Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 27, 2009 13:55

i teraz temat można zmienić 8) i banerki usunąć 8) :lol: pani Kasia obiecała zdjęcie, więc jeszcze będę mieć o czym pisać.. 8)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

miss_kumcia

Od: Pt lis 07, 2008 20:10

Post » Czw sie 27, 2009 17:41

Zuzia dojechała do nowego domu. Z krótkiej rozmowy telefonicznej dowiedziałam się, że jak na razie zwiedza wszystkie kąty i wszędzie wpycha nos 8) :lol: :lol:

miss_kumcia

Post » Czw sie 27, 2009 20:30

miss_kumcia pisze:Zuzia dojechała do nowego domu. Z krótkiej rozmowy telefonicznej dowiedziałam się, że jak na razie zwiedza wszystkie kąty i wszędzie wpycha nos 8) :lol: :lol:

Ogromnie się cieszę :D Trzymam kciuki żeby przeszła zmianę domu bez problemów :ok: :ok: :ok: Mam nadzieję że wkrótece będą fotki i same dobre wiadomości :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto wrz 01, 2009 7:58 Re: Cudowny miziak Zuzia szuka DS! - WRO, Legnica...

Mam wiadomości z DS naszej Zuzi :D Zuzia miewa się bardzo dobrze. Dwa dni była lekko zestresowana, mało jadła , głównie spała ale juz jej przeszło :wink: Teraz ma apetyt, daje się wymiziać, jest coraz bardziej odważna - chodzi sobie po mieszkanku i obwąchuje kąty - nawet zaczęła sie już bawić :D Mam nadzieję że wkrótce na forum pojawi się jej Pani i napisze nam coś więcej, a może i fotki jakieś będą :ok:

Zuzia bardzo mi leżała na sercu i cieszę się ogromnie że ma już swój wymarzony domek :1luvu:
Dzięku ogłoszeniom Zuzi być może w niedziele jedna kicia ze schroniska też pojedzie do nowego domku 8)
Prosimy o kciuki :ok:

Agness78

Post » Wto wrz 01, 2009 13:27 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Witam,
zajęło mi chwilkę znalezienie forum o mojej już Zuzce, ale udało się :D
Zuza jest u nas od czwartkowego popoludnia, kilkugodzinną podróz zniosła dobrze i po wypuszczeniu z transportera od razu schowała się pod kanape. Ale po kilku minutach, chyba w ramach wdzięczności za wypuszczenie z wiezenia (transportera) uraczyla nas mruczeniem i małym przytulaniem do wyciagnietej reki :)
Tak jak pisała Pani Agneszka, poczatkowo Zuza nie chciała ani nic jesc ani pic, nawet do kuwety nie zajrzała. Za to teraz jedzonko ma powodzenie, kuweta jest juz zaakceptowana. Pierwszy stres juz minal :)
Pierwsza proba ucieczki (przez okno) tez juz zostala zaliczona :) okna zostaly zabezpieczone i mam nadzieje, ze juz bedzie ok :)
Prześledziłam caly watek i faktycznie Zuza baaaardzo lubi spac, a jak nie spac to tak sobie beztrosko lezec z przymrozonymi oczkami w swoim ulubionym koszyczku. Nie wiem jak ona sie miesci w tym swoim koszyczku ale ewidentnie traktuje go jako swoje "bezpieczne miejsce", i spedza w nim wiekszosc dnia. Jak minie troche czasu sprobujemy podmienic koszyczek na cos wygodniejszego :)
Z zabawą bywa róznie, Zuza czesto nie jest zainteresowana. Czasami pobawi się piłeczką, która dostała od pani Moniki. Moze teskni za Tygrysem? Drapak tez jest calkowicie ignorowany, za to fotele juz nie - fajnie się na nich wyciagac i drapać :)
Na kolankach na razie nie chce siedzieć, najlepiej podoba jej sie glaskanie jak siedzi w koszyczku, na wieczor opuszcza swoje lokum i rozklada sie na dywanie (wygląda wtedy jak mała jak puma :D ) żeby rozprostować kości i wtedy glaskanie jej sie podoba :) nawet bardzo :D Poza tym jest jeszcze nieufna :(
Jak bede miała zdjecia i wyczytam jak je tu umieścić to na pewno wrzucę kilka :)
3majcie kciuki zeby Zuzienka sie zaaklimatyzowala i zeby nam zaufala :)
Obrazek Obrazek
Czarno-czarni czyli Zuza i Maniuś

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

anthea80

Od: Wto wrz 01, 2009 12:41

Post » Wto wrz 01, 2009 14:13 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Moim zdaniem z każdym dniem będzie lepiej :D U mnie dopiero po dwóch miesiącach była całkowicie zrelaksowana i czuła się na prawdę swobodnie- musicie dać jej czas i na pewno Wam zaufa 8)

Zuzia nie była bardzo zżyta z Tygrysem, jedynie tolerowała jego obecność, więc nie powinna bardzo odczuwać jego braku. Ich zabawy również były sporadyczne i Zuzia zdecydowanie częściej bawiła się sama. Kiedy trafiła do mnie nie umiała bawić się wcale, więc wydaje mi się, że w nowym domku to tylko kwestia czasu :D

A imię zostaje?

miss_kumcia

Post » Wto wrz 01, 2009 14:21 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Kciuki dla pięknej pumy :ok: :ok: :ok:
wszystkiego dobrego w nowym życiu :D
Legnica

