Zmiany zmiany zmiany:)

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2009 19:12 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

PcimOlki pisze:
puss pisze:powiadomienia przychodzą mi z takim opóźnieniem, że zdążę odpowiedzieć w wątku, 5 razy do niego zajrzeć, i nagle przychodzi powiadomienie, że ktoś coś w nim napisał, a jak zaglądam, to się okazuje, że to stare posty, które już czytałam.
frustruje mnie to :?

Bardziej niż półgodzinne oczekiwanie na wysłanie postu w 10 egzemplarzach?

Mnie podobnie.
salma75

Post » Czw wrz 03, 2009 19:23 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

salma75 pisze:
puss pisze:powiadomienia przychodzą mi z takim opóźnieniem, że zdążę odpowiedzieć w wątku, 5 razy do niego zajrzeć, i nagle przychodzi powiadomienie, że ktoś coś w nim napisał, a jak zaglądam, to się okazuje, że to stare posty, które już czytałam.

Mnie podobnie.

Tak miało być?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw wrz 03, 2009 19:41 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

PcimOlki pisze:
salma75 pisze:

Mnie podobnie.

Tak miało być?

W podobnym stopniu frustrują mnie spóżnione powiadomienia co staroforumowe problemy z wysyłaniem postów.
salma75

Post » Czw wrz 03, 2009 19:51 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

salma75 pisze:....

W podobnym stopniu frustrują mnie spóżnione powiadomienia co staroforumowe problemy z wysyłaniem postów.

Nie wpadłem nać.
Limit gnieżdżenia istonie jest dziwny - jak idea mu przyświeca?

PcimOlki

Post » Czw wrz 03, 2009 21:07 Re: Nowe miau.. :) - pytania..

Greta_2006 pisze:Mam pytanie: czy już zostanie konieczność logowania po kliknięciu na link z powiadomienia? Temat na Kotach lub innym ogólnodostępnym podforum...

Chyba rozumiem intencje twórców tej funkcji.
Jeżeli weszłoby się do śledzonego wątku bez logowania, to w przypadku pojawiania się nowych wpisów nie dostawalibyśmy powiadomień o nich.
Wymuszenie logowania powoduje, że nowe powiadomienia będą wysyłane.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw wrz 03, 2009 21:22 Re: Nowe miau.. :) - pytania..

Wojtek pisze:
Greta_2006 pisze:Mam pytanie: czy już zostanie konieczność logowania po kliknięciu na link z powiadomienia? Temat na Kotach lub innym ogólnodostępnym podforum...

Chyba rozumiem intencje twórców tej funkcji.
Jeżeli weszłoby się do śledzonego wątku bez logowania, to w przypadku pojawiania się nowych wpisów nie dostawalibyśmy powiadomień o nich.
Wymuszenie logowania powoduje, że nowe powiadomienia będą wysyłane.

Dlaczego?

PcimOlki

Post » Czw wrz 03, 2009 21:25 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Cytat z maila z powiadomieniem:
Temat (...), który śledzisz, otrzymał nową odpowiedź od czasu Twojej ostatniej wizyty.
Dopóki nie odwiedzisz forum, nowe powiadomienia nie bedą do Ciebie
wysyłane.

Rozumiem to tak, że jeśli przeczytam nowy post anonimowo, to skrypt forum "nie będzie wiedział", że użytkownik Wojtek zajrzał do wątku i nie wyśle nowego powiadomienia.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw wrz 03, 2009 21:31 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Wojtek pisze:Cytat z maila z powiadomieniem:
Temat (...), który
śledzisz, otrzymał nową odpowiedź od czasu Twojej ostatniej wizyty.
Dopóki nie odwiedzisz forum, nowe powiadomienia nie bedą do Ciebie
wysyłane.

Rozumiem to tak, że jeśli przeczytam nowy post anonimowo, to skrypt forum "nie będzie wiedział", że użytkownik Wojtek zajrzał do wątku i nie wyśle nowego powiadomienia.

Czy to znaczy, że skrypt wysyła powiadomienie jednokrotnie po nadejściu pierwszego postu następującego po naszym?
Czy też każdy (teoretycznie) następny jest również notyfikowany mailem?
Czy mówimy o jawnym logowaniu, czy o autologin przez aktualne cookie?
(zwykle się muszę zalogować gdy się cookie wyexpiruje)

PcimOlki

Post » Czw wrz 03, 2009 21:37 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

powiadomienie jest wysyłane jeden raz po naszej ostatniej wizycie w temacie, jak masz zapamiętane hasło to nie trzeba się logować.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw wrz 03, 2009 21:40 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

PcimOlki pisze:Limit gnieżdżenia istonie jest dziwny - jak idea mu przyświeca?

