Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 5.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 16, 2009 1:33

Mnie tez nie jest jednak wesoło :oops: :roll: :(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Nie sie 16, 2009 3:05

Cameo pisze:Dziewczyny :!: to jest wątek kotów Mirki, a nie ring bokserski :?

Dokładnie. Ja tylko bardzo proszę o drobiazg - o odrobinę wyobraźni. Troszeczkę empatii. Sama mam pięć kotów w mieszkaniu. A gdybym miała 10 razy więcej? Pięćdziesiąt kotów, w tym zwierzaki wymagające szczególnej troski... Pięćdziesiąt kotów bezpiecznych i zadbanych. Czyta się o tym i pisze łatwo, ale wyobraźcie sobie, jaka to ciężka praca na co dzień!! Niezależnie od wszystkiego, kociarstwo musi być nakarmione, musi mieć czyste kuwety, musi być leczone, musi być socjalizowane, musi... Wyobraźcie sobie, bardzo proszę, siebie na miejscu Mirki.

.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sie 16, 2009 10:33

Afera ucichnie a niesmak pozostanie. Przez jakiś czas pozostaną też koty i tylko ze względu na nie nie mogę opuścić forum, choć mam na to wielką ochotę. Powiedzmy, że jest forum i jest mój wątek. W moim wątku mogę czuć się bezpieczna, mogę ignorować zaczepki i tak chyba zacznę robić.

Z wiadomości dla Gutek. Kicia wyszła z klatki i tragedii nie ma. Pyskuje, ale wszystko ogląda zaciekawieniem. Muszę zabrać ją jutro do weta żeby dobrze wyczesać. W domu zrobiłaby za dużo hałasu.
W zeszły czwartek napisałam maila do hodowczyni „Z Sosnowego Kręgu”. Zapytałam czy prowadzi hodowlę BRI. Po północy otrzymałam odpowiedź „Tak”. Przedstawiłam sytuację, w jakiej znalazła się Kicia i zapytałam czy hodowczyni czy jest zainteresowana dalszymi losami kotki i czy kotka ma rodowód. Do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie sie 16, 2009 11:22

Dziękuję za wieści Mirko :) Powiem szczerze, ze mam nadzieje, że hodowca nie będzie zainteresowany losem Kici. Samolubna jestem, wiem.
Koszty weterynarza biorę na siebie, z tym, że zwrócę Ci je dopiero po połowie września jak na dobre ruszę z korepetycjami :oops:

A może znalazłabyś czas na zrobienie zdjęcia? I wstawienie? Chociaż jedno?
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Nie sie 16, 2009 12:17

Mirka bardzo Cię przepraszam, że tak wyszło... Nie miałam takiego zamiaru, ale gdy czytałam te wszystkie posty... Przepraszam... Jak można w tak ochydny sposób traktować ludzi na forum publicznym- wyliczać komuś pieniądze, monitorować życie prywatne??? Bardzo mi przykro... :cry: Poniosło mnie- PRZEPRASZAM...
Obrazek

Martinki

Od: Pon sie 03, 2009 16:48

Post » Nie sie 16, 2009 12:39

Martinki wiem i rozumiem. Zapomniałam Ciebie uprzedzić, że na forum należy czytać i jak najmniej się odzywać. Sama nie mogę stosować się do tej zasady. Jeśli nie odpowiem na ataki to będzie znaczyło, że jestem winna. Odpowiem to i tak będę winna, bo moje słowa i intencje zostaną wypaczone. Znamienne jest to, że moje życie prywatne najbardziej obchodzi tych, którzy go nie mają.

Gutek miałam nadzieję, że Kicia ma rodowód. Może jeszcze otrzymam potwierdzenie jej rasowości.

Dla Ciebie, ale i inni mogą zerknąć. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wczoraj próbowałam sprowokować Kicię do wrzasków, ale jak na złość niezbyt była gadatliwa. :arrow: Filmik.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie sie 16, 2009 12:47

Ależ jest fajna. :D :D

Gutek - gratuluję. :lol:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie sie 16, 2009 13:01

Gutek gratuluje niebieskiej pieknoty , nawet jesli nie ma rodowodu :)) to moge hihi papierka cudnego jej zrobic :))) w ramach laurki .....jest cudna ....i czekam ,az sie polaczycie :))) i bedziecie razem :)))

donosze poslusznie , ze Gutek juz ma chalupke na pieknotke przygotowana :))) ale bedzie miala fajnie i jedna i druga :)) tzn .Gutek i koteczka :)))

odnosnie zagrywek forumowych to watek Jatka powinien nazywac sie Obciach roku :roll: :roll: :roll: jest okropny.....i mam nadzieje ,ze nastepnym razme bedzie mozna tylko glosowac bez wpisow :roll: :twisted:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sie 16, 2009 14:16

mirka_t pisze:na forum należy czytać i jak najmniej się odzywać.

Dobrze, że to napisałaś :)
Zaczynałam mieć wyrzuty sumienia, że tak milczę.
Pozdrawiam i trzymam kciuki (za całokształt :!: )

tayga

Od: Sob sty 05, 2008 19:58

Post » Nie sie 16, 2009 14:20

Tayga a ładne zdjęcia Persi to gdzie są co?

Szynszyle są u mnie już ponad miesiąc i powoli zmieniają się w dość miłe koty. Pusia czasem sypia koło mojej poduszki, daje się głaskać. Za kotami nie przepada, ale nie jest zaczepna. Problemem jest pielęgnacja jej futra a ma bardzo gęsty włos. Nie znosi czesania. Dyzio jest najmniej problemowy, choć podczas czesania protestuje. Po chorobie ma zamglone oko. Test Schirmera nie wykazał owrzodzenia, ale mam podawać mu Solcoseryl. Dostaje też Tobrex jednak zbyt dużej poprawy na razie nie widzę. Lorda często pcha się na kolana i robi się coraz weselsza, ale najbardziej z tej trójki goni koty. Niedługo dam ją na sterylkę i czyszczenie zębów. Może znajdzie się chętny adoptować taką 8 latkę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie sie 16, 2009 18:16

Rany, co tu się działo, jak mnie nie było?!

Nie mam teraz jak doczytać wszystkiego, zrobię to jutro rano.
Mirka, gratuluję wygranej, jutro też od razu oddam głos w KV.,

Trzymaj się,
zdążyłam zobaczyć, że było mało fajnie :(

kaa7

Od: Śro cze 21, 2006 15:55

Post » Nie sie 16, 2009 19:42

O jejuniu, ja już nie chcę więcej zdjęć bo z każdym jednym pogrążam się coraz bardziej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zabieram się za filmik :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Nie sie 16, 2009 20:44

mirka_t pisze:Tayga a ładne zdjęcia Persi to gdzie są co?

Będą... niedługo :)

tayga

Od: Sob sty 05, 2008 19:58

Post » Nie sie 16, 2009 21:22

Ostatnio mam utrudniony dostęp do kompa, więc w nagrodę kiedy dziś "wpadłam" sprawdzić wynik załapalam się na ostatni wpis głosowania.
Moją pierwszą reakcją była DUMA, RADOŚĆ i przeświadczenie ŻE TO MÓJ WŁAŚNIE GLOS ZADECYDOWAŁ !
Strony od 18-53 przeczytałam /niestety/TERAZ.

:cry:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie sie 16, 2009 21:25

Egwusia już po bólu a Twój głos na pewno był decydujący.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]