Post » Wto wrz 01, 2009 14:24 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Tak, imię zostaje :) Po jej wygibasach w koszyczku stwierdzilismy że gdyby to był kocur to już nazywałby się Sid (jak ten leniwiec z Epoki lodowcowej, który podczas snu przybierał najdziwniejsze pozy :D ).
Powiem szczerze że Zuza chyba nawet reaguje na swoje imię. Ale gdyby nazywała się "Chodź" to bylby strzal w 10-tke. Na to zawsze reaguje :)
Wiem, że potrzeba czasu, żeby Zuza się odnalazła w nowym miejscu i z nowymi ludźmi. Ale ja najlepiej to bym chciała, żeby to było już :D
Obrazek Obrazek
Czarno-czarni czyli Zuza i Maniuś

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

anthea80

Od: Wto wrz 01, 2009 12:41

Post » Wto wrz 01, 2009 15:36 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

anthea80 pisze:Ale gdyby nazywała się "Chodź" to bylby strzal w 10-tke. Na to zawsze reaguje :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

w sumie oryginalnie by było :lol:

miss_kumcia

Post » Wto wrz 01, 2009 22:06 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

anthea80 pisze:Witam,
zajęło mi chwilkę znalezienie forum o mojej już Zuzce, ale udało się :D
Zuza jest u nas od czwartkowego popoludnia, kilkugodzinną podróz zniosła dobrze i po wypuszczeniu z transportera od razu schowała się pod kanape. Ale po kilku minutach, chyba w ramach wdzięczności za wypuszczenie z wiezenia (transportera) uraczyla nas mruczeniem i małym przytulaniem do wyciagnietej reki :)
Tak jak pisała Pani Agneszka, poczatkowo Zuza nie chciała ani nic jesc ani pic, nawet do kuwety nie zajrzała. Za to teraz jedzonko ma powodzenie, kuweta jest juz zaakceptowana. Pierwszy stres juz minal :)
Pierwsza proba ucieczki (przez okno) tez juz zostala zaliczona :) okna zostaly zabezpieczone i mam nadzieje, ze juz bedzie ok :)
Prześledziłam caly watek i faktycznie Zuza baaaardzo lubi spac, a jak nie spac to tak sobie beztrosko lezec z przymrozonymi oczkami w swoim ulubionym koszyczku. Nie wiem jak ona sie miesci w tym swoim koszyczku ale ewidentnie traktuje go jako swoje "bezpieczne miejsce", i spedza w nim wiekszosc dnia. Jak minie troche czasu sprobujemy podmienic koszyczek na cos wygodniejszego :)
Z zabawą bywa róznie, Zuza czesto nie jest zainteresowana. Czasami pobawi się piłeczką, która dostała od pani Moniki. Moze teskni za Tygrysem? Drapak tez jest calkowicie ignorowany, za to fotele juz nie - fajnie się na nich wyciagac i drapać :)
Na kolankach na razie nie chce siedzieć, najlepiej podoba jej sie glaskanie jak siedzi w koszyczku, na wieczor opuszcza swoje lokum i rozklada sie na dywanie (wygląda wtedy jak mała jak puma :D ) żeby rozprostować kości i wtedy glaskanie jej sie podoba :) nawet bardzo :D Poza tym jest jest jeszcze nieufna :(
Jak bede miała zdjecia i wyczytam jak je tu umieścić to na pewno wrzucę kilka :)
3majcie kciuki zeby Zuzienka sie zaaklimatyzowala i zeby nam zaufala :)

Ciszę się że mamy już świeże wieści z domku Zuzi :ryk: a ja właśnie wysłałam mailem wskazówki odnośnie forum :oops:
Ogromnie się cieszę że Zuzia już u siebie i również jestem przekonana że za jakiś czas Zuzia całkowicie się zadomowi i będzie bardziej wyluzowana :ok: W końcu ma już wiele przejść w swoim życiu... pewnie potrzebuje więcej czasu, ale będzie dobrze :ok:

I jeszcze taka wskazówka techniczno-obyczajowa :wink: :lol: na forum raczej piszemy do siebie na "TY" tak wygodniej :wink:
Więc jestem Agness78 vel Aga i niech tak zostanie :lol:

Czekamy na fotki Zuzi, gdyby były problemy z wstawieniem fotek ( ja początkowo wogóle nie kumałam jak to się robi :oops: )
to z chęcią pomogę :) Mizianki dla Zuzi :kotek:

Agness78

Post » Wto wrz 01, 2009 22:33 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

miss_kumcia pisze:
anthea80 pisze:Ale gdyby nazywała się "Chodź" to bylby strzal w 10-tke. Na to zawsze reaguje :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

w sumie oryginalnie by było :lol:

:ryk:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro wrz 02, 2009 22:38 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

i mamy pierwsze zdjęcia z domu Zuzi ("Chodź" :ryk: :lol: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miss_kumcia

Post » Czw wrz 03, 2009 8:23 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Zuzia to prawdziwa Pani na włościach :lol: :1luvu:
Wygląda slicznie i widać że pełen relaksik :ok: :ryk:

Cudnie, poprostu prześlicznie :1luvu:

Agness78

Post » Czw wrz 03, 2009 8:40 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

miss_kumcia pisze:i mamy pierwsze zdjęcia z domu Zuzi ("Chodź" :ryk: :lol: )

Obrazek

to spojrzenie mówi samo za siebie

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie wrz 13, 2009 16:33 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Zuzia z nowego domku pozdrawia 8)

Obrazek

Obrazek

:kotek: :kotek:

miss_kumcia

[poprzednia][następna]