ZaFrędzlona Pompimlandia cz.5 - rodzina nam się powiększa...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 04, 2009 20:41

Majencjo, krówek z naczepą wyglada rozkosznie!

Zosiu, czyżbyś mi sugerowała, że mój TŻ jest gruby? :twisted: W okolicy SGGW to raczej sie nie plącze bo nie ma po co :wink: Plącze się na codzień w Katowicach a od prawie roku w Pradze. Chociaż, był w tamtym roku na jakiejs konferencji w stolicy ale musiałby ci bardzo w oko wpaść żebyś go jeszcze pamiętała :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto sie 04, 2009 20:45

mój jest za chudy i za cholerę nie mogę go utuczyć :roll:
O, to wiem gdzie Twojego widziałam! na jakimś innym miauowym zdjęciu :mrgreen:
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto sie 04, 2009 20:48

Przyślij mi swojego TŻ na trochę, utuczę ci go jak prosiątko. Jak brałam mojego to tez był chudy :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Śro sie 05, 2009 8:59

ż baby jagi suuuper jest :D ja się tak na niego patrzę, patrzę i jak się napatrzę to tak znienawidze :D
ciemne tż najfajniejsze, więc dlaczego mój jest jasny? :(
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Śro sie 05, 2009 9:16

15pietro pisze:mój jest za chudy i za cholerę nie mogę go utuczyć :roll:
O, to wiem gdzie Twojego widziałam! na jakimś innym miauowym zdjęciu :mrgreen:

Może go trzeba odrobaczyć? :roll: :twisted:

Słuchajcie ja nie rozumiem czemu, ale moje koty panicznie boją się foliowych worków. Dzisiaj rano przd wyjściem wymieniałam worek w koszu na śmieci. Wszystkie chłopaki oczywiście obok mnie, bo jak mama w kuchni, to może sie coś dobrego znajdzie dla głodnych, niedożywionych kotecków... :wink: Wiec wyciągnęłam pełny worek i wzięłam nowy, żeby włożyć do kosza. Strzepnęłam nim żeby rozkleić i chłopaki wpadli w panikę. 8O Tak spieprzali, że aż im nogi zabuksowały na zakręcie, pędem wbiegli do pokoju i schowali sie za komódkę. To znaczy Pompon i Pimpek skręcili za róg i wbiegli do pokoju, bo Frędzelek nie jest zbudowany do takich gwałtownych i ekstremalnych manewrów jak zakręt w pełnym biegu - więc biedaczek miał bliskie spotkanie trzeciego stopnia z szafą w przedpokoju. Jak huknął, to myslałam że szafa padnie - lekko sie zakołysała. A Frędzelek jak stał, tak usiadł. :? Biedaczek nawet zapomniał, że uciekać ma. Ale wszystko ok, zęby na miejscu, nosek nie został splaszczony - bokiem przywalił, ale go chyba nic nie boli. Obsyczał mnie tylko kiedy sprawdzałam jakie straty i z godnością, choć nieco chwiejnie poszedł na fotel, wylizywac rany na udręczonej duszyczce i obrażonym honorze. :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro sie 05, 2009 9:18

może mają jakieś złe skojarzenia z workami? 8O bo moje wlezą do kazdego byle głośniej szeleścił :D biedny frędzelek, on się musi oszczędzać, w tym wieku to już nie można takich ekscesów odstawiać :lol:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro sie 05, 2009 9:27

Ja myślę, że to jakiś atawizm jest. Tyle się słyszy o kociętach wywalanych w workach na śmieci :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro sie 05, 2009 12:26

babajaga pisze: będą z niego ludzie, spoko.
Jesteś pewna, że to dla niego korzyść? :roll: 8O :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro sie 05, 2009 15:54

No sory Shiro. Będzie z niego kociszon na schwał chiałam powiedzieć.

Moje koty tez lubią worki, dziwne,może po prostu Pomponmamo gwałtownie szarpnęłaś i sie zlękły biedactwa.
Obrazek

babajaga

Post » Śro sie 05, 2009 15:56

Pimpus to jest kotek z tak maleńkim rozumkiem, że normalnie ręce opadają. Uczę go, że nie wolno wskakiwać na stół, blacik w kuchni, nie mówiąc o piecu, kiedy mamusia cos tam robi. Na ogół słucha, ale jeszcze nie do końca. Dzisiaj złapałam szaleńca w ostatniej chwili jak próbował wskoczyć do patelni ze smażączym się schabowym 8O Normalnie złapałam głupola w locie :evil: Oczywiscie przy okazji udało mi sie oparzyć rękę :? Ale na szczęście tylko troszkę i już nie boli. Jak pomyslę, że mogłam miec smażone kocie poduszeczki... :strach:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro sie 05, 2009 16:00

Moje chłopaki też lubią worki, kiedy te worki leżą samopas. Ale jak są u ludzia w ręku, to mogą szeleścic najpiękniej - ewakuują sie od razu.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro sie 05, 2009 16:44

nie ma takiego miejsca gdzie bym nie wlazła i wszędzie wyglądam pięknie :D Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro sie 05, 2009 16:48

mamusia pracuje, to ja grzecznie śpiemObrazek
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro sie 05, 2009 17:51

Dziewczyny :!: Szykuję się do zakupu kamerki internetowej do mojego laptopika ,doradżcie jaką ,czy kupic od razu słuchawki i mikrofon czy tylko kamerkę :?:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Śro sie 05, 2009 17:53

majencja pisze:mamusia pracuje, to ja grzecznie śpiemObrazek

Szlyczny burasio z tego Don Pedra rośnie :D Taki cętkowany tygrysio :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty