Kielce! Savanah - czuła szylkretka SZUKA DS !!! FOTO s.24-25

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 04, 2009 14:30

Niteczka 1 pisze:Smoczyco droga, czy jak będziesz miała chwilkę napiszesz coś o Twoich artystkach? Nowe fotki pannic? Pozmieniam im ogłoszenia :lol:

Oczywiście - postaram się siąść do tego wieczorkiem :) Wypaśnych nowych fotek chwilowo niet, ale się dorobi. Dziś wstawię kilka, których dotąd nie pokazywałam - jeszcze z Shaggy'm.

Muszę jeszcze coś napisać...

KOŃCZY SIĘ CZAS NA POBYT MALUCHÓW U MNIE!!

To znaczy zostały 3 tygodnie do mojego wyjazdu za granicę. Wyjeżdżam na 3 tygodnie i nie mogę zostawić TŻ-ta z 5 kotami w domu. O ile zastałabym je (choć pewna nie jestem) po powrocie - to na 100% na zawsze będę mogła zapomnieć o tymczasowaniu choćby jednego kota!

Niedawno była informacja, że ktoś z Warszawy chce Sambę - ale nie mam żadnych wiadomości od Fiony - co się z tym domkiem stało :?:
Zdaję sobie sprawę, że adopcja Savanki może się odbyć dopiero po jej wysterylizowaniu i że ona jeszcze trochę poczeka. Jednak co innego zostawić TŻ-ta z 3 dorosłymi kotami, a co innego do tego 2 maluchy :?

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Wto sie 04, 2009 18:10

Kochana, z domkiem stało sie to, że jak napisałam, że niebieskie oczka zmienią kolor kiedy kotka dorośnie domek się już nie odezwał :evil:

Gdyby był dobry domek to na pewno bym nie zaniedbała sprawy adopcji ;P
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro sie 05, 2009 7:26

fiona.22 pisze:Kochana, z domkiem stało sie to, że jak napisałam, że niebieskie oczka zmienią kolor kiedy kotka dorośnie domek się już nie odezwał :evil:

Nawet tego nie skomentuję... co za ludzie... :roll:

fiona.22 pisze:Gdyby był dobry domek to na pewno bym nie zaniedbała sprawy adopcji ;P

Fionka, chodziło mi tylko o to, że nie wiem co się dzieje. Czyli czy np czekamy na sprawdzenie domku, czy sam zrezygnował. Tylko tyle :)

Z nowych wiadomości: SAVANAH MA RUJĘ 8O
Pierwszy raz mam okazję oglądać to zjawisko we własnym domu 8O Gabrych najwyraźniej pierwszy raz życiu, bo nie kuma totalnie o co pannie chodzi :D 8) Syczy na nią i zwiewa w hnajdalszy kąt mieszkania :D

smoczyca3g

Post » Śro sie 05, 2009 8:45

Oto opisy mamy i córeczek (zaktualizowałam już na pierwszej stronie):

Savanah najchętniej nie odklejałaby się od człowieka :love: i nie uwierzę, że człowiekowi by to przeszkadzało, bo ta kruszyna jest taka milusia, że trudno od niej odejść :) Do tego dziewczyna gaworzy i grucha :) Zagaduje jak tylko zobaczy, że ktoś wchodzi do pokoju :) Troskliwie opiekuje się też potomstwem. Do innych kotów w domu ma stosunek obojętny, chyba że któryś zbytnio zainteresuje się jej potomstwem bądź miską - wtedy potrafi pogonić 3 razy większego od siebie Gabrysia 8O

Shila to inicjatorka wszelkich zabaw! Rozrusza każdego kota - do szaleństw potrafi zachęcić nawet mamę ;) Nieustraszony odkrywca nieznanego - kocica wysokogórska 8) Nie jest kotem nakolankowym, choć pozwala brać się na ręce. To prawdopodobnie przez swój temperament nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu, nawet w objęciach kochającego człowieka ;) Jej manewry można obserwować godzinami, coraz szerzej otwierając oczy ze zdumienia nad pomysłowością tej małej ślicznej główki :)

