Nitka vel Dzidzia z domu Gacuś na swoim u Jowity!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 02, 2009 19:44

Niteczka jest czysta z natury i myć się nie musi. :lol:

Wylądowała w wielkim mieście, to musi widoki popodziwiać. 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sie 03, 2009 9:51

na Pałac Kultury oczywiscie :lol:

jak Nitka się miewa?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 03, 2009 21:58

:?:
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 04, 2009 7:40

:?:
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 04, 2009 8:07

Świat fascynacji Nici powiększył się o drapak. Cóż to za fantastyczne urządzenie. Dzidzia szaleje po nim jak wiewiórka :) .
Dzisiaj rano była trochę luźniejsza kupa, ale na razie nie panikuję, bo i apetyt jej dopisuje i samopoczucie ma szampańskie. Zobaczymy, co zastanę po powrocie z pracy. Jeśli wszystko będzię ok jutro idziemy do weta na trzecie podejście do szczepienia.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Wto sie 04, 2009 10:14

trzeba przyznac ze "pietrowosc" drapaka wykorzystana przez trzy koty jest wyjatkowo widowiskowa :)
ja bym nic nie zmianiala w tym ukladzie....
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Od: Wto wrz 17, 2002 12:19

Post » Wto sie 04, 2009 11:07

Nowy banerek dla Nici :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hh165][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/29ade31c3e.gif[/img][/url]

:ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 04, 2009 13:31

A ja wymiziałam wczoraj Dzidzię :D :D :D! Jest przesłodka - malutki koci idealik :D! Kciuki za idealny domek!
Ale kciuków za nowy domek nie będę trzymać, bo ja mam własne zdanie w tym temacie!
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Od: Wto lip 20, 2004 9:15

Post » Wto sie 04, 2009 14:40

jenny170 pisze:trzeba przyznac ze "pietrowosc" drapaka wykorzystana przez trzy koty jest wyjatkowo widowiskowa :)

Ooooo!!! To, to!!! :D :D :D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sie 04, 2009 14:46

hanelka pisze:
jenny170 pisze:trzeba przyznac ze "pietrowosc" drapaka wykorzystana przez trzy koty jest wyjatkowo widowiskowa :)

Ooooo!!! To, to!!! :D :D :D

ja tez mam takie zdanie ale cicho siedzę!
Bo ja z natury kochliwa jestem i w kazdym tymczasie jestem bez pamiecia zakochana :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 04, 2009 18:24

cicho!
dostałam właśnie fajnego maila w sprawie Nitki - pani z doświadczeniem w kociej materii, z Natolina, duże mieszkanie z zabezpieczonym balkonem. Wysłałam litanię wymagań i czekam, może nie wystraszyłam tej pani na śmierć...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Wto sie 04, 2009 18:49

Dzidzia została dziś zaszczepiona i przejechana Strongholdem.
A oto mail od Pani zainteresowanej:
Witam!
Dziękuję za szybką odpowiedź. Jej! jak to dwa razy trafiła w ręce nieodpowiedzialnych osób? Ktos wzial i oddał? Cóż, niektorzy ludzie sa po prsotu okrutni i głupi...

No, a teraz pytania po kolei:

1. zabezpieczony balkon i ewentualnie okna (chyba że mają ograniczniki)
Mieszkanie na 1pietrze, dwa naprawde duze pokoje (kiedys byly trzy, ale zostalo przerobione). Balkon caly zabudowany (taka jakby szklarenka, czy jakby to pisac, tak czy inaczej nie sposob wypasc przez szyby;-)). Okna w drugim pokoju sa osloniete i raczej zamkniete (raczej w ramach "kilmaryzacji" uzywamy wentylatorow)

2. stosunek do sterylizacji i kastracji
Jestem zdecydowanie za - wszystkie koty w mojej rodzinie zostaly wykastrowane/wysterilizowane.

3. świadomość ponoszenia kosztów na jedzenie i opiekę weterynaryjną (kicia dostaje teraz suchą karmę Royal Canin i tacki Animondy - i bardzo bym chciała, by przynajmniej ten standard został utrzymany, oczywiście lepsze mile widziane, ale w żadnym razie Whiskas i whiskasopodobne)
Punkt absolutnie oczywisty - przecież kociak to członek rodziny i tak jak nam należy mu sie odpoweidnia stołówka i opieka medyczna (przez lata w moje rodzinie byly zwierzaki i z kazdym jednym wizyt u weterynarza odbylam mnostwo - regularne szcepienia, odrobaczanie i ewentualne wizyty losowe mam przerobione; w klinice weterynaryjnej w moim rodzinnym miescie witaja mnie jak swoja - tak jest piec kotow i trzy psy;-))

4. świadomość, że kotu trzeba zapewnić opiekę na czas wyjazdów, świąt, wakacji, etc.

Na zadne wakacje w zyciu bym nie pojechala nie mogac zapewnic kociakowi odpowiedniej opieki!! JAsli ktokolwiek cos podobnego by zrobil zyskalby we mnie dozywotniego wroga. Przyznam, ze idealnie byloby, gdyby kicia spokojnie znosila podroz, to na swieta odwiedzilaby ze mna moich rodzicow (rozstawac sie z ulubienica tez bym nie chciala) - wiem ze z podrozami roznie bywa, czesc rodzinnych kotow znosi to z kocia dostojnoscią graniczącą z obojętnością, a częśc szczerze tego nie znosi.

5. szukam dla Nici domu niewychodzącego
Warszawski Natolin - raczej malo dom to wychodzacy - jesli kicia nie ma potrzeby wychodzenia na dwor, to nawet lepiej, poniewaz jedan w duzym miescie balabym sie o nia - za duzo niebezpieczenstw za kazdym rogiem.

6. a już ideałem byłby dom skłonny rozważyć kocie towarzystwo, bo mała jest kontaktowa i garnie się do innych kotów :) - ale się nie jest to warunek sine qua non, tylko pobożne życzenie :)

Coz, aktualnie nie bardzo moge, poniewaz niedawno sie tu przenioslam i choc koty i psy dla mnie to stali domownicy, to mieszkajacy ze przyjaciel dopiero zaczyna. oczywiscie z czasem pewnie pojawi sie i drugi kociak (stosuje to od lat - koty mieszkajace w bloku daje znajomym parami ;p moje obie przyjaciolki i moja siostra zostaly tak przeze mnie obdarowane). Tak czy inaczej teraz stosuje "pilotyke malych krokow" ;-)

Kiedy moglabym przyjechac w odwiedziny??
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Wto sie 04, 2009 19:01

Super! :D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sie 04, 2009 19:55

:D :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 04, 2009 20:13

:ok:

za wizyte i nowy domek!

[size=9](jakby co to mam jeszcze 2 Elki do towarzystwa gdyby polityka małych kroków nabrała rozmachu!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]