Było: Błagam o dom dla starszej.. Sarenka zostaje z Karoluch

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 23, 2009 8:48

bazylica reflektujesz? :twisted: jeśli trafiłby się jej super ekstra dom, w którym miałaby lepiej niż u nas, a tak jak teraz miałoby jej się na życie (wyniki biochemii są dobre :D ), to może rozważymy opcję wyadotowania jej w bardzo dobre ręce. Jeśli nie będzie tak różowo, oczywiście może zostać dożywotnio u nas. Zobaczymy, co przyniesie ten miesiąc. Wyniki krwi nie wskazują na to, aby doszło do przerzutów na wątrobę, ale mogą być one jeszcze niewidoczne i zacząć się rozwijać. Morfologia w cały świat, ale nie ma się co dziwić skoro tak długo trwał stan zapalny macicy.
Sarenka ogłuchła najprawdopodobniej w zeszłym roku po udarze. Mimo tego radzi sobie świetnie. Z załatwianiem się w domu nie ma najmniejszych problemów, wszystkie potrzeby załatwia na spacerach. Lubi psy i koty, ale bywa zazdrosna i jeśli inne zwierzę otrzymuje więcej czułości, potrafi kłapnąć ostrzegawczo zębami, jak to spaniel. To naprawdę słodki pies, spragniony czułości i kontaktu z człowiekiem.
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Nie sie 23, 2009 10:05

Karaluch bardzo chętnie ale nie teraz bo naprawdę to nie bedzie dobre rozwiazanie, nie mam warunków w tym momencie na psa, TZ nawet na drugiego kota nie chce się zgodzić i ma rację

ja to chyba na starość bede jak Villasowa- przygarne wszystko

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Wto wrz 01, 2009 16:03 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

I jak tam psiunia?
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Wto wrz 01, 2009 16:20 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

Dziękujemy za pamięć :) Sarenka na oko ma się super, dziś zdjęliśmy szwy. Tak naprawdę, gdy nie śpi, ta staruszka to straszne ADHD :D ciągnie wszędzie na spacerach, psoci, zaczepia, cieszy się, przytula. Tak naprawdę najważniejsze okażą się wyniki badania krwi, które robimy w sobotę. Jeśli okażą się OK, tzn że nie doszło do przerzutów na wątrobę :ok: i mała jeszcze pożyje. Wtedy pomyślimy o jej wyadoptowaniu do domu z ogrodem, żeby mogła spokojnie się tam wybiegać. Ze względu na głuchotę i niedostępność obroży wibracyjnych nie możemy spuszczać jej ze smyczy, a co to za życie dla tak energicznego psa na uwięzi? Jesteśmy zakochani w niej po uszy, ale nie chcemy być samolubni i choć serce pragnie, żeby została na zawsze, nie powinniśmy jej tego robić. Jeśli rokowania będą, tfu tfu, niepomyślne, Sarcia zostaje z nami. Chcemy wybrać opcję najlepszą dla niej :)

Kirke18 pięknie dziękujemy za wpłatę :1luvu: dołożę ją do sobotnich badań.

rozliczenie:
wpłaty:
Kirke 25zł

stan:
- 375 zł
Obrazek

Karoluch

Post » Wto wrz 01, 2009 22:23 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

pozdrowionka dla mojej ulubienicy :)

bazylica

Post » Wto wrz 01, 2009 23:00 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

Pozdrowienia dla DT (DS?) tej spanielki i wszystkich zaangażowanych. :piwa:
Cieszę się, że udało się ją uratować.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon wrz 07, 2009 17:55 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

