K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 15:02 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Po częściowym uzupełnieniu przeze mnie Allegro pewnie niektóre aukcje będą się dublować, bo inne osoby też wystawiają.Ale trudno. Zrobiło się takie zamieszanie, że już tego nie ogarniam. Wybaczcie.....Uzupełniłam nowymi zdjęciami i opisami. Resztę będę robić przez weekend...może to ogarnę (kto, co, u kogo, w jakim wieku itp) :D

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt wrz 04, 2009 16:40 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Właśnie wróciłam z srebrnymi dzikunami od doktorro. Panienka spokojna, ale kawaler "naruszył ciągłość powłoki cielesnej" pana wet, znaczy użarł go w palec :evil: Szczepiliśmy się w poczekalni, bo w gabinecie pies przygotowywany był do zabiegu. Jak próbowałam wyjąć chłopaka z transportera, panna wyrwała się doktorowi z ręki i zaczęła uciekać po ścianach. Zostawiłam więc krwiożerczą bestię wiszącą na palcu doktora i rzuciłam się łapać dziewczynę. Obyło się bez strat: ani w ludziach, ani w kotach, ani w mieniu :wink:
Niestety nie udało się zobaczyć dokładniej kociej dupinki, bo dzikus zaraz po zastrzyku wskoczył do transportera i już się nie odważyłam go wyjąć.
Noski bez grzyba.

Na Kocimskiej dzikuny nagle złagodniały i dały się miziać. Wredoty jedne :evil:

Kretki biegają luzem, trzeba uważać otwierając drzwi. Są zamknięte na klucz. Usunęłam im z pokoju karmę, worek ze żwirkiem, oraz wszsytko, co mogłyby zrzucić i zrobić sobie krzywdę.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 04, 2009 17:25 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Czy ktos z Was mieszka może w Krakowie-Bronowicach i mógłby jutro przechować przez parę godzin naszego Maleńtasa?
Mruczeńka może go przywieźć około 12-14tej, a domek może dopiero odebrac po 17-18tej
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt wrz 04, 2009 18:07 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

CoToMa pisze:Czy ktos z Was mieszka może w Krakowie-Bronowicach i mógłby jutro przechować przez parę godzin naszego Maleńtasa?
Mruczeńka może go przywieźć około 12-14tej, a domek może dopiero odebrac po 17-18tej

a to już wiem skąd p. Zosia :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 04, 2009 18:28 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Tweety, dzięki :1luvu:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt wrz 04, 2009 20:48 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Umówiłam się na odrobaczanie kotów z właścicielem lecznicy na Żabińcu. Mają dostać zastrzyk na tasiemca i pastę na inne robactwo, bo zastrzyk ponoć tego innego nie wybije. Za całość ok.170zł. Nie wiem czy to mało, czy dużo. Dziewczyny na wątku na którym pytałam uznały, że to dużo ale nie mam innego pomysłu :roll:
Z tunelików zostało 110zł. Dokonałam dzisiaj aukcji 2 fantów z paczki, którą dostałam na bazarek. Kupiłyśmy z anną09 adresowniki, każdy po 25zł,więc doszło 5 dyszek. Czekam jeszcze na zaległą wpłatę za cantucci i będą pieniądze na całość.

Solangelica przekazała mi też dzisiaj piątala na Feliway.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pt wrz 04, 2009 20:52 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Edit: wlasnie mialam pisac mjs ze sie przypominam o wpis na liste :)i dziekuje za mily wieczor :)

Mój TŻ jeszcze wszystkiego nie ogarnia ;) ale jest tez pod duzym wrazeniem - Negrita próbowała go poderwać, Ryfka też jakby rzucała w jego strone wymowne spojrzenia, ale bezdyskusyjnie Joasia zagarnela cala nasza uwage.
To jest tajfun a nie kot :) I jest niesamowicie podobna do naszego Felka. Cud miod panna z charrakterkiem :)
Gluś jest superl. A Fredzia zostawiła mi podpis pazurem na szyi, ale to nic, jak mnie ktoś spyta powiem, że oswajałam tygrysa :ryk:

