K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 14, 2009 12:20

Robię zestawienie kotów spod kościołów:

BIEŻANÓW:
- 4 maluchy ok. 5mies. - do oswojenia, rozłażą się na osiedle, jedna kocię już zniknęło :cry: (było 5)
- trikolorka - matka 4maluchów 5mies. i następnych ok. 2 tyg. (pewnie kolejna piątka- kotka wszystkie mioty ma po pięć kociąt)
- trikolorka
- biało-bure coś bez końcówki tylnej łapy
- kocur (prawdopodobnie ojciec 5mies. kotków)

PROKOCIM:
- 4maluchy 3mies. - do leczenia
- trikolorka - matka kotków - może być w ciąży ??
- czarna kotka karmiąca - maluchy nie wiadomo gdzie
- czarny kocur bez ucha

+ Rysio i Rysia u Queen_ink

Ank@2

Od: Pt maja 22, 2009 19:51

Post » Pt sie 14, 2009 12:27

Gdyby Sasza nie przeszedł testu, to Leośka jest duża. :)
Będąc z Brzuchem w krakvecie poznałam... Karalucha, hehe, jak to zabawnie zderzać dwie rzeczywistości. Bardzo miło mi było poznać Panią i koty też. :lol:
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt sie 14, 2009 12:30

Słuchajcie, tak patrząc na te wyliczenia, ile czego, z czego/kogo i gdzie to powinniśmy mieć 100 klatek i 300 kontenerów, 500 sterylek darmowych i 40 szpitalików i 72 domy tymczasowe.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt sie 14, 2009 12:30

Ank@2 pisze:Robię zestawienie kotów spod kościołów:

BIEŻANÓW:
- 4 maluchy ok. 5mies. - do oswojenia, rozłażą się na osiedle, jedna kocię już zniknęło :cry: (było 5)
- trikolorka - matka 4maluchów 5mies. i następnych ok. 2 tyg. (pewnie kolejna piątka- kotka wszystkie mioty ma po pięć kociąt)
- trikolorka
- biało-bure coś bez końcówki tylnej łapy
- kocur (prawdopodobnie ojciec 5mies. kotków)

PROKOCIM:
- 4maluchy 3mies. - do leczenia
- trikolorka - matka kotków - może być w ciąży ??
- czarna kotka karmiąca - maluchy nie wiadomo gdzie
- czarny kocur bez ucha

+ Rysio i Rysia u Queen_ink

2 duże tri do ciachnięcia (poza karmiącą), 2 kocury do ciachnięcia, biało- bure coś również tniemy i tyle na pewno jeszcze możemy w Arwecie.
Kotka tri karmiąca do nadzoru i maluchy do zabrania gdzieś za 3 tygodnie a mamusia do cięcia. kotka czarna do nadzoru i to samo co u tri. Maluchy do leczenia - do złapania i leczenia.
Podrostki do oswojenia ... hmmm, rokujące na to oswajanie??, bo może za miesiąc się je wyłapie i ciachnie?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt sie 14, 2009 12:38

To bezłapkowe może sobie nie poradzić.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt sie 14, 2009 13:29

Bezłapkowe bardzo dobrze sobie radzi jak na bezdomnego kota. Widziałam jak uciekało przed psem :?

Z podrostków 5mies. na pewno oswoi się mała tri.
Z resztą nie wiem jak będzie i nie wiem, czy jest sens oswajać. Bawią się ze mną sznurkiem/trawką, jedzą z ręki, ale bardzo ostrożnie i najpierw muszą zobaczyć że tri je.
Ale czy jest sens je oswajać ? Nikt ich nie chce, mają masę ogłoszeń, plakatów i zero telefonów. Do kotków KAŻDY ma dostęp, dzieci, pijacy, psy- jak będą zbyt ufne mogą źle skończyć.

Ank@2

Post » Pt sie 14, 2009 13:35

Bezłapkowe bardzo dobrze sobie radzi jak na bezdomnego kota. Widziałam jak uciekało przed psem :?

