Najdroższe Dranie Świata i ja. Fotki z Wizyty Gości ;) s.100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Którego Drania lubicie najbardziej (nie bać się, nie porozsyłam) ;) ?

Licho
4
6%
Tadzinę
3
5%
Norcię-Gumkojada
5
8%
Ropulka
5
8%
Busię (Królewnę Ch.Ch.)
7
11%
Dzicz
4
6%
Macieja Kota
4
6%
Bidzię
7
11%
Plunia Bez Mózgu
17
27%
żadnego, ich nie da się lubić
7
11%

Liczba głosów : 63

Post » Nie sie 02, 2009 7:02

Wielbłądzio pisze:Ale podobno kobiety są mądrzejsze... :roll:

E tam drobny szczegół..Akurat w przypadku koteczków to może różnie funkcjonować! :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie sie 02, 2009 19:43

Szef i jego angielszczyzna mnie powalił :lol:
może używał translatora tam teksty wychodzą rewelacyjne :lol:
Mam nadzieję, że lekarz jutro będzie bo strach :roll:
Miłego wieczorku niedzielnego.

i NIE nie uważam ze On jest głuptaskiem, za mało czasu mu poświęcasz :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon sie 03, 2009 3:20

Oj Alu, sama masz na stanie tylko dwa koty, oba mądre i pojętne, widać nie miałaś jeszcze do czynienia z żadnym kocim półgłówkiem, który stanowi zagrożenie sam dla siebie :roll: ...

Chcesz???
Tobie oddam, słowo daję :wink: Miałby życie jak w Madrycie, dużo lepsze niż tutaj w moim stadzie :oops: Tylko Twoje życie BARDZO by się zmieniło :twisted:
A może jeszcze Gumkojada do kompletu :roll: ?

Wstałam o takiej dzikiej porze, bo muszę wyszykować się do nowej pracy. Nałożyć farbę na odrosty, pomalować pazurki (masakrycznie spiłowane, ale były tak zmarniałe, że nic innego nie dało się z nimi zrobić :( ), znaleźć jakieś eleganckie ubranie...
Przez cały zeszły tydzień planowałam sobie, że pojadę w weekend do Arkadii kupić sobie chociaż kilka nowych 'biurowych' szmatek, jako że w nowