Pń/Luboń - 5 sreberek: Whisky zostaje, Złotko wciąż szuka DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 12, 2009 10:25 Pń/Luboń - 5 sreberek: Whisky zostaje, Złotko wciąż szuka DS

10 października :

Domu wciąż szuka Małe Złotko - już coraz mniej strachliwe :)

15 września :
Miaukunek i Whiskas wróciły z adopcji, więc domków znów szuka trójka chłopaków ...

4 września :

na domek czeka już tylko jeden kociak - najmniejsze Złotko

---------------------------------------------

25 sierpnia : w skrócie ;)

Piątka zdrowych kociaków gotowa do adopcji - kuwetkowe, drapakowe, wszystkojedzące, śpiące w nocy ;) wesołe i proludzkie :)

Tel. w sprawie adopcji : 603862692
Tel. w sprawie niezobowiązującego oglądania kociaków : 606291428

---------------------------------------------

Zakładam osobny wątek kociakom, bo w wątku kotów babciowych zginą ... (poprzedni wątek viewtopic.php?p=4789089)

... czyli jeszcze raz ...

Pojawiły się kilka tygodni temu, przyprowadzone przez kotkę do misek ... i tak już sobie zakodowały. Codziennie stawiały sie 2x dziennie na jedzonko, a resztę dnia spędzały za płotem u sąsiada. Urodziły się na przełomie maja i czerwca, więc mają ok. 3 miesięcy, z jedną poprawką - prawdopodobnie jeden z kociaków jest podrzutkiem z nie wiadomo skąd. Wyraźnie mniejszy i inny.

Okolica, gdzie urzędowały jest bardzo niebezpieczna (z jednej strony bardzo ruchliwa ulica, z drugiej niezabezpieczony strumyk), wczoraj zapadła decyzja - łapiemy!
Udało się złapać cztery, został jeszcze ostatni, mam nadzieję, ze lada dzień dobije do reszty rodzeństwa.

Kociaki od wczoraj w DT u Catherine - mam nadzieję, że na krótko, bo to mała wynajmowana kawalerka i trzech rezydentów.

Wczoraj zostały odrobaczone i odpchlone, poza małym, który jest chory.
Ma zajętą tchawicę, wysoką gorączkę i strasznego świerzbowca. Leczenie w trakcie.
Reszta okazy zdrowia, gotowe do wydania. Są bezstresowe - od razu znalazły kuwetę, miski, zabawki ... tak jakby nic się w ich życiu nie zmieniło ;)

Trochę o kociakach - jest ich piątka, wszystko chłopaki :strach:
Chociaż są pręgusami, to jednak nietypowe, bo dymne, czyli wyglądają na jaśniutkie, sreberka ;) Jak ktoś marzy o kociaku z reklamy whiskasa, to zapraszam :D
Jeden z nich ma kryzę, jakby zamierzał wyrosnąć mainecoona ;)

Fotki będą na bieżąco, dziś wklejam te sprzed tygodnia, jeszcze przed łapanką.

Miaukunek - trochę inny od rodzeństwa, bo ma trochę jakby dłuższe futerko i do tego kryzę ;) Kolor srebrny z pręgami. Trochę mniejszy od reszty.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogonek (zwany też Skarpeciarzem ;) ) - największy, srebrny pręgowany z białymi skarpetkami i białą końcówką ogona :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Whiskasik - cały srebrny pręgusek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miaukunek z Ogonkiem - widać, że Miaukunek ma puchaty "kołnierzyk" ;)
Obrazek

Ogonek z mamą
Obrazek

Galeria kociaków

Transport - w Poznaniu i okolicy dowiozę, 1 września jadę do Warszawy, a 22 sierpnia do Koszalina, więc tam tez dowiozę 8)

Jeśli ktoś marzy o wesołym srebrnym kocurku, niech sie szybciutko decyduje, bo przegapi najweselsze momenty z jego życia :D
Ostatnio edytowano Pt paź 09, 2009 12:08 przez Avian, łącznie edytowano 14 razy
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro sie 12, 2009 10:34

one są cudne! Kasiu, dzięki, że je wzięłaś póki co. ja bym wzięła jednego, ale niestety muszę najpierw wydać moje, a Miki idzie do domu dopiero we wrześniu, a o Wiolę nikt nie pyta :(

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro sie 12, 2009 10:52

Prześliczne fotki prześlicznych koteczków :lol:

Domki, zobaczcie proszę, jakie tu są słodziaczki :lol:

.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sie 12, 2009 10:55

Jedyne, o co sie teraz martwię, to to, że jeden jest chory - żeby nie zaraził pozostałych :? Wprawdzie od dziś zacznę im dawać jakiś betaglukan albo cos w tym rodzaju, ale mi to, jest prawdopodobieństwo, że zaczną smarkać ... No i świerzbowiec ...

