egzaminie jest specjalizacja kilka lat, egzamin specjalizacyjny - i tak się robi z tego całkiem przyzwoita ilość praktyki;

no a w weterynarii, jak w medycynie jednak doświadczenie i wyrobiona przez doświadczenie intuicja są chyba najważniejsze (objawy chorób psich i kocich czesto są bardzo niespecyficzne...), tak mi się wydaje :roll:

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob wrz 05, 2009 14:02 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

Ja to w kółko sprawdzam i sprawdzam i po historii z Joe przestałam w ogóle wetom ufać... :twisted:
Pomogła Coolcaty i miejscowa wet młoda i kochająca koty.
Do reszty tutejszej baaardzo ostrożnie.
Modlę się ,zeby moje koty odeszły we śnie... :roll:
Lekarzom przestałam ufać 2 lata temu po historii z moim półpaśćcem ocznym.. :twisted:

kristinbb

Post » Sob wrz 05, 2009 14:16 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

kristinbb pisze:Ja to w kółko sprawdzam i sprawdzam i po historii z Joe przestałam w ogóle wetom ufać... :twisted:
Lekarzom przestałam ufać 2 lata temu po historii z moim półpaśćcem ocznym.. :twisted:

no tak nie napisałam jeszcze o, że poza doświadczeniem, miłość do zwierząt jest niezbędna, a po kontaktach z niektórymi wetami, wiem, że wybór zawodu paradoksanie nie zawsze idzie z tym w parze :roll:

moja mama też miała problem z oczami - zaćma genetyczna i przez niedouczonego lekarza starciła wzrok w jednym oku...

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob wrz 05, 2009 14:18 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

KarolinaS pisze:
kristinbb pisze:Ja to w kółko sprawdzam i sprawdzam i po historii z Joe przestałam w ogóle wetom ufać... :twisted:

no tak nie napisałam jeszcze o, że poza doświadczeniem, miłość do zwierząt jest niezbędna, a po kontaktach z niektórymi wetami, wiem, że wybór zawodu paradoksanie nie zawsze idzie z tym w parze :roll:

moja mama też miała problem z oczami - zaćma genetyczna i przez niedouczonego lekarza starciła wzrok w jednym oku...

Chyba jednak w zawodzie lekarza i weta trzeba mieć talent i lubić ten zawód.... :roll:

Współczuję Mamusi...rozumiem ją bardzo, człowiek jest bezradny w takich sytuacjach... :roll:

kristinbb

Post » Sob wrz 05, 2009 14:30 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

kristinbb pisze:
KarolinaS pisze:

Chyba jednak w zawodzie lekarza i weta trzeba mieć talent i lubić ten zawód.... :roll:

Współczuję Mamusi...rozumiem ją bardzo, człowiek jest bezradny w takich sytuacjach... :roll:

tak, miłość do zawodu...mam znajomego, który jest urologiem; pracuje prawie niewyobrażlną ilość godzin tygodniowo (jest w tym sporo etosu protestanckiego :lol: i burżuazyjnego :lol: tzn dbałości o odpowiedni standart życia, co prawda :lol: ), ale jak do nas przychodzi po tygodniu, w którym normą co do ilości snu jest ok 5, 6, czasem 4 h, i narzeka, to i tak jak śmiejemy się, że i tak to lubi, to przyznaje, że bardzo...

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob wrz 05, 2009 14:38 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

Ważne ,że lubi... :lol: :lol:

kristinbb

Post » Sob wrz 05, 2009 15:55 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

a to nasi goście...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob wrz 05, 2009 17:34 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

Ojej jakie śliczności... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trochę chyba wystraszone za tą pralką... :lol:

kristinbb

Post » Sob wrz 05, 2009 19:39 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

ale śliczne maluchy :1luvu:

jak mają na imię ?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Sob wrz 05, 2009 20:42 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

Tymczasowo, bo domki stałe będą miały swobodę w ty zakresie :wink: : Greyjoy i Klemens (ten z większą ilością białego)

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob wrz 05, 2009 20:59 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

Śliczności szukają domków ?
mają swój wątek?

kristinbb

Post » Sob wrz 05, 2009 21:04 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

oj szukają; wątek tutaj, zaczęty, jak jeszcze mieszkały na dworze: viewtopic.php?f=13&t=98370

niestety to dwa, które zostały - były cztery :(

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob wrz 05, 2009 21:10 Re: Tragedia BRAK OCZU FIV Szukamy DS Trójmiasto;nowe fotki39,40

To zaraz zajrzę... :)

kristinbb

[poprzednia][następna]