^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 27, 2009 18:28

Usagi to brzmi jak baśnie z tysiąca i jednej nocy :wink:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw sie 27, 2009 19:41

Nie mozna za dlugo miec dobrego humoru :evil: Juz co niektorzy maja do mnie pretensje ,ze ta dzika kotka z przychowkiem zostala tu na stale . Boszsz.....przeciez ja jej tu nie przynioslam. Przyszla z malenstwami,zobaczyla ze tu regularnie karmia to zostala .To co,mam jej jesc nie dac czy jak? 8O Teksty " No wie pani to trzeba oddac do adopcji" . No to odpowiedzialam ,ze maja piekny,duzy dom,warunki niech oswoja a ja pomoge kociaki oglaszac . No i w tym miejscu nastapilo swiete oburzenie . A co ja mam niby z tymi kociakami zrobic? Moge odczekac z miesiac az ciut podrosna i mame wysterlizowac i to wsio. Mnie tez nie zalezy na powiekszaniu stada i tak niedlugo zezra mnie razem z sandałami :evil:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw sie 27, 2009 20:02

Istna pisze:Usagi to brzmi jak baśnie z tysiąca i jednej nocy :wink:

Tylko, ze taka jest rzeczywistosc, bylem ze dwa razy i bylo super. A jeszcze pare lat temu ceny nie byly europejskie. Za 20 EUR mozna bylo wyplynac na caly dzien jachtem w rejs po zatokach z pelnym wyzywieniem i napojami w cenie. Czysto, przyjemnie i uprzejmie. Zyczliwosc dla kotow tez widoczna.

Jako neurologa moi informatorzy polecaja dra Cichockiego z gabinetu dra Gugaly z Chopina. Specjalizuje sie w okulistyce i neurologii wlasnie i glownie tym sie zajmuje. Sa do niego kolejki. W poniedzialek wraca z urlopu. Trzeba sie jak najszybciej umowic na termin.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Czw sie 27, 2009 20:10

kya ty się stałaś człowiek - instytucja normalnie ...rudolf czy jakaś szansa na "papier" dla karmicielek jest? żeby ludzie wiedzieli że kya działa zgodnie z zasadami TOZu? Legitymacja lepiej do ludzi przemawia niż tłumaczenie co niektórym
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw sie 27, 2009 20:42

Legitymacji sa teraz dwa rodzaje: czlonkowska i inspektorska.

W celu uzyskania czlonkowskiej trzeba zostac przyjetym w poczet czlonkow i oplacac skladke (niska bardzo, bo 3,- zl miesiecznie).

W celu uzyskania inspektorskiej trzeba: zostac czlonkiem, przejsc szkolenie i zdac egzamin na inspektora.

Wkrotce pojawi sie trzecia mozliwosc: identyfikator wolontariusza (obecnie w przygotowaniu). Aby zostac wolonatriuszem TOZ nalezy podpisac umowe o wolontariacie, co daje bezplatne panstwowe ubezpieczenie dla wolontariusza. Nie trzeba przy tym byc czlonkiem, nie placi sie skladek.

Istnieje w naszej terminologii tez pojecie "spolecznego opiekuna kotow wolno zyjacych", ale nie jest to pojecie statutowe. Jest to dobre kilkaset osob w Szczecinie dokarmiajacych koty wolno zyjace, przywozacych je na sterylki, leczacych w potrzebie itd. Czesc z tych osob jest czlonkami, czesc nie. Dla tej grupy osob nie ma jakichs odrebnych zaswiadczen, czy identyfikatorow.

Moze kya zdecydujesz sie na ktoras z trzech pierwszych wymienionych grup?

A z wlasnego doswiadczenia powiem jeszcze tak: nie jestem w stanie policzyc, w ilu interwencjach bralem udzial w ostatnim roku (moze paredziesiat), ale legitymacje wjmowalem z kieszeni moze raz, czy dwa od kiedy jestem inspektorem.

