Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 01, 2009 19:50 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Cześć Kasieńko :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto wrz 01, 2009 19:53 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Kasiu, zobacz tutaj jest opis ze strony hurtowni wet.

Właściwości: Składniki aktywne preparatu działają w obrębie centralnego układu nerwowego. Witaminy uczestniczą w prawidłowym funkcjonowaniu systemu nerwowego poprzez regulację metabolizmu a zastosowane aminokwasy (tryptofan, teanina) wywołują stan relaksacji i uspokojenia nie powodując jednocześnie senności. Teanina naturalnie występuje w zielonej herbacie. Tryptofan jest aminokwasem niezbędnym, wykorzystywanym w organizmie do syntezy serotoniny, ważnego neuroprzekaźnika biorącego udział m.in. w regulowaniu nastroju.

Wskazania: KalmAid to skuteczny, szybko działający preparat, który sprzyja relaksacji i zmniejsza nadpobudliwość nerwową. Jest przydatny do stosowania w sytuacjach takich jak: strach (np. burze z piorunami, fajerwerki), niepokój i stany lękowe (spowodowane m.in. nowym otoczeniem lub rozłąką z właścicielem, podróż), problemy behawioralne objawiające się niepożądanym i niewłaściwym zachowaniem, brak posłuszeństwa

Fajnie, ze kociątka znalazły domek, a kotka jest dzika? da Ci się złapac na sterylke?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto wrz 01, 2009 19:57 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Witaj Kamila-tez sie cieszysz,że juz jestesmy razem??-bo ja bardzo!!!
Milenko-matka kociąt całkowicie dzika,no i nie mam gdzie jej przechowac-ona jest w Kretowinach-nie w Moragu!!!A tym bardziej ,że nie mam samochodu
Jak mi sie uda-to ciachne mame tego maleństwa spod bloku-nie ma w Moragu klatki -łapki i to jest najwiekszy problem :( ,poza tym,moge liczyć tylko na pomoc tego starszego pana-mojego sąsiada :( :( :(
Zobacze chyba ten KalmAid 8O -moze pomoże???
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto wrz 01, 2009 20:48 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Kasiu-Kropko, ja tylko na sekundkę, o Pyni-sikawce. Z tego, co piszesz, to może być zazdrość, walka o wyłączność (wzmożone siusianie przy dokoceniu). Może panna potrzebuje specjalnych wzgledów, żeby czuła się "ukochana na maxa"?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto wrz 01, 2009 20:55 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Olu-ona była sama i tez sikała-niestety-no może nie z taka czestotliwością jak przy dokoceniach,ale jednak! :(
Teraz to czasem nasika,gdzieś-przewaznie przy drzwiach wejściowych.
Ona jest ciągle miziana-to największy miziak w domu,nawet jak kłade się spać,to biore Pynie do siebie na poduszkę i ona zasypia przy mnie-taka jest milusieńka jak królik!
Nigdy jej nie karce jak nasika,bo wiem ,że to i tak nic nie da,cierpliwie sprzatam ,odwaniam,piore-bo co moge innego zrobić?-i tak juz 9 lat-bo tyle jest u mnie!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto wrz 01, 2009 21:00 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

kropkaXL pisze:Olu-ona była sama i tez sikała-niestety-no może nie z taka czestotliwością jak przy dokoceniach,ale jednak! :(
Teraz to czasem nasika,gdzieś-przewaznie przy drzwiach wejściowych.
Ona jest ciągle miziana-to największy miziak w domu,nawet jak kłade się spać,to biore Pynie do siebie na poduszkę i ona zasypia przy mnie-taka jest milusieńka jak królik!
Nigdy jej nie karce jak nasika,bo wiem ,że to i tak nic nie da,cierpliwie sprzatam ,odwaniam,piore-bo co moge innego zrobić?-i tak juz 9 lat-bo tyle jest u mnie!