Teraz wiemy już, że DS. Sara ma białaczkę, nowotwór zaatakował szpik, choć wyniki biochemii są w normie. Morfologia wygląda strasznie, widać wyraźnie, że nowotwór objawił się guzem śledziony, a zmiany w szpiku są znaczne. Sarenka ma silną anemię, będzie codziennie dostawała kilka leków, regularnie sterydy, czekają nas comiesięczne badania krwi. I powolna śmierć. Wiemy już, że nie uda nam się wydrzeć jej śmierci, będzie z nami najdłużej rok, będzie powoli gasła.
Tyle zrozumiałam z relacji doc, wyniki zszokowały mnie i mózg nie chciał zarejestrować tych informacji; byłam przekonana, że wyniki będą w normie i że jednak będziemy szukali jej domu. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że tak przywiązaliśmy się do tego małego łobuza. Zdążyliśmy ją już poznać, to mały rozbójnik o gołębim sercu. Próbami gryzienia i agresją reaguje w sytuacjach silnie lękowych, np. gdy dziś podbiegł do niej młody doberman i zaczął ją zaczepiać. Schowała się za mną i próbowała kłapnąć go zębami. W lecznicy nie jest agresywna, tuli się za to do nas mocno, łapką prosi, żeby ją ratować od tej strasznej osoby w zielonym fartuchu, która tylko kłuje kuper. Nie lubi gdy przeszkadza jej się, gdy je, ani gdy za bardzo się ją zaczepia gdy śpi, burczy wtedy na nas z niezadowolenia, ale przecież to wszystko to normalne i zrozumiałe zachowania starszego psa. Sara ma słabe serce, dostaje leki ułatwiające mu pompowanie krwi. Szybko się męczy, choć kilka dni temu nieustępliwie przynosiła nam piłkę do zabawy, wręcz wciskała na siłę w rękę i zadowolona aportowała ją.
na razie to tyle, muszę się pozbierać, zorganizuję małej jakiś bazarek, może komuś z Was wpadnie coś w oko.
Obrazek

Karoluch

Post » Pon wrz 07, 2009 18:21 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

Karoluch bardzo mi przykro - najważniejsze teraz że jest szczęśliwym psem, teraz ma spokój, zrozumienie i miłość. To najważniejsze.

poszukam czegos na bazarek
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon wrz 07, 2009 18:49 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

Karoluch!!!!Mam podobna sytuację-w lutym przygarnęłam suczkę.Jakis drań potrącił samochodem i zostawił na poboczu w mróz. Trafiła z lecznicy do mnie-niestety zdiagnozowana w lipcu nowotwór łapy.(rak kości) Przebieg będzie podobny jak u Was. Wiem co czujesz. Mam nadzieję ,ze los podaruje nam więcej czasu-i Tobie i mnie. Na pewno wdrozycie terapię sterydową-to pozwoli na dobre samopoczucie psinki. Trzymam kciuki-nie traćmy nadziei. Miłość czyni cuda- a cudów jest wiele na forum. Niech i Wam się zdarzy. Trzymam mocno kciuki :ok: Ucałuj Sarcię od nas-ode mnie i mojej Berty.(ja tez byłam w szoku-lekarz powiedział "żal mi pan ale jestem bezradnyi"....ale to minęło i staram się cieszyc każdym dniem. Berta szczeka,je,jest szczęśliwa bo ma dom.Sadząc z tatuazu w uchu-była w schronisku bardzo dłuuuugo.Twoja Sarcia jest szczęśliwa i to ją będzie trzymać. Ma Was-nie ma wiekszego szczęścia dla zwierzaka tu na ziemi-nad własny dom i miłość człowieka) :)
Serniczek

Post » Pon wrz 07, 2009 19:38 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

z powodu raka bardzo mi przykro ale jestem pewna że dacie jej wszystko co najlepsze :)

bazylica

Post » Pon wrz 07, 2009 22:09 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

a możnaby tu linka jak bazarek już się pojawi? a może już wisi? przekopywanie całego miau nadal stanowi dla mnie problem :)
Pozdrawiamy,
Łukasz, Matylda, Hugo i Alosza

m2

Od: Sob sie 15, 2009 19:49

Post » Czw wrz 10, 2009 11:22 Re: Błagam o dom dla starszej suni, króra ma być uśpiona !!!!

Obrazek

Karoluch

Post » Pon wrz 14, 2009 22:29 Re: Było: Błagam o dom dla starszej.. Sarenka zostaje z Karoluch

Zapraszam też na bazarki koleżanki ze spanielkowa - śliczne, trwałe, ręcznie wykonane obróżki dla psów i kociaków oczywiście :)
http://www.dogomania.pl/forum/f99/dycha ... st12968540
Pozdrawiamy,
Łukasz, Matylda, Hugo i Alosza

m2

Od: Sob sie 15, 2009 19:49

[poprzednia]