Cześć
Podam Ci interpretację, wg moich doświadczeń ludzkich (choroba przewlekła

), ale może Cię to skieruje na jakiś trop.
Na poziom płytek wpływa niszczenie tkanek przez leki, ale również toksyny i bakterie. Wtedy wychodzi niski poziom (Niestety również w chorobach szpiku kostnego). Natomiast nieprawidłowe wyniki w układzie krwinek czerwonych mogą wynikać również z odwodnienia, a bezpośredni wpływ na wyniki ma także "zła dieta" - czyli również niejedzenie.
Wartość MCH pomimo, że jest w normie, jest przy dolnej granicy, co może
być sygnałem, iż żelaza jednak nie jest wystarczająco.
Niskie RDW może być sygnałem niedokrwistości, ale trzeba pamiętać, że takie wahania mogą także wynikać z nieprawidłowej kalibracji urządzeń pomiarowych.
Generalnie przyjęłabym, że są to wyniki potwierdzające przebytą lub trwającą infekcję i odwodnienie z "wyjałowieniem" organizmu.
Nie można też patrzeć tylko na wyniki nie mieszczące się w normach, ale interpretować całościowo, bo o prawidłowej diagnozie może świadczyć nawet minimalna zmiana wartości normowej, która jednak będzie wskazówką.
Z podobnymi wahaniami wyników spotkałam się np. u psa, który cierpiał z powodu ALERGII pokarmowej

. (Efektem było niejedzenie, wymioty i infekcje skórne).
Nie zmienia to faktu, że przydałaby się tu interpretacja nie jednego, lecz kilku wetów, aby mieć szersze spektrum. Taki life
Pozdrawiam i trzymam kciuki!