» Śro lip 29, 2009 21:30
KOCIDA ma dom !!!!
Pewna kocia dziewczyna (jako jedna z dwóch moich licznych znajomych) zareagowała na mój apel o pomoc w weekendowym remoncie mojego mieszkania (3 tygodnie z rzędu), będącego jednocześnie Ośrodkiem Adopcyjnym dla bezdomnych kotów Fundacji. Wymiziwała się w międzyczasie z wieloma kotami, w tym oczywiście z Kocidą i od soboty 25.07 kotka zamieszkała na stałe u... hanelki.
Bardzo kocham kotkę i wiem, że mniej zakocony dom i większy dostęp do kociego człowieka jest jej bardzo potrzebny.
Jesteśmy w stałym kontakcie z hanelką - Kocida bardzo dobrze się u Niej adaptuje, co mnie szalenie cieszy.
Jestem wdzięczna hanelce za przyjęcie Kocidy na stałe, oraz fundacyjnego rudzielca Kardamona na DT.
Ja pomogę w finansowaniu weterynarii - hanelka będzie rozpieszczała koty pysznościami i pieszczotami.
Dowody rzeczowe w postaci zdjęć Kocidy we własnym nareszcie domu wstawi hanelka.
Pozostałe wieści:
- Niusiek - kot "leśny" - został wykastrowany 23.07 (nie zauważył tego faktu i biega dalej jak szalony za zabawkami i za Trusią - siostrą)
- Jagienka ma mocznicę - walczę drugi tydzień o życie kotki: ponad 400 mocznik, 8,1 kreatynina - po tygodniu leczenia: 200 mocznik, 3,2 kreatynina....
Nowy podopieczny Fundacji:
KARDAMON ur. 11.2008
Kot pojawił się kilka dni temu za moim blokiem - jadł makaron wyrzucony ptakom na trawnik. Zaczęłam stawiać miską z karmą. W ostatnią sobotę dzieci zameldowały, że kot siedzi w ślepej dziurze na budynku obok mojego. Polowałyśmy na niego w deszczu z hanelką - kot zjadł całą karmę z miski w klatce-łapce i wyszedł sobie spokojnie (klatka do d... - producent ZAMET). W nocy ponowiłam polowanie (po odzyskaniu sprawnej klatki) - kot capnął się po kilku minutach.
Podejrzewam, że wypadł lub skoczył za ptakiem z balkonu IV p. pseudohodowli p. Niny (wątek: Gdy rozum śpi...rodzą się deomony).
Kardamon jest młodym pełnowartościowym pręgowanym rudzielcem z białą plamką pod szyją - po kilku dniach pobytu w Fundacji: odkarmienie, odrobaczenie, zaszczepienie i obserwacja fizjologii i zachowań - kota przyjęła na DT hanelka.
Kardamon jest miłym, spokojnym kocurkiem, lubi się głaskać, rozmrucza się wtedy rozkosznie, lubi też delikatnie podgryzać dwunoga i ocierać się o nogi.
Kardamon czeka na swojego człowieka na stałe!