PASTELOWO- wątek adopcyjny dla kolorek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 14, 2009 22:58

na górę przed północą
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob sie 15, 2009 8:50

Petka-P1 pisze:na górę przed północą

......przed południem też ...... :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob sie 15, 2009 12:54

przed koncertem Madonny też!!!!!!!! :wink:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob sie 15, 2009 18:32

amyszka pisze:
orchidka pisze:Jestem na urlopie pod Poznaniem. Oczywiście koty mnie nie opuściły.
Właśnie wróciłam z Pobiedzisk. Znalazłam przepiękną tricolor koteczkę.
Z wywiadu wynika, że koteczka jest niczyja, ma ok. 8 miesięcy i ma jedno młode, które jeszcze karmi. Z wygladu ma nie wiecej niż 4-5 miesięcy.
Pani z podwórka, gdzie mieszka tri powiedziała, że "koty się mnożą, ale to nie problem, bo większość nie przeżywa zimy, bo nikt ich nie karmi"...
Oczywiście jak tylko chcę to koty mogę zabrać...

Koteczka jest cudownie namolna - kiedy kucnęlam wskoczyła mi na kolana i wywaliła brzuszek do góry. Absolutny namolniak. Jest zdrowa.

BŁAGAM I DOMEK DLA NIEJ I JEJ MALUCHA. Miejsce takiego przytulaka jest w domu, a nie na ulicy...

Oto ona:
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oczywiście mogę dowieźć do Wawy w drodze powrotnej.

:( :ok: :ok: :ok:

Wczoraj urządziłyśmy z Anastasią łapankę :). czyli wzięłyśmy koteczkę na ręce i zapakowałyśmy do transporterka :)
Okazało się, że maluch wsiąkł... Anastasia zostawiła swój nr telefonu, w razie gdyby maluszek się odnalazł.

Dzięki uprzejmości Anastasii mała została odpchlona i odrobaczona.

Dziś tri przyjechała ze mną do Pruszkowa i jest 7 kotem w moim domu...
Jest absolutnie obłędna. Grzeczna, spokojna, miziasta do bólu. Koty na razie ignoruje. Na widok człowieka od razu wybiega z transporterka i się łasi. Wcina chrupki.

Dostała na imię Miłka - myślę, że to imię najlepiej oddaje cały jej charakter i nastawienie do ludzi.

Wczoraj w Pobiedziskach...
Obrazek Obrazek Obrazek

Dziś u mnie na tymczasie...
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Taka jestem malutka:)
Obrazek

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Nie sie 16, 2009 8:56

Do góry śliczności :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto sie 18, 2009 5:31

Kolorki maszerują na pierwszą :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Śro sie 19, 2009 16:45

Miłka piękna :1luvu:

Kiki022

Od: Czw lip 23, 2009 20:22

Post » Śro sie 19, 2009 20:20

Podrzucam śliczności

Petka

Post » Śro sie 19, 2009 20:33

Zakochałam się w niej :1luvu:

Narazie nic nie mogę obiecać ale być może mogłabym dać stały domek tej koteczce ale dopiero końcem września lub w pażdzerniku gdy mój króliczek na tymczasie trafi do stałego domku, już prawie tam był ale rodzina okazała się nieodpowiednia... ehhh szkoda gadać :evil:

Kiki022

Post » Pt sie 21, 2009 7:58

Orchidka wysłałam wiadomość na PW :)

Kiki022

Post » Pt sie 21, 2009 14:58

:roll:

Kiki022

Post » Pt sie 21, 2009 20:02

Dorzucam śliczną Alienkę, mogę? :oops:
Od poniedziałku rezyduje u mnie małe szylkretowe coś, zwane Alienką z racji swej kosmicznej urody. Koteczka, która dzięki wielkiemu sercu Margotki dotrwała w całkiem dobrym zdrowiu do trzymiesięcznicy, po czym przeprowadziła się w warunki domowe, czyli właściwe dla kota. Wink Oczywiście z początku nie poznała się na tym, co dobre, i spędziła dobę w najciemniejszym miejscu pokoiku, następną dobę przepłakała, a ja niemal razem z nią, aż w końcu stwierdziła, że nic nie pomoże i trzeba się dostosować. Wygląda to mniej więcej tak:
[/URL]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chyba stres trochę minął. Alienka jest słodkim, grzecznym maleństwem, bawi się bardzo ostrożnie, boidudek taki. Z kolan mogłaby zasadniczo nie schodzić i przymila się delikatnie, nienachalnie, głownie leży sobie i nadstawia poszczególne części ciała do mizianek, mrucząc przy tym na dwóch częstotliwościach. Je mokre, choć niewiele mam wrażenie, suchego nie tyka. Kuwetkuje wzorowo.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4837486#4837486
Obrazek

Miria

Od: Pt sie 08, 2008 23:32

Post » Pt sie 21, 2009 21:14 zjawiskowa młodziutka szylkretka Lotka - Ostróda - szuka DS

A ja dorzucę naszą Pannę Lotkę :)

Lotka przebywa w schronisku od kilku miesięcy. Trafiła tu jeszcze jako kociak, dziś to już dorosła, chociaż młodziutka i drobna panienka.
Jest bardzo miziasta, widać, że tęskni za swoim człowiekiem. Bardzo domaga się zainteresowania ze strony wolontariuszy odwiedzających schronisko - wspina się po nogach, miaucząc głośno i patrząc wymownie :)
Kicia jest bardzo charakterystyczna po pierwsze przez swoją mordkę, po drugie - biały pędzelek na końcu ogona, którego na zdjęciach niestety chyba nie widać. Prawdziwy z niej unikat :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Słodka szylkrecia poszukuje swojego Dużego, któremu będzie mruczeć kołysanki w zimowe wieczory.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob sie 22, 2009 8:17

kciuki za te śliczności :1luvu: :ok: :1luvu: :ok:
Obrazek

kotilisek

Od: Pt gru 12, 2008 16:48

Post » Sob sie 22, 2009 8:58

Cudne kolorki czekają na domki.

Petka

[poprzednia][następna]