....i caly czas mam przed oczami smutne, wsciekle i pelne zalu oczy Myszki. I te jej kocia skarge na człowieka. Ech :evil: Rozesle po znajomych info moze ktos bedzie chcial ja przyjac pod swoj dach...
dobrego weekendu i jeszcze raz bardzo dziekuje annie09 i mjs za wprowadzenie w Wielopolski Koci Matrix :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt wrz 04, 2009 20:56 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Solangelica, cała przyjemność po naszej stronie :D Koty potrzebują kontaktu z człowiekiem, cieszę się, że maja nowych przyjaciół.
Myszka faktycznie biedniusia, ale gdy byłam u nich w środę nawet nie wyjrzała zza kuchennych drzwi, a dzisiaj już się tam nie chowała, choć daleko jeszcze do względnego spokoju... :(
Obrazek

mjs

Post » Pt wrz 04, 2009 21:04 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

to prawda, mialam wrazenie ze Myszka probowala przyciagnac nasza (ludzi) uwage, ale jak tylko sie do niej zblizylam zaczynala sie zalic z wielka zloscia... ale w pewnej chwili sie przyszla otrzec o moja reke, po czym miauknela, fuknela i poszla.
potrzebuje duzo czasu... i koniecznie domu, w ktorym juz zostanie do konca swoich kocich dni.

bede pytac wsrod znajomych - na razie tylko tyle moge dla niej zrobic :( piekna kota, po prostu piekna...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt wrz 04, 2009 21:55 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

co mogę zrobić z pdf-em aby Wam tutaj pokazać jak wygląda to zdjęcie do ulotki?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 04, 2009 22:02 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

No więc, to był dzień:
- Queen_ink złapała Mamę Trójeczki, ale... okazało się, że mama ma pocharatane listwy mleczne i nie ma w nich mleka, więc pewnie maluchów już dłużej nie karmiła, stąd ich ogólne poobsysanie. Panną zajął się krakvet. Teraz wielopoluje, w poniedziałek do kontroli.
Na grzegórzeckiej złapał się kocurek ok. 4-5 m-cy, mały na kastrownie, więc dostał szczepienie. Czeka w klatce u Pani karmicielki aż się mama złapie, bo ciocia się złapała.
Jutro rano z gracją łapiemy mamę bambama, a po południu mamę srebrnych dzikusów, czy one mają imiona? Jeśli nie, to może Garda i Kaj, biedny Kaj-ajaj.
A i jutro Fifka ma wizytę, a w niedzielę.... Leośka.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt wrz 04, 2009 22:04 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Tweety pisze:co mogę zrobić z pdf-em aby Wam tutaj pokazać jak wygląda to zdjęcie do ulotki?

Zrzut ekranu?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt wrz 04, 2009 22:15 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Przypominam o weekendowych dyżurach na Wielopolu:
sobota
mjs
queen_ink

niedziela
mjs
queen_ink

I dyżury na następne 2 dni (niestety nadal nie znam swojego rozkładu jazdy):

poniedziałek
.........
mjs

wtorek
.........
.........
Obrazek

mjs

Post » Sob wrz 05, 2009 7:39 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Pamiętam.
Kotce trzeba przemywać tę ranę (z grubsza i bez przesady) raz dziennie riwanolem albo wodą utlenioną. W lecznicy była spokojna, zobaczymy, jak będzie dzisiaj. Musi tez nosić kubraczek, żeby się nie lizała.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob wrz 05, 2009 8:02 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Gdzie ona jest, w 413? Trzeba jej ściągnąć kubraczek i przemyć ranę?

Edit: już wszystko wiem.
Ostatnio edytowano Sob wrz 05, 2009 8:11 przez mjs, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mjs

[poprzednia][następna]