ZaFrędzlona Pompimlandia cz.5 - rodzina nam się powiększa...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 21, 2009 20:38

jak wykastrujesz młodego kotka ok 6-7 mies to nie capi wcale, jeżeli starszego to dopiero po ok 6 tyg przestaje capić.
Uff skończyłam paskudną papierkową pracę- grafiki moich krasnoludków / aże 33/. Powinnam sie opić bo to mój ostatni- :D wypowiedziałam mojej dyrekcji moją funkcję i 31.08 kończy mi się pokaranie :dance: :dance2: Tyle że wice dyrektor nie przyjmuje tego do wiadomości :evil: Chociaż dałam takie warunki ze są prawie nie do spełnienia :twisted: Niech żyje wolność :dance: :dance2:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt sie 21, 2009 20:40

Łomatkojedyna! Wołowiną! 8O Myslisz, że jej zaszkodziło? :roll: 8O Nie miało prawa, ja też skonsumowałam i Zuza i żyjem obie! :twisted: Musi wyjechała i jeszcze nie wróciła z tej głuszy.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt sie 21, 2009 20:42

majencja pisze:Uff skończyłam paskudną papierkową pracę- grafiki moich krasnoludków / aże 33/. Powinnam sie opić bo to mój ostatni- :D wypowiedziałam mojej dyrekcji moją funkcję i 31.08 kończy mi się pokaranie :dance: :dance2: Tyle że wice dyrektor nie przyjmuje tego do wiadomości :evil: Chociaż dałam takie warunki ze są prawie nie do spełnienia :twisted: Niech żyje wolność :dance: :dance2:

Ekhem... :roll: jakie krasnoludki? 8O I co zamierzasz dalej jak ci wyrok się skończy? No, i co będzie jak się okaże, że jednak spełnia twoje warunki? Podniesiesz stawkę? :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt sie 21, 2009 20:44

pomponmama pisze:Łomatkojedyna! Wołowiną! 8O .
Krowa szalona nie była? 8O :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sie 21, 2009 21:59

Krasnoludki czyli czerwone ludziki to ratownicy medyczni i pielęgniarki ratunkowe. Jak nie spełnią? To pojadę na wezwanie , wrócę i bede czytać książeczki leżąc do góry brzuchem i oczekiwać na kolejną pracę.Wezmę dwa dyżury i finanse te same. :twisted: A jak spełnią - chociaż dałam koszmarne :twisted: to ...będę dalej robiła to co teraz czyli duuuuuuuuuużo za dużo ale za większe pieniądze i będę mieć do pomocy jedna osobę i przestane chociaż częściowo być niezastąpiona i pozbędę się jednej małpy z zespołu : :twisted:
Obrazek

majencja

Post » Sob sie 22, 2009 4:56

shira3 pisze:
Szalona była tylko kucharka.

Majencja życzę ci, żeby spełnili koszmarne warunki :twisted: Wtedy będziesz się przynajmniej czuła dowartościowana :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob sie 22, 2009 7:53

pomponmama pisze:
shira3 pisze:
Szalona była tylko kucharka.

Majencja życzę ci, żeby spełnili koszmarne warunki :twisted: Wtedy będziesz się przynajmniej czuła dowartościowana :D
Ot co ! :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob sie 22, 2009 8:57

Mówiąc szczerze po to dałam te warunki żeby się ode mnie odp......Ja jestem w tym wieku że świety spokój mnie interesuje i tyle a nie użeranie się z personelem. Wszystkie stanowiska zawsze mia łam za ...karę :evil: anie było to moim celem. Ja jestem rzemieślnikiem do roboty. A rządzenie ludźmi mnie wykańcza tym bardziej że młodzież przychodzi i od razu żąda , starsi nieco zmanierowani. I tak mi się udało wiele zrobić na plus ale jakim kosztem- zdrowia, samochodu/ ładne rysunki po lakierze itp/ Doszło do tego ze mam kamery w samochodzie zamontowane a dyrektorke to śmieszy. No ale dostałam oddział na którym nigdy nie było tzw pana i byłam pierwsza która zabroniła wielu rzezy . Np palenia w karetkach, budynku - jak mogłam ??/ :evil: chamskiego zachowania, komentarzy na wizytach, robienia czego się chce a nie co powinno i wiele wiele podobnych spraw.Wypowiedzenie mi się kończy 31.08 a dyrekcja teraz ze mna pertaktuje, ogłoszenia o zatrudnieniu nowego klienta nie dali . Niestety wiele rzeczy robię o których nikt nie ma bladego pojęcia nie mówiąc o tym że dla innych z mojej profesji byłoby to ujmą na honorze :twisted: Zobaczymy ale od 01. września ten bajzel co będzie , no poezja- nie mówiąc o tym że mój szef po moim wypowiedzeniu ze stanowiska zastępcy złożył wypowiedzenie z pracy :twisted:
Obrazek

majencja

Post » Sob sie 22, 2009 11:34

to nieciekawie widzę w tej pracy i się nie dziwię, że chcesz ją zostawić.
ja właśnie przytargałam z maista zakupy i karmę dla kotów. czekam na wypłate niecierpliwie żebym mogła im zamówić wielką torbę, a nie nosić tak co chwile. reksowi znowu zrobił się ropień i musiałam go dziś oporządzić. pies mnie nienawidzi, ale myślę, że powinno się zasuszyc niedługo. dostanie ejszcze antybiotyki i musi być dobrze :roll: zjem sobie śniadanie, wypije kawe i siąde do sprwozdanie na rade, którą mam już we wtorek.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob sie 22, 2009 12:29

Coś z mojego ulubionego tematu :ryk: :ryk: Taki urobek Pedra znalazłam dzisiaj w kuwecie :D Chyba zasuszę i zostawię na pamiątkę
Obrazek
Obrazek

majencja

Post » Sob sie 22, 2009 13:17

Tym razem ja akurat jadłam :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob sie 22, 2009 13:24

shira Ty chyba nie znasz mojego motta życiowego:
człowiek rodzi się bo musi a żyje po to żeby wypoczywać. Całe nasze życie sprowadza sie do produkcji moczu a wszystko prócz moczu to g.......
Czyż nie tak? :ryk: :smiech3: :ryk:
Obrazek

majencja

Post » Sob sie 22, 2009 13:32

Hmmm...ma to sens :) Podejście filozoficzno- fizjologiczne :smiech3:
Nigdy tak o tym nie myślałam :roll: :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob sie 22, 2009 14:12

Majencja bardzo nie podoba mi sie twój tok myślenia, choć nie mogę mu niestety odmówić słuszności. No i własnie dlatego mi się nie podoba, bo ja się jeszcze usiłuję oszukiwać, że zostałam stworzona do wyższych celów :roll: Jak sobie tak będę często powtarzać, to może mi się utrwali 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob sie 22, 2009 14:17

przepraszam, ze się wtrącę, ale... pomponmamo jak Ineczka do nas trafiła też była zarobaczona a odrobaczanie jej zajęło duuużo czasu liczonego w miesiącach. Dopóki miała robale to produkowała koszmarnie śmierdzące kupy po których trzeba było długo wietrzyć. Odkąd robale zwalczyliśmy problem smrodku zniknął do tego stopnia, że się nie wyczuwa, ze była w kuwecie :) Odrobacz Pimpka porządnie w cyklu 2 tygodniowym może tez zmień karmę, dorzuć bakterie w proszku. Naszej Ineczce RC szkodził i miała po nim ciągle sraczkę teraz na 1st choice produkuje kupy małe i twarde jak zajęcze bobki.
Pozdrawiam
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

[poprzednia][następna]