Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2009 9:20 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Śliczna maleńka kicia :D
Trzymam kciuki za zdrówko i pomyślną diagnozę :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw wrz 03, 2009 18:21 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Malutka radzi sobie srednio na jeża :roll:
Jak chodzi spokojnie to jest jak tako, ale kiedy próbuje brykac ciało ją zawodzi, przewraca sie lecąc główka do przodu :( .
Mam wrazenie, ze nie słyszy, ale bede jeszcze obserwować.
Katar jest, ale na razie bez tragedii. Mam nadzieje, ze poradzi sobie bez antybiotyku.
Diagnoza kici jest odłozona do przyszlego tygodnia, wtedy wraca z urlopu wetka do ktorej mam zaufanie.
Niestety przyjmuje az w Tychach :evil: , wiec pewnie bede marudzic z prosba o transport.

Szczerze mówiac małej przydałby sie tymczas w jakims duzym miescie.
W Katowicach, a tym bardziej w Dabrowie niewiele mozna zdziałać.

Mam tez problem z moim psycholem Duszkiem :evil: .
Bardzo zle zareagował na Kiwaczka.
Wpadł w swoj stan depresyjny- nie je, nie sika, wymiotuje :evil:
Bardzo sie denerwuje.
Nie wiem co bedzie jak nie odpusci :cry:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw wrz 03, 2009 19:44 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Smarkata na 100% jest dobrze rozwinieta intelektualnie.
Odkryła, ze na łózku jest fajnie, tylko jak sie tam dostać.
Po kilku nieudanych próbach wspinaczki odkryła, ze najlepsza metoda jest ustawienie sie pod łózkiem i rozdzierający wrzask :twisted:
Obrazek

tangerine1

Post » Czw wrz 03, 2009 19:52 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Odwiedziłam dzisiaj malutką, ona jest taka radosna, pięknie sie bawi. garnie sie do człowieka, taki fajny szkrabek. Według mnie ona słyszy bo odwraca głowke i szuka źródła dźwieku, ale nie bardzo jej wychodzi koordynacja ruchów. Może da sie ją wyleczyć?
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Czw wrz 03, 2009 20:03 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

kurde, Dusio-no bardzo cie proszę, nie cykorz, nooooooooooooo

Kiwaczku-a Ty sie rozwijaj intelektualnie, no i fizycznie moze jednak też

Tak bardzo mi sie marzy forumowy stały dom dla tej malenkiej

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 04, 2009 7:45 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Obudziłam sie rano i zastałam przy głowie rozwalonego malentasa.
Spała sobie z kołami do góry :D .
Tylko jak ona tam wlazła 8O .
Po przebudzeniu brykała jak zdrowy kociak :D .
Brykanie w pozycji lezacej wychodzi jej znakomicie, niestety przy chodzeni łepetyna sie kiwa :(
Obrazek

tangerine1

Post » Pt wrz 04, 2009 8:11 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

kurde, biedny Dunio :(
dlaczego akurat na malucha tak źle zareagował? czy małe paskudztwo go zaczepia, czy jak?

