SzP - Potrzebny cykloferon!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 7:52 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Do domków kociki :kotek:
Gosiara

Post » Pt wrz 04, 2009 8:53 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Gosiara pisze:A ja się martwię bo banda 5ciu tak zdziczała na tej wolności stajennej,że jak mnie widzą nawet do jedzenia nie podejdą

Się nie martw, na pewno im ta wolność pasuje :ok:

Chociaż ja o moją mamuśkę tez się już martwię, mam nadzieję, że ją przyuważę gdzieś na podwórku przed wyjazdem na urlop :roll:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Pt wrz 04, 2009 10:20 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

W końcu to dzikie kociaki. Co można było to dla nich zrobiłam, teraz pozostaje im życzyć szczęścia na wolności.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pt wrz 04, 2009 13:54 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

No martwie się bo nie ma już żadnego a jeżdzę tam codziennie...Pewno uciekły do starego spichleża a ja tam nie mam możliwości wejścia tylko przez dziury w murze...Dziś tam byłam to biegały,tam jakieś koty ale nie widziałam jakie,bo szczerze jak Piotrek Je wypuścił nie zdążyłam zapamiętać ich wyglądu,nie wiem może za bardzo przeżywam,ale czuję się w jakis sposób za nie odpowiedzialna...Puki co pod wejściem zostawiłam suche i wode...
Gosiara

Post » Pt wrz 04, 2009 19:57 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Gosiara pisze:Puki co pod wejściem zostawiłam suche i wode...

Dadzą radę.

Moja mamuśka na szczęście się dzisiaj pokazała, widać, że wolność jej pasuje, tylko pełnej miski brak. Ale wieczorem dostała swoją porcję od sąsiada - karmiciela :)

Formica czekam na meldunek jak tam moje maluszki? :roll:
;)
ObrazekObrazek

coztego

Post » Pt wrz 04, 2009 21:11 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Maluszki zostały wrednie rozdzielone, trzy są u mnie z Kaperkiem, a dwa zawiozłam do Ewy. Jeszcze w lecznicy je odrobaczyliśmy. Na razie siedziały sobie w transporterku i nie bardzo chciały wyjść, mimo tego, że Kaperek wchodził do nich i wychodził i pomiaukiwał :( Dałam jeść, pić i idę spać. Rano do nich zajrzę, przed pracą.
Obrazek

Formica

Post » Pt wrz 04, 2009 21:25 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Dorzucam do wątku kolejnych podopiecznych:

Młode po kotce w typie syjama. Kociaki zdrowe i rozbrykane.

Psotka
Obrazek
data urodzenia: ok 24.07.2009
maść: trikolor
Odrobaczona, trwa walka ze świerzbem
Kontakt: formica@autograf.pl, 502 311 695
Więcej zdjęć.

Zorro
Obrazek
maść: biało-czarny
Odrobaczony, trwa walka ze świerzbem
Więcej zdjęć.

Czarne klony
Obrazek Obrazek
maść: czarne
Odrobaczone, trwa walka ze świerzbem
Więcej zdjęć.

Kicia przyniesiona z boiska szkolnego.
Daisy
Obrazek
maść: czarna
Kicia w trakcie leczenia kaliciwirozy i świerzbowca usznego. Odpchlona.
Do adopcji po zakończonym leczeniu.

Oprócz tego pod opiekę Fundacji trafiła niespełna trzytygodniowa, straszliwie zapchlona i zaświerzbiona czarna kotka Rurka. Zdjęcia niebawem.

Kociaki fundacyjne mają założony także wątek na kociarni => reklamujemy się :lol:
Obrazek

Formica

Post » Pt wrz 04, 2009 22:14 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

O rety, znowu koty 8O Dobrze, że jeszcze nie skończyłam aktualizacji :P

Formica pisze:Jeszcze w lecznicy je odrobaczyliśmy.

Cieszę się bardzo :)
Na razie siedziały sobie w transporterku i nie bardzo chciały wyjść

Tyle stresów dzisiaj miały, nie ma co się dziwić, że z lekka się wystraszyły. Do jutra pewnie się oswoją z nowym terenem.

Kto pojechał do Ewy?
ObrazekObrazek

coztego

Post » Sob wrz 05, 2009 15:08 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Zalało nas tymi kociakami... zresztą wszędzie tak... gdzie te domki?...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob wrz 05, 2009 17:05 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

No gdzie te domki?
Gosiara

Post » Sob wrz 05, 2009 23:32 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Dziś pojechałam do 1 stajni,pamiętasz Formica tego dzikusa(kulawy) co wypuściliśmy w stodole?On tutaj dalej sobie żyje swoim życiem... :wink:
Poza tym nad ranem ktoś pod stajnię podrzucił dwa kociaki około 3 miesięcy ze strasznym kk,pani,która ma swoje dwa konie zajęła się nimi,wzięła do weta...Będą mieszkały u Niej w Jej małej stajence na terenie stajni w pomieszczeniu na pokarm dla koni :ryk:
Gosiara

Post » Nie wrz 06, 2009 12:19 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Kociki czują się dobrze. Jeden z maluchów u Ewy ma coś nieładną kupkę jeszcze, ale czuje się ogólnie dobrze.
Ja zbieram się i jadę z Grubą Bercią do nowego domu :)
Obrazek

Formica

Post » Nie wrz 06, 2009 12:20 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Gosiara pisze:Dziś pojechałam do 1 stajni,pamiętasz Formica tego dzikusa(kulawy) co wypuściliśmy w stodole?On tutaj dalej sobie żyje swoim życiem... :wink:
Poza tym nad ranem ktoś pod stajnię podrzucił dwa kociaki około 3 miesięcy ze strasznym kk,pani,która ma swoje dwa konie zajęła się nimi,wzięła do weta...Będą mieszkały u Niej w Jej małej stajence na terenie stajni w pomieszczeniu na pokarm dla koni :ryk:

Pewnie, że pamiętam. Nogę mu składaliśmy i przesiedział niemal dwa miesiące pod moją wanną, jakże mogłabym go zapomnieć :lol: Cieszę się, że sobie radzi.
Obrazek

Formica

Post » Nie wrz 06, 2009 17:00 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Byłam zdziwiona bo śpi w tej stodole dalej ale teraz z Chelsea(sunią) od Zadziorka :mrgreen:
Tych 5ciu dalej nie ma( w Ziemkach) :roll:
W Mikulach Józik(stajenny)dba o zwierzaki koło jego drzwi pod daszkiem zawsze są pełne miseczki suchego i mleka... :D
Jakby był jakiś dzikus to bym właśnie tam zawiozła,bo w Ziemkach za dużo psów,których się koty boja i zwiewają...
A Chelsea i Bruno do kotów się przywyczaiły a na początku goniły...
Gosiara

Post » Nie wrz 06, 2009 20:10 Re: SzP - Koty i kocięta czekają! Kolejne Dwa jednookie maluszki

Gruba Berta już w nowym domku :D
Obrazek

Formica

[poprzednia][następna]