Kya decyduj :D
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Czw sie 27, 2009 20:43

rudolfrudy pisze:
Istna pisze:Usagi to brzmi jak baśnie z tysiąca i jednej nocy :wink:

Tylko, ze taka jest rzeczywistosc, bylem ze dwa razy i bylo super. A jeszcze pare lat temu ceny nie byly europejskie. Za 20 EUR mozna bylo wyplynac na caly dzien jachtem w rejs po zatokach z pelnym wyzywieniem i napojami w cenie. Czysto, przyjemnie i uprzejmie. Zyczliwosc dla kotow tez widoczna.

Jako neurologa moi informatorzy polecaja dra Cichockiego z gabinetu dra Gugaly z Chopina. Specjalizuje sie w okulistyce i neurologii wlasnie i glownie tym sie zajmuje. Sa do niego kolejki. W poniedzialek wraca z urlopu. Trzeba sie jak najszybciej umowic na termin.

Ceny wycieczek nadal powalają - np. 10 EUR za rafting z wyżywieniem. Reszta w cenach nieco wyższych niż polskie (ale tak na styk) - to północ, południe potwornie drogie, kroją turystów na czym się da - głupia cola na północy w knajpie 2 liry (1 EUR), na południu 5 EUR.

Cichockiego polecam - dosłownie postawił na nogi jamniczkę mojej koleżanki. Reszta dwuletniego jamnika z wypadającymi, wapniejącymi dyskami spisała na straty. Tuśka ma teraz coś koło 8 lat - biega.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Czw sie 27, 2009 20:59

rudolf jak będzie szkolenie na inspektora to ja się piszę ...

agiis-s

Post » Czw sie 27, 2009 21:06

To ja na razie moge byc czlonkiem ( fuj ,mam dziwne skojarzenia) .Skladki faktycznie sa malutkie. Na inspektora sie raczej nie pisze bo nie mam swojego srodka transportu a poza tym nie wiem czy w czasie interwencji nie uszkodzilabym jakiegos gnoja :evil:
Ps.Dzisiaj przypadkowo pod blokiem zrobilo sie male zebranie skupione wokol gospodarza domu i wszyscy bardzo byli zdziwieni,ze ja karmie koty z wlasnych funduszy . W tym momencie w ich oczach awansowalam na kretynke do kwadratu ( dotad pewnie bylam tylko kretynka:-/)

kya

Post » Czw sie 27, 2009 21:16

agiis-s pisze:rudolf jak będzie szkolenie na inspektora to ja się piszę ...

OKI, mysle, ze jeszcze w tym roku jedno powinno byc
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Czw sie 27, 2009 21:34

kya pociesz się że nie jesteś sama.... :wink:

agiis-s

Post » Czw sie 27, 2009 21:44

Tak wiec...kretyni wszystkich krajow łączcie sie!!! :evil:
To co,od jutra odpoczywamy od forum?:)

kya

Post » Czw sie 27, 2009 21:44

normalnie będę tęsknić :?

agiis-s

Post » Czw sie 27, 2009 21:54

kya pisze:To ja na razie moge byc czlonkiem ( fuj ,mam dziwne skojarzenia).

A moze jednak lepiej wolontariusz? - zero skladek, ubezpieczenie, identyfikator wkrotce i zadnych skojarzen :lol:
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Czw sie 27, 2009 21:57

rudolfrudy pisze:
kya pisze:To ja na razie moge byc czlonkiem ( fuj ,mam dziwne skojarzenia).

A moze jednak lepiej wolontariusz? - zero skladek, ubezpieczenie, identyfikator wkrotce i zadnych skojarzen :lol:

rudolf zdecydowanie dba o twoje finanse .... i skojarzenia :lol:

agiis-s

Post » Wto wrz 01, 2009 7:35 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Hej witajcie po zmianach :D [color=#0000BF] ho ho można sobie teraz poszaleć :ok: [/color]
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

[poprzednia][następna]