LT(Lublin):Feliks,2Kajusie,Franio,Oskar, Michasia,3sierotki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 01, 2009 12:00 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

Witamy się po przerwie, z nową podlubelską bidą, mam nadzieję, że kogoś szybko zauroczy...

Poznajcie Glorię, prawdopodobnie pół 'Rosjaneczkę' :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ważymy 1,2 kg, wczoraj zjedliśmy smaczną pastę na odrobaczanie i mam nadzieję, że nie dała Cioci Kwiatkowej i Cioci Madzi za bardzo popalić :oops:

evl

Od: Pon mar 10, 2008 15:29

Post » Wto wrz 01, 2009 13:22 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

Więc to tak wygląda "mój wyrzut sumienia"...
Evl, przykro mi, że z moją koleżanką nie wyszło i dałam znać dopiero w ostatniej chwili, ale koleżanka była przekonana, a w ostateczności wszystko odwołała :(

Mała jest przepiękna :1luvu: , idę poszantażować matkę i ojca.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Wto wrz 01, 2009 14:30 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

Piekne te twoje podlubelskie kociaki i Szprotek i ta niebieściucha.
A tu proszę chętny DT
jhet pisze:Jakby ktoś szukał to mam namiar na panią z Lublina, która oferowała domek tymczasowy dla 2-3 kociaków (ma 6 dorosłych kotów, mieszka w domu z ogrodem na ul. Śliwkowej)

Pozdrawiam...
Jhet

viewtopic.php?f=13&t=57504&start=225
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto wrz 01, 2009 19:43 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

O rety. A czy któraś z Was się kontaktowała z tą panią, żeby sprawdzić czy ten DT jest dobry, fajny, odpowiedzialny? Ja nie wiem, czy będę umiała wyczaić, bo ja to zielona jestem w takich sprawach :oops:

Myślałam, że jak przywiozę Cioci Kwiatkowej drugiego kota w ciągu trzech dni to mnie wypatroszy, wypcha i postawi w przedpokoju :oops: Ale jednak są Osoby, których cierpliwość ma granice baaardzo szerokie a serca wypełniają je chyba od szyi do samych pięt.

evl

Post » Wto wrz 01, 2009 19:45 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

evl: Skontaktuj się proszę z tą panią, która oferuje DT, bo my w czwartek wyjeżdżamy i na ten moment nie ma kto zostać z naszymi kotami - ciotka pixie ma przychodzić do Jasi, ale w związku z pracą i niemobilnością nie może obsługiwać dwóch domów... opcja, o której rozmawiałyśmy wczoraj, nie została zaakceptowana przez Magdę.

Na ten moment nie mam co zrobić ze Stefanem i koteczką od czwartku rano do niedzieli w nocy :(

Koty mają się dobrze. Polubiły się i chętnie się ze sobą bawią.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto wrz 01, 2009 19:48 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

evl pisze:O rety. A czy któraś z Was się kontaktowała z tą panią, żeby sprawdzić czy ten DT jest dobry, fajny, odpowiedzialny? Ja nie wiem, czy będę umiała wyczaić, bo ja to zielona jestem w takich sprawach :oops:

To trzeba się odzielenić:) Zadzwoń i pogadaj.
Kobieta ma swoje koty, więc na kotach się zna. Zazwyczaj opiekunowie 6 kotów są raczej nadodpowiedzialni i ortodoksyjni, niż odwornie. Zapytaj czy nie chore, zapytaj czy wypuszcza.
Może chociaż wzięłaby awaryjnie na te 4 dni. Zawsze możesz ją odwiedzić:)
Tak jak napisałam, nie mamy na ten moment opieki dla nich.

kwiatkowa

Post » Wto wrz 01, 2009 20:13 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

Jak tylko dostanę numer - zadzwonię. Czy razem z malcami coś jeszcze idzie do tego DT, jakieś kuwety, żarełko, czy to pani ma zdecydować? Wiem, może to głupie pytanie ale naprawdę nie wiem :oops:

evl

Post » Wto wrz 01, 2009 20:15 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

Szprotuś:

Obrazek

Klementynka - po naszemu :)

Obrazek

kwiatkowa

Post » Wto wrz 01, 2009 20:18 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

Tu się zdublowało, to skasuję i o.