Dzisiaj po nocce małe wyspane, ruszyły do boju, czyli szaleństwa zabawowe :D Najwięcej szaleje ... Mały 8O Widać, antybiotyk już działa :D Bardzo chce sie bawić z resztą, ale te go biją i tarmoszą ... wykorzystują, ze mniejszy :evil: Nie sądzę, żeby mu krzywdę zrobiły, ale jakoś tak go traktują jak popychadło ...

Jak myślicie, jest możliwe, żeby w jednym miocie czwórka ważyła prawie 2 kg, a jeden 0,8 kg? 8O Ciągle się zastanawiam, czy to podrzutek, czy jednak braciszek z jakąś wadą ...
Obrazek

Avian

Post » Śro sie 12, 2009 11:09

Taka różnica może wystąpić, jeśli ten mały na początku swego wzrostu np. wpadł w jakąś dziurę, został gdzieś przymknięty i nie miał dostępu do jedzenia przez parę dni. Może być całkiem zdrowy, tylko mniejszy - ja mam taka kotkę, siostrę znacznie większych kotów.
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Śro sie 12, 2009 11:28

Moze faktycznie tak było :?
Czwórka pojawiła się jakiś miesiąc temu, a Mały dopiero w zeszłym tygodniu ...

Chociaż wetka stawia jednak na to, ze jest obcy - jedyny chory, tylko on ma świerzbowca no i nie jest srebrny ;)
Obrazek

Avian

Post » Śro sie 12, 2009 12:45

jakie piekne sreberka, bede kibicowac 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro sie 12, 2009 13:27

Cuuudne kocie aniołkiObrazek
Też kibic jestem :D
Skarpeciarz mój faworyt :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro sie 12, 2009 13:31 Re: Pń/Luboń - 5 nietypowych sreberek szuka swoich ludzi

Avian pisze:Obrazek

Ten ogonek i skarpetki! :love:
A jakie wąsiska już ma! :D
Piekny kot.

Wszystkie piękne, wszystkie sreberka no ale komuś trzeba tak specjalnie kibicować 8)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro sie 12, 2009 13:41

Whiskasik cfffanizna zajął największe posłanko tylko dla siebie :mrgreen:
Skarpeciarz uznał za swój transporterek, Mały został delikatnie położony w małym posłanku, a Miaukunek ... został na lodzie, a raczej na podłodze :twisted:
Ciekawe, czy jak dojdzie ostatni z braci, zrobią jakieś przetasowania posłankowe ;)
Obrazek

Avian

Post » Śro sie 12, 2009 15:22

Przepiękne :) Oglądam je już od kilku dni.Zakochałam się w Miaukunku :)
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro sie 12, 2009 20:44

Ja też go faworyzuję - już powiedziałam Kasi, ze go nie oddam :oops:

Dzisiaj doszedł piąty, "beżowy", czyli rodzeństwo w komplecie.
Beżowy to on może jest, ale jak siedzi ze sreberkami. Jest bardziej "żółty", a ten kolor jest bardziej widoczny, bo nie ma typowych pręg, tylko chyba jest cętkowany ... trza by było jakiegoś hodowcę podpytać :wink:
Mały wrzeszczał całą drogę i u weta, więc został nazwany Wyjcem :twisted: To też chłopiec :roll: również zdrowy. Obsyczał rodzeństwo i położył się w kąciku ... chyba go trochę obce zapachy zestresowały.

Mały choróbek po antybiotyku w nocy szalał z zabawkami, teraz znów padnięty ... wet stwierdził, że to już właściwie jest zapalenie oskrzeli :( Leczymy, ma dobrą opiekę, musi być dobrze :ok:

Chłopaki jedzą, wydalają, nawet sie do kuwety w kolejce ustawiają :lol:

Ponieważ Kasi przyszło teraz mieszkać z ośmioma chłopakami, bardzo proszę domki o szybkie ustawianie sie w kolejce :twisted: Na dłuższą metę pewnie zwariuje z tym szalonym towarzystwem ... 7 pręgusów i rudy szef 8)

Foty jutro, bo dziś muszę jeszcze moje kotffory obskoczyć.
Obrazek

Avian

Post » Śro sie 12, 2009 22:02

Chciałabym zobaczyć tą kolejkę do kuwety :lol: :lol:

Małe szczęściarze :)

Mam nadzieję, że choruszek szybciutko wróci do zdrowia :)

kwinta

Post » Śro sie 12, 2009 22:32

brakuje jednego zdjęcia :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw sie 13, 2009 6:18

Na dzień dobry, hop do góry :) :)

kwinta

[następna]