moś pisze:Nelly pisze:Mośka, ja siebie zacytuję nieśmiałoNelly pisze:Witajcie![]()
Moś, mam pytanie o Chorwację - tak się wygadałam, że ktoś był i jest naprawdę piękniea jedzie kobieta pierwszy raz tam, a nie zna nikogo kto był, chodzi o pieniądze. Ile (czego? zapomniałam tej nazwy kun?
) zabrać, żeby móc kupić kilka jakichś pierdołków? Ja nawet nie wiem jak Cię spytać
![]()
Chodzo o to jakie ceny na co? Tak trochę i mniej więcej jakbyś mogła mi cokolwiek napisać. Np. kawa, piwo, i te pierdołki? Coś dla kogoś? Po ile?
Gdybyś mogła, byłabym bardzo wdzięczna. Ile zabrać na10 dni?No wiem, że pytanie strasznie goopie
ale rozumiesz o co chodzi, prawda?
juz odpisuje, sorry![]()
generalnie jedzenie jest drogie, warto zabrac kawe i herbate ze soba, lepiej placic karta w sklepie a nie wybierac z bankomatu- jest lepszy przelicznik, warto zabrac euro i tam wymieniac na kuny, piwo najtansze i calkiem dobre to pan, tak sie nazywa- w przeliczeniu na nasze to okolo 14 zł za dwulitrowa butelke- 20 kun.na prezenty mozna kupic najlepiej trunki ktore kazdy u nich sprzedaje w domu- rakije, proszek czyli taka nalewka z winogron , travavica- wodka z ziół czy winko- bardzo dobre. Pamiatki takie jak wszedzie sa, ale dosc drogie w kurortach.my jeszcze kupilismy od gospodarza oliwe z oliwek- swietna do salatek, z pierwszego tloczenia.zalezy jak jedziesz, czy wlasnym samochodem? bo wtedy sie trzeba liczyc z winietami na granicy, z oplatami na autostradach- wtedy wszedzie mozna w euro, w Chorwacji juz i kunami. zabierz cześc euro a czesc kun.
Dzięki. No ja wiem, że to strasznie głupie pytanie, ile zabrać

Dobra, przekażę tak może coś pomogę. Dzięki