jak pije to już dobrze.Tak jak pisze Mirka pasta dokarmić.Mozna tez Calo-petu spróbować albo RC Recovery albo Convalscens-rozrobić z wodą ,do strzykawki i do pysia.Zirrael tak karmiła niejedzacą Tiliję.albo mu rozprowadzić jedzonko na płynne-rozdziabać widelcem i dodac wody....skoro pije to może pochlipie.
Ja bym jednak zadzwoniła jeszcze do p.Eli. Może ma ząbki chore albo nadżerkę-nie je z bólu.
Zobaczymy rano. Bo już późno jest. Tak sobie pomyślałam, że jak wodę pije to cokolwiek płynnego mu dać. Jutro rano zaproponuję Ice. Wetka mówiła, że ząbki nie są złe, bo one pysio oglądały.
Nie wiem, nie mam pojęcia. Może ze stresu nie jadł, sama nie wiem. Może jak będzie zamknięty to coś skubnie, cokolwiek.
Mo żna jeszcze spróbować podać surowe żółtko.. albo pasztecik dla seniora royala - mam nadzieje, że zechce - dobre i najważniejsze - niskobiałkowe..
Albo rzeczywiście whiskas, tylko koniecznie saszetka.. coś w sosiku..
Zapytaj weta o periitol - jest w tabletkach i w syropie..
polecam syrop, bo łatwiej podać..
Dawkę ustala wet w zależności od wagi kota..
Mojemu Puchatkowi już w zaawansowanym stadium mocznicy peritol pozwolił odzyskać apetyt.. zwykle wystarczą dwie - trzy dawki..
Dziś jeszcze nie wiem. Czekam na telefon.
Saszetki Whiskasa nie chciał wczoraj. Surowego żółtka też odmówił.
Na razie czekamy...
Jak będzie info to powiem i o peritolu i o tej paście co Mirka proponuje.
Mój Rych nerkowej karmy nie lubi, je od paru miesięcy saszetki RC Oral Mature i RC Instinctive - są lepsze od karmy nerkowej i smaczniejsze, a ponieważ są zrobione z myślą o seniorach, skład mają zbliżony do nerkowej.
Rychu niejadek zażera sie tymi saszetkami, dostał super futro, a najważniejsze - wyniki są ok.