Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 01, 2009 7:38 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

W końcu forum działa :mrgreen: teraz trzeba będzie się przyzwyczaić do nowego wyglądu.

Byliśmy w sobotę z Wilczką u weta:
Mocznik 38
Kreatynina 3,4

Na razie kroplówek już nie musimy dawać. A w tygodniu jedziemy zrobić elektrolity (jak dobrze pamiętam) bo w sobotę Dr Gruszka był sam i nie dałby rady.
A ogólnie Wilczka rozrabia jak zwykle. Ona chyba myśli, że ja nie wiem, że mój chłopak ją rano karmi jak jeszcze śpie i jak tylko wstanę to leci do kuchni i miauczy o jedzenie hehe
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto wrz 01, 2009 9:19 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Dobrze, że juz z nią lepiej :)
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Śro wrz 02, 2009 10:36 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

wspaniale, ze Wilczuni sie polepszyło zdroweczko :ok: :D

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw wrz 03, 2009 18:08 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Byliśmy dzisiaj u weta ale niestety nic z tego nie wyszło bo w maszynce do badania zabrakło jakiegoś gazu i przestała działać. Wilczka się bardzo z tego faktu ucieszyła :mrgreen: a minę miała jak wyszliśmy :lol: powiedzmy, że troche była zdezorientowana :wink: Ale pójdziemy w następnym tygodniu zrobimy krew, elektrolize, i mocz.
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 03, 2009 20:56 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Czasem tak bywa. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre.

Kicia_

Post » Pt wrz 04, 2009 6:55 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

kurcze, to bez sensu, dwa razy jezdzenie... ale przynajmniej Wilczka zadowolona ;)

tillibulek

Post » Pt wrz 04, 2009 18:49 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

tillibulek pisze:kurcze, to bez sensu, dwa razy jezdzenie... ale przynajmniej Wilczka zadowolona ;)

No niestety czasem tak bywa jak napisała Kicia_ . Złośliwość rzeczy martwych :wink: Ale zauważyłam, że Wilczka już lepiej znosi jazde samochodem, wczoraj ani razu nie miaukneła 8O gdzie na początku to się dosłownie darła przez cała droge w jedna i drugą stronę. Pewnie już sie powoli przyzwyczaja do tej całej jazdy i do transporterka :)
A wyniki mam nadzieje, że będą dobre bo martwi mnie to chodzenie od czasu do czasu do kąta na siusianie. Ona normalnie chodzi do kuwety i tak co kilka dni potrafi do kąta zrobić. Już nie wiem czy ma to związek ze zdrowiem czy ten kąt jest już tak mocno przesiąkniety zapachem jej moczu (chociaż kupiliśmy preparat do usuwania zapachu w zoologicznym i psikamy co jakiś czas)
Obrazek

JaEwka

Post » Pt wrz 04, 2009 21:45 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

No to czekamy na wyniki.

Kicia_

Post » Sob wrz 05, 2009 13:20 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Wilczce znów się kopalnia w uchu zrobiła. Trochę jej wyczyściłam ale poprosimy dr Gruszke żeby jeszcze tam zajrzał i porządnie wyszorował :)
Obrazek

JaEwka

Post » Sob wrz 05, 2009 20:34 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

:lol: uwielbiam waszą wilczkę i za zdrówko trzymam kciuka!!!
URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie wrz 06, 2009 17:59 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Wilczka to wiecznie głodny kot ona by tylko jadła i jadła :) Jak tylko idę do kuchni to ona już jedno oko otwarte i się patrzy co robię, a jak otwieram lodówkę to w sekundę jest pod nogami :lol: A jak jest 5 rano to już stoi dosłownie nad głową i stosuje szantaż emocjonalny :wink: A jak sie zdarzy, pójść mi tak wcześnie do toalety to już koniec nie ma spokoju będzie tak stała do 8 dopóki nie dostanie jedzenia. Ah tak miło jest się codziennie dobrze wysypiać :twisted: 8)
Obrazek

JaEwka

Post » Pon wrz 07, 2009 8:57 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

co do siusiania po kątach, to nasza kiteczka miala przewlekłą niewydolnosc nerek i mimo sikania do kuwety, zalatwiala sie tez doslownie codziennie w przedpokoju, nie pomagalo zmywanie podlogi octem i chowanie butow.... to nie bylo zlosliwe, to byl objaw chorobowy.... choc jak zapytalam weta, czemu tak robi (ona nawet miala kuwete postawioną w tym przedpokoju, a mimo to, siusiala na podloge), to powiedzial, ze dlatego, ze nie trafia do kuwety, ale ona ewidentnie kucala sobie na podlodze i tam robila....

super, ze Wilczunia ma apetyt :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Pon wrz 07, 2009 11:22 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

tillibulek pisze:co do siusiania po kątach, to nasza kiteczka miala przewlekłą niewydolnosc nerek i mimo sikania do kuwety, zalatwiala sie tez doslownie codziennie w przedpokoju, nie pomagalo zmywanie podlogi octem i chowanie butow.... to nie bylo zlosliwe, to byl objaw chorobowy.... choc jak zapytalam weta, czemu tak robi (ona nawet miala kuwete postawioną w tym przedpokoju, a mimo to, siusiala na podloge), to powiedzial, ze dlatego, ze nie trafia do kuwety, ale ona ewidentnie kucala sobie na podlodze i tam robila....

super, ze Wilczunia ma apetyt :ok: :ok: :ok:

No Wilczka ma tak samo, chodzi normalnie do kuwety ale od czasu do czasu siknie sobie w kącie :roll: dzisiaj rano tak samo wyczyściłam kocią toaletę :wink: a ta drep drep i do kąta.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto wrz 08, 2009 7:24 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

tylko nasza niunia nie zostala w pore zdiagnozowana i jej stan, kiedy sie dowiedzielismy o chorobie byl juz bardzo ciezki - dobrze, ze Wilczka jest pod troskliwą opieką :1luvu: :ok:

tillibulek

Post » Wto wrz 08, 2009 17:38 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Mieliśmy zamiar pojechać dzisiaj do weta ale niestety nadal nie dostarczono gazu. Biedna Wilczka była do południa na głodzie (zadzwoniliśmy przed wyjazdem dlatego do tej pory nic jej nie dawałam do jedzenia). Nienawidzę jej tak trzymać biedna chodziła za mną pół dnia, jak tylko wstałam to ta za mną i miau miau miau i patrzyła tymi swoimi oczkami :( A teraz jest już tak nam ufa, że się na mnie wspinała i prosto mi oczy patrzyła hehe to dopiero było okropne, nawet nie poszła spać tylko mnie pilnowała czy przypadkiem nie idę do kuchni...Ale jak jej daliśmy jeść to szybko wszystko zjadła i od razu spać poszła :wink:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]