Z resztą nie wiem jak będzie i nie wiem, czy jest sens oswajać. Bawią się ze mną sznurkiem/trawką, jedzą z ręki, ale bardzo ostrożnie i najpierw muszą zobaczyć że tri je.
Ale czy jest sens je oswajać ? Nikt ich nie chce, mają masę ogłoszeń, plakatów i zero telefonów. Do kotków KAŻDY ma dostęp, dzieci, pijacy, psy- jak będą zbyt ufne mogą źle skończyć.

Ank@2

Post » Pt sie 14, 2009 13:39

Chciałam napisać, że kuwety darmowe z warszawy już są u naszego człowieka :). Jakoś w przyszłym tygodniu dotrą do Krk.
Merci, Beato.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt sie 14, 2009 13:43

Ank@2 pisze:Bezłapkowe bardzo dobrze sobie radzi jak na bezdomnego kota. Widziałam jak uciekało przed psem :?

to jak są w takim wieku to poczekać jeszcze chwilę, lapnąć, ciachhnąć i wypuścić. tri jeżeli zbyt ufne to spróbować znaleźć dom.

A propos tri, moja Kama poszła do domu ponad tydzień temu a dzisiaj moje najstarsze dziecko dzwoni i z rozpaczą w głosie woła, że nie może znaleźć Kamy i czy ona na pewno je, bo od dłuższego czasu jej nie widuje jak przybywa na domowy obiadek i może coś jej się stało. Uświadomiłam dziecięciu, że jakby brało bardziej czynny udział w życiu rodzinnym a nie wpadało tylko po prowiant to byłoby na bieżąco :wink:

Tweety

Post » Pt sie 14, 2009 13:44

Ank@2 - racja: - chyba wystarczy obserwować. Gdyby się coś złego działo - wkroczyć.
No i sterylizować towarzystwo.

Miuti

Post » Pt sie 14, 2009 13:48

lutra pisze:Chciałam napisać, że kuwety darmowe z warszawy już są u naszego człowieka :). Jakoś w przyszłym tygodniu dotrą do Krk.
Merci, Beato.

superowo!
Maluchy w Arwecie zostaną zaszczepione - dzisiaj 5 i do nas przyjdą w poniedziałek a kolejne 4 załapią się w poniedziałek i odbierze się je za kilka dni.
Lutra ustaliła bardzo sensowną cenę :1luvu:

Tweety

Post » Pt sie 14, 2009 13:50

W przyszłym tygodniu szczepię miot O.

Miuti

Post » Pt sie 14, 2009 13:52

lutra pisze:Słuchajcie, tak patrząc na te wyliczenia, ile czego, z czego/kogo i gdzie to powinniśmy mieć 100 klatek i 300 kontenerów, 500 sterylek darmowych i 40 szpitalików i 72 domy tymczasowe.

obstawiam, że jednym kichnięciem załatwiasz przynajmniej 10% tego wymienionego i to jeszcze za darmo :wink:

Tweety

Post » Pt sie 14, 2009 13:57

Ank@, J3nny, Etiopia, katgral, Kitkowa, Mahob, Tunisia, Adriana.pl, Milu ... a Panie to zeszły do podziemia? nie zaszczycicie nas obecnością? Marka nie wywołuję, bo zgłosił obecność telefonicznie. O, Aneta od zwierzyńca, też wystawiasz bazarki dla nas, łatwiej coś poustalać na gębę niż na klawiaturę.
Pominęłam kogoś? :oops:

Tunisiu, dotarły w końcu do mnie stojaczki dla Ciebie tzn są na Wielopolu w 12-stce czyli za portiernią
Ostatnio edytowano Pt sie 14, 2009 13:59 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Pt sie 14, 2009 13:57

U mnie jest kontenerek Nikitki. Paulina Nikitkęodbierze w swoim.
Kontenerek należy do tych dużych i drogich. Teraz mieszkają w nim Kolorki.

Miuti

[poprzednia][następna]