Maciejka - Orzeszka potrzebny Domek z miłym psem!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 20, 2009 13:55

:1luvu: Kiwi, wielkie dzięki za kolejny sponsoring kici.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie mar 22, 2009 13:15

Nie mogę sie doczekać kiedy Maciejka wejdzie mi na kolana :roll:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto cze 09, 2009 22:20

Przyszła wiosna i Maciejka znów zamieszkała w ogródku. W domu przesypiała tylko te najzimniejsze dni i noce. zakupiłam w Animalii karmę dla starszych kotów i staram się jej podsypywać jak przychodzi do misek. Maciejka nie jada żadnego mokrego jedzenia a szkoda bo regularnie gotuję kotom potrawkę warzywno-mięsną, która cieszy się powodzeniem. Ostatnio ćwiczymy udźce indycze. Ciągle mam nadzieję, że w końcu kicia też sie do nich przekona.

:1luvu: Dzięki kiwi za stały sponsoring Maciejki.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob cze 13, 2009 22:32

Myślałam, że panienka na stałe przeniosła się do ogródka i trochę się nawet o nią martwiłam jak zrobiło się zimno a tu od kilku dni spotykam ja rano schodzącą z góry. :D Mądra kocica wie gdzie się ulokować jak jest zimno. Teraz obie czekamy z utęsknieniem na ciepełko i słoneczko.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob lip 04, 2009 11:04

:D Ten dom z własnym psem, co to jest w tytule rzeczywiście bardzo by sie przydał. Ostatnio Maciejka starała się zaprzyjaźnić z Żabką. Chodziła koło niej, ocierała się, aż miło było popatrzeć. Psica była trochę zdziwiona ale nie odrzuciła dowodów sympatii. Ech, gdyby tak razem dom znalazły.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw lip 09, 2009 13:08

Maciejka pozdrawia wszystkie ciotki z deszczowego Zalesia. :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon sie 03, 2009 11:39

Zaniedbałam wątek Maciejki ale to przede wszystkim dlatego, że jest zdrowa. Mieszka głównie na dworze, chodzi z nami wieczorem na spacer i towarzyszy Żabce. Jakoś chyba ostatnio mi panienka złagodniała bo mniej goni inne koty. Zobaczymy jak się zrobi chłodniej i kicia wróci do domu. W każdym razie przy miskach nigdy jej nie ma ze stadem. Woli jeść w samotności żeby jej nikt w talerz nie patrzył.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro sie 05, 2009 22:40

Maciejka ma dziwną naturę, w domu raczej nie daje się głaskać. Udaje mi się co najwyżej musnąć ją raz palcami i już zaczyna ostrzegawczo warczeć. :roll: Na spacerze natomiast biegnie przy mnie przytulasty kot, ocierający się o nogi i spragniony miziania po główce. Zupełnie, nie ta sama Maciejka.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw sie 13, 2009 14:37

:roll: Przyglądałam się ostatnio nóżce Maciejki. Jak będzie wolne miejsce w kolejce do weta to chyba pojedziemy skontrolować staw. Nie chciałabym czegoś przeoczyć a właśnie uświadomiłam sobie, że od stycznia kicia nie była u weta. Z jednej strony to dobrze ale z drugiej.. :roll: to nie jest młody kot.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto sie 18, 2009 19:04

:evil: Przyszła kryska na Matyska. Zawsze to Maciejka ganiała i prześladowała inne koty a tym razem ma godną przeciwniczkę w postaci Malagi, która nie ma grosz szacunku dla starszych, schorowanych kocic. Wczoraj i dziś widziałam jak Maciejka uciekała przed Malagą aż się kurzyło i.. :twisted: chyba nie było mi jej żal.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pt wrz 04, 2009 15:09 Re: Maciejka - Orzeszka potrzebny Domek z miłym psem!

Panienki chyba zawarły rozejm. Maciejka powoli przymierza się do powrotu do domu. Najwyższy czas bo noce bywają zimne. :roll:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto wrz 15, 2009 17:34 Re: Maciejka - Orzeszka potrzebny Domek z miłym psem!

:D No i rzeczywiście noce stały się zimne i Maciejka zamieszkała w domu a konkretnie na moim łóżku 8O Śpi wtulona w kołdrę, nadstawia główkę do miziania i wcale jej nie przeszkadzają inne koty. Aż mi trudno w to uwierzyć. Przy miskach jest w dalszym ciągu dość nieprzyjazna ale poza tym sama łagodność. Wysłałam w jej sprawie dwie odpowiedzi na zapytanie o adopcję. Chciałabym żeby chociaż jej się poszczęściło.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pt paź 16, 2009 19:49 Re: Maciejka - Orzeszka potrzebny Domek z miłym psem!

:( Październik się zaraz skończy a żaden domek się nie odezwał. maciejka za to coraz bardziej przytula się do DużegozBrodą i do Żabki. Mimo to uważam, że ją coś boli. Kręgosłup? Stawy? Bo przychodzi się miziać i w pewnym momencie łapie zębami na znak protestu.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pt paź 16, 2009 20:51 Re: Maciejka - Orzeszka potrzebny Domek z miłym psem!

Niekoniecznie musi ja bolec, czasem koty tak reaguja, nasza Lutka też tak robi, jakby samo głaskanie zaczynało sprawiac jej ból. Ale... obserwowac nie zawadzi.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Sob paź 17, 2009 19:41 Re: Maciejka - Orzeszka potrzebny Domek z miłym psem!

:oops: Mam wyrzuty sumienia bo przez to całe stado chorych kotów Maciejkę zaniedbałam. Powinnam była już w zeszłym roku skontrolować tę operowaną łapinkę. Może tam się coś źle zrosło? A może jeszcze dzieje się coś złego? :roll: Dobija mnie ta ciągła i niekończąca się kolejka do weta, te ciągłe pilne sprawy, przez które wiele innych spraw jest odkładanych a wcale nie jestem przekonana czy rzeczywiście mogą poczekać. :(
Obrazek]Obrazek

Modjeska

[poprzednia][następna]