No i tu mi się skończyły pomysły... na razie. Popytam, może ktoś ma takiego "strażaka" w domu? A może załóż jej osobny wątek "sikający"...
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto wrz 01, 2009 21:07 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

:lol: :lol: :lol: -już widzę temat :Pyniusia zasikała mi dom-RATUNKU!!!!!
Oleńko-juz jest taki watek-Wątek dla zasikanych-niestety-nie ja jedna mam taki problem strażacki :?
Zamówiłam Kalm Aid-zobaczymy co z tego wyjdzie-ale spróbowac trzeba,Felivay juz nie pomaga-tym bardziej,że teraz ciągle otwarty balkon,wiec włączam tylko w nocy,kiedy tylko okna sa otwarte na "mikro"
Kochane moje dziewczyny-spadam spac,bo juz niestety koniec lenistwa(a szkoda)-od poniedziałku juz posuwam do pracy :placz: :placz: :placz:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto wrz 01, 2009 21:10 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Olu z niektórymi kotami już tak poprostu jest :( my z mamą miałyśmy taką kotke 13 lat, działo się wszystko o czym pisze Kasia, nic na podłodze, kot przebadany, pozostało sprzątanie i własciwie przyzwyczajenie sie do tego faktu.

Kasiu, miałam na myśli właśnie tą koteczkę od małej marmurki, ona jest taka w miare oswojona? trzymam kciuki, zeby Wam się udało! Dobranoc!

milenap

Post » Wto wrz 01, 2009 21:15 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Tę byc może uda mi sie złapac-bo podchodzi tak na dwa-trzy metry-może podbierakiem ja złapiemy???
Juz teraz naprawde zmykam-pa!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto wrz 01, 2009 21:20 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Wybaczcie, dziewczyny. Może za bardzo się przejęłam. Od razu pomyślałam, że kota jest nieszczesliwa i "wogle" :wink: Wy jestescie o wiele bardziej doświadczone, więc wybaczcie ignorantce.
Ale kciuki trzymam za cudowną odmianę Pyni :ok: A nuż.

zabers

Post » Wto wrz 01, 2009 21:26 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

No co Ty Ola :wink: u nas był problem taki, ze pierwsza właścicielka kota (wzięła ją jak miała miesiąc chyba) nauczyła ją sikać na szmaty (wkładała je do kuwety), po kilku tygodniach kotek się znudził, mama ją wzieła, ale Lala do końca życia się nie oduczyła tego. Mimo, ze do kuwety też się normalnie załatwiała. I też nie było w tym zadnej reguły, czasem było kilka dni przerwy, czasem non stop siusiała.

Ja myśle, ze u Pyni to też może mieć jakieś korzenie w dzieciństwie, tak jak Kasia pisze, jej wypadek, głuchota, to mogło sie zdarzyc coś z pozoru nieistotnego, co spowodowało, ze siusia.

Średnio to jest przyjemne, nie ma co ukrywać, ze męczące po prostu :?

milenap

Post » Wto wrz 01, 2009 21:29 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Fakt, przyjemne średnio. Dobrze, że Pynia trafiła na Kasię.
Ale kciuki i tak trzymam. O! :ok:

Dobranoc Wszystkim. Obrazek

zabers

Post » Śro wrz 02, 2009 8:34 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Dzień dobry :)
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Śro wrz 02, 2009 13:34 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

witam witam, jezeli chodzi o balsamy to jest jeszcze cos takiego

http://www.balsamkapucynski.pl/

podobno swietny na rany ale i wewnetrznie mozna stosowac, ja go
nigdy nie stosowalam ale ma zagorzalych zwolennikow
ostatnio dla znajomych wiozlam go z Polski, kupowalam w Warszawie
na Starowce.
Nie wiem czy dla zwierzat sie nadaje, ot tak mi sie skojarzylo po waszej dyskusji
to podaje
usciski
Ostatnio edytowano Śro wrz 02, 2009 14:51 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Śro wrz 02, 2009 13:44 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

ale balsam kapucyński na alkoholu jest, nie wiem, czy zwierzaki by sie dało taką 60-cio voltową naleweczką karmić ;)

Kropeczka, jak tam Twój szczoszek?
tak mi się przypomniało - Niuniek naszego przyjaciela. Jak ma humor to nie sika przez pół roku poza kuwetą. A jak mu humor przechodzi to lepiej nie mówić... zdrowy, przebadany, nic kotu nie jest, po prostu chyba tak lubi. Jak był u nas na czas zagranicznego kontraktu kumpla, to wysikał nam dziurę w skórzanej kanapie :roll: tak sobie. Po prostu.
A Dracul Casicy? ten to dopiero ma zdolności zasikiwawcze :roll: chyba nie ma wyjścia, tylko sie przyzwyczaić...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]