Samba to sama słodycz :) Mądrymi oczkami śledzi ruchy człowieka i chętnie mu towarzyszy. Rozbroi każdego siedząc między stopami stojącego nad nią człowieka - z zadartą do góry główką i oczętami wlepionymi w ogromne stworzenie nad nią 8) Uwielbia zabawy z siostrą - często naśladuje zachowania Shili :) Również ciekawska kocica wysokogórska! Gdyby powiedzieć, że Shila wytrzymuje spokojnie na rękach 5 sekund, to Samba potrafi wysiedzieć 20 sekund :D Myślę, że kiedyś wyrośnie z niej wielki przytulasek :ok:

Niteczko, nowej sesji zdjęciowej nie robiliśmy, ale można pobrać fotki z pierwszego postu na wątku. No i mam jeszcze takie, gdzieś sprzed tygodnia (niestety Shili trudno zrobić dobre zdjęcie przez ten jej wieczny galop :roll:):

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sie 05, 2009 13:54 przez smoczyca3g, łącznie edytowano 1 raz

smoczyca3g

Post » Śro sie 05, 2009 9:12

8O ależ one się zmieniają! Ledwo poznałam Sambusię 8O Fajne gacki się z nich robią :1luvu:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Śro sie 05, 2009 9:29

No mówiłam, że Sambusia nie ma już tej głupiutkiej minki 8) wręcz przeciwnie - jakoś tak w zadumy czasem popada i taki mądry pyszczek ma wtedy :love:

smoczyca3g

Post » Śro sie 05, 2009 9:36

Eh jakie piękności!
Ja sama bym chętnie adoptowała jakąś szylcię, ale u mnie tymczasuje czarno-biały Lao - honorowa szylkretka :P i jego stuknięta siostra :) Jakoś nikt ich specjalnie nie pragnie...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro sie 05, 2009 9:53

A gdyby któraś z Ciotek była zainteresowana ostatnimi u mnie fotkami Shaggy'ego - to zapraszam do Smoczydeł: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91 ... &start=525
8)

smoczyca3g

Post » Śro sie 05, 2009 10:05

Smoczyco, dzięki za opisy :lol: Ze zdjęciami sobie poradzę, nie martw się :lol: Shaggy cudeńko :1luvu: Nie dziwota, że tak szybko znalazł się domek :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro sie 05, 2009 10:25

Shila, Samba i Savanah mają ogłoszenia zrobione przeze mnie na allegro, alegratce, adopcji.pl, więc tu nie trzeba im robić ogłoszeń.

Tu są linki do stron, gdzie można ogłaszać: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80715&highlight=
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Śro sie 05, 2009 11:35

wejaga pisze:Shila, Samba i Savanah mają ogłoszenia zrobione przeze mnie na allegro, alegratce, adopcji.pl, więc tu nie trzeba im robić ogłoszeń.

Tu są linki do stron, gdzie można ogłaszać: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80715&highlight=

Dziękuję Wejago :1luvu:
Za zrobienie dotychczasowych ogłoszeń dziękuję także Niteczce i Fionce! :1luvu: :1luvu:

smoczyca3g

Post » Śro sie 05, 2009 12:02

Savcia juz na moich portalach :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro sie 05, 2009 12:19

Opisy juz zmienione, wieczorem na allegro jeszcze zamienię ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro sie 05, 2009 12:20

Jesteście kochane! :1luvu:

Ja dorobiłam ogłoszenia na portalu GoldenLine.pl ;)

smoczyca3g

Post » Śro sie 05, 2009 12:36

Niteczka 1 pisze:Smoczyco, dzięki za opisy :lol: Ze zdjęciami sobie poradzę, nie martw się :lol:

Niteczko, zajrzałam na krakowskie gumtree. Shila i Samba mają zamienione po jednym zdjęciu, tzn na ogłoszeniu Shili jest fotka Samby i odwrotnie - u Samby Shila. Ponadto Samba (oprócz tego nieswojego) ma wstawione dwa takie same swoje zdjęcia :oops: Widzę, że nie ma opisów, tzn że będziesz je jeszcze edytować - dlatego piszę, żeby od razu poprawić fotki ;)

Savanki ogłoszenie super :ok: Tylko nie wiedziałam, że ona jeszcze nie ma roku 8O nie wiem czemu ubździło mi się, że ma 3 lata... Fionka, co Ty na to? :)

smoczyca3g

[poprzednia][następna]