chciałabym móc jakoś pomóc, ale :( no way. mogę trzymać kciuki... to będę

tangerine, trzymaj się

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt wrz 04, 2009 8:43 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Może trochę OT, ale tak na pociechę.
Wczoraj w kolejce u mojego weta rozmawiałam z panem, który trzymał na kolanach małego, trochę większego od mojej Misiuni-Filuni kotka. Opowiedział jego historię. Kotek trafił do nich z jakichś ogrodów. Na początku wydawało się, że rusza się normalnie, chociaż teraz już nie są tacy pewni. W pewnym momencie wyjechali na parę dni i nagle telefon z domu - kotek nie rusza się i krzyczy. Oczywiście wet, akcja ratunkowa itd. Kociak przez miesiąc(!) był kotem leżącym, miał jakieś przykurcze, spastyczność, generalnie - bardzo poważne zaburzenia neurologiczne. Dostawał masę leków, w tym rozkurczowe, przeciwbólowe itd., no i... kociak chodzi, a nawet biega. Nie widziałam tego, bo oczywiście pan w lecznicy na podłogę go nie puszczał, ale mówił, że wprawdzie skacze trochę dziwnie, jak króliczek, ale przemieszcza się z szybkością torpedy. No i wygląda na najszczęśliwszego pod słońcem, rozmruczanego kotka :D
Oczywiście każdy przypadek jest inny, kiwaczek nawet objawy ma inne, ale chodzi mi o nadzieję - że z objawów neurologicznych udaje się maluchy wyciągać, jeśli nie całkowicie, to przynajmniej częściowo (może nie zawsze, ale wierzę, że kiwaczkowi uda się :ok: )

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt wrz 04, 2009 8:53 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Uschi, malenstwo zupełnie go nie zaczepia.
Nie mam pojecia dlaczego akurat tak na nia zareagował.
Z poprzednimi maluchami było w porzadku, z Trabka nawet sie bawił.
Chyba musze sobie niestety wbic do głowy odpuszczenie tymczasowania :( .
Tylko zal kiedy czlowiekowi stanie na drodze taki Kiwaczek :( .

A pomoc mozecie :D
bo juz samo czytanie watku to duza pomoc :D
Ja jestem gaduła i musze 'wygadac' stres, swiadomosc, ze ktos tam czyta i mysli o takim biednym Kiwaczku bardzo mi pomaga.

Anka, mam nadzieje, ze dr Olender uda sie postawic diagnoze, aleo nakierowac nas na konkretne badania.
Nie mam pojecia jaki bedzie los malenstwa, jake sa szanse, ze bedzie w miare normnalnie funkcjonowała.
Obrazek

tangerine1

Post » Pt wrz 04, 2009 17:23 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Co u kiwaczka?

Anka

Post » Pt wrz 04, 2009 17:28 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Będę obserwować. U mnie jest pies z zaburzeniami neurologicznymi, też przechodził podobne testy. Na razie nie wiadomo, jaka jest tego przyczyna.
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt wrz 04, 2009 17:28 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

całusek w trzęsacy się dziubek posyłam

jak Dusio?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 04, 2009 18:11 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Przepraszam, że tak późno :(

viewtopic.php?f=20&t=99540

Zapraszam do licytacji, i do podnoszenia, żeby wątek nie spadał...

Jeśli kotek się spodoba, to będą kolejne bazarki, dla małej i dla innych niekochanych :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt wrz 04, 2009 21:10 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Dziekuje za bazarek :D

Kiwaczek bez wiekszych zmian.
Jest urocza, bardzo lubi sie bawic.
Tylko biedniusie sa te jej zabawy :(
Jak tylko za bardzo sie rozbryka, głowka zaczyna latac i koteczka sie przewraca
Drepta dzielnie po mieszkaniu, idealnie trafia do kuwety, miseczki i łózka :twisted:
No i mechanizm mruczacy tez działa bez pudła, wystarczy lekko posmyrac i koteczek uruchamia silniczek :D

Nie wiem jak to bedzie
Na razie sprawia wrazenie nieporadnego, slodkiego kociaka,
a ja staram sie na nia patrzec jak na dorosłego kota z takimi zaburzeniami i ocenic czy ma szanse na dobre zycie.

No i kto pokocha takiego Kiwaczka :cry:
Obrazek

tangerine1

Post » Pt wrz 04, 2009 21:15 Re: Kiwaczek- kocia drobinka z zaburzeniami neurologicznymi:(((

Takiego, tylko chyba w jeszcze gorszym stanie, kota ma Agn, oglądałam na jej wątku filmik. mimo wszystko chyba kot szczęśliwy. Tylko z domem mogą być problemy :roll:

Anka

[poprzednia][następna]