Czytelności chyba? Czasem były rozmowy gdzie cytowano i 20 wypowiedzi, czasem po 1-2 słowa, i robiły się monstrualne wielopiętrowe cytaty. Zresztą to chyba jest w regulaminie (albo mi się wydaje :) ).
No właśnie, chciałam to sprawdzić i nie mogę znaleźć regulaminu forum 8O . Ja nie widzę, czy faktycznie nie ma?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw wrz 03, 2009 21:45 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Monostra pisze:

Czytelności chyba? Czasem były rozmowy gdzie cytowano i 20 wypowiedzi, czasem po 1-2 słowa, i robiły się monstrualne wielopiętrowe cytaty. Zresztą to chyba jest w regulaminie (albo mi się wydaje :) ).
No właśnie, chciałam to sprawdzić i nie mogę znaleźć regulaminu forum 8O . Ja nie widzę, czy faktycznie nie ma?

fakt, cytaty po 20 wypowiedzi z jednym słowem przyjemne raczej nie są ;)
ale jednak, 3 cytaty to jak dla mnie nie wystarczająco... :roll:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Czw wrz 03, 2009 21:56 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

lrafal pisze:powiadomienie jest wysyłane jeden raz po naszej ostatniej wizycie w temacie,....

Zatem Wojtek ma słuszność.

Monostra pisze:

Cytowanie po jednym słowie pozwala jednym "okiem" ogarnąć temat. Brak tej możliwości utrudni/uniemożliwi załapanie tematu. Kopanie kilka stron do tyłu i sklejanie sobie wypowiedzi jest czasochłonne.

PcimOlki

Post » Czw wrz 03, 2009 22:08 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

na starym miau, juz pod koniec jego "dzialania" zaczely mi (z tego co wiem, nie tylko mi) szwankowac banerki. Nie wiem, jak to wygladalo u innych, ale u mnie: najpierw z 3 ktore mialam wyswietlal sie tylko jeden, a potem nie moglam zmienic zadnego. Jak wymazalam link z jednego i w jego miejsce wkleilam link do innego banerku, po zaakceptowaniu zmian wyskoczyla mi informacja, ze zmiany zostaly zapisane czy jakos tak. ALE :!: :!: :!: Niestety okazalo sie, ze nic sie nie zmienilo! Nie ma sladu po nowych banerkach i nadal tylko jeden jest widoczny. Czy ten problem zostal juz naprawiony, bo nie wiem, czy ma sens wklejanie nowych banerkow?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 03, 2009 22:12 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Kociara82 pisze:na starym miau, juz pod koniec jego "dzialania" zaczely mi (z tego co wiem, nie tylko mi) szwankowac banerki. Nie wiem, jak to wygladalo u innych, ale u mnie: najpierw z 3 ktore mialam wyswietlal sie tylko jeden, a potem nie moglam zmienic zadnego. Jak wymazalam link z jednego i w jego miejsce wkleilam link do innego banerku, po zaakceptowaniu zmian wyskoczyla mi informacja, ze zmiany zostaly zapisane czy jakos tak. ALE :!: :!: :!: Niestety okazalo sie, ze nic sie nie zmienilo! Nie ma sladu po nowych banerkach i nadal tylko jeden jest widoczny. Czy ten problem zostal juz naprawiony, bo nie wiem, czy ma sens wklejanie nowych banerkow?

ja widzę u Ciebie 3 banerki
jednak czasami, jak mi się dobrze miau nie załaduje to zamiast obrazków/banerków mam 'Image'... co czasami zostaje, nawet jak się temat załaduje (myślałam, że to wina mojego ff)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Czw wrz 03, 2009 22:28 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Aniołek_ pisze:
Kociara82 pisze:na starym miau, juz pod koniec jego "dzialania" zaczely mi (z tego co wiem, nie tylko mi) szwankowac banerki. Nie wiem, jak to wygladalo u innych, ale u mnie: najpierw z 3 ktore mialam wyswietlal sie tylko jeden, a potem nie moglam zmienic zadnego. Jak wymazalam link z jednego i w jego miejsce wkleilam link do innego banerku, po zaakceptowaniu zmian wyskoczyla mi informacja, ze zmiany zostaly zapisane czy jakos tak. ALE :!: :!: :!: Niestety okazalo sie, ze nic sie nie zmienilo! Nie ma sladu po nowych banerkach i nadal tylko jeden jest widoczny. Czy ten problem zostal juz naprawiony, bo nie wiem, czy ma sens wklejanie nowych banerkow?

ja widzę u Ciebie 3 banerki
jednak czasami, jak mi się dobrze miau nie załaduje to zamiast obrazków/banerków mam 'Image'... co czasami zostaje, nawet jak się temat załaduje (myślałam, że to wina mojego ff)

no to tym bardziej niczego nie rozumiem... Ja u siebie widze tylko 1. Pozostale to kosteczki, lub czasem-jak piszesz-'Image'
To jedna sprawa, a druga, czemu nie dalo sie ich zmienic?!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]