P.S. Miau robi dziwne rzeczy w moim postem. Przed chwilą zrobiło mi coś bardzo brzydkiego, mianowicie zapełniło całą stronę miliardem znaków bez sensu 8O

Mam nadzieję, że jest miła dla cioci Magdy i nie dokazuje za bardzo...

evl

Post » Wto wrz 01, 2009 20:37 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

Jest miła:)

kwiatkowa

Post » Śro wrz 02, 2009 12:10 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

W domu na Śliwkowej jest Mały i jest tam tylko dlatego, że nie mam co z nim zrobić :( . Nie chcę straszyć, ale naprawdę, niefajnie tam jest. Trzeba kategorycznie powiedzieć, co Pani może robić z kotami, a czego nie. Bo inaczej małe będą dostawać mleko, zupę i będą wypuszczane na dwór, gdzie na łańcuchu jest pies (2 pies przebywa w mieszkaniu).
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Śro wrz 02, 2009 18:21 Re: LT: Szukamy DT!! A Kotuś-Szprotuś szuka DS!(s.88)

Kociaki pojechały. Niestety, nie było lepszej opcji dla nich. My wracamy w niedzielę wieczorem, a Magda - we wtorek wieczorem. Do tego momentu prawdopodobnie zostaną u tej pani. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Koteczka dzisiaj rano była trochę osowiała i nie chciała jeść, więc się zmartwiłam, ale już po południu jadła i brykała :)

Mam nadzieję, że ktoś się odezwie, dałam ogłoszenia na alegratce i adopcje org.
Ale, elv, koniecznie allegro - nie musi być na pierwszej stronie kategorii, byle było.

Padam na twarz ze zmęczenia, a tu jeszcze pakowanie i praca :?

Trzymajcie się!

kwiatkowa

Post » Śro wrz 02, 2009 20:15 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Mogę wystawić allegro. Evl, napisz mi mniej więcej co o niej napisać, jakie podac namiary?
Tylko tak na razie mogę pomóc:(
Fotki wezmę z miau.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro wrz 02, 2009 20:44 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Dzięki ciotka :1luvu:
Twoje aukcje zazwyczaj szczęśliwe 8)
Co napisać: 2 miesiące do 2,5.
Drobna, taka delikatna fizycznie, łaciata biało-grafitowa, może i po ruskim.
Zupełnie oswojona (chociaż nie bardzo do ludzi się pcha, ale widziałam ją 2 dni, no i ma kota do towarzystwa...), kuwetowa 100%.
Charakter taki "easy going":) - długo się przeciąga, poleży, poprzewraca się. Ale Szprota musztruje i jak się rozbryka, to waleczna jest;)
Odrobaczona.
Namiary - na mnie.
Dzięki! Lecę bo kajaki czekają!

kwiatkowa

Post » Śro wrz 02, 2009 21:44 Re: LT: Potrzebne DT! Do wzięcia: Mały, Szprotuś, Nieb. Gloria!!

Tak tak, ciocia Kwiatkowa ma rację. Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, mam małe futrzaste problemy... Nie, nie kocie, proszę się nie łapać za serce ;)

Boże, mam nadzieję, że Gloria Klementyna nie będzie próbowała pożreć rybek, chomików i koszy, które mieszkają w DT... Jak usłyszała papużki to jej się oczka zaświeciły podejrzanie :? Mały dostał 'słowną burę' od pani generał, coby się za bardzo przed szereg nie pchał ;) Zajrzę tam pewnie z Agą w okolicach piątku, zobaczymy jak się dogadują. Mieszkają z dwiema kotkami rezydentkami, wszystko młode i ma pstro w głowach, mam nadzieję, że się dogadają :lol:

evl

[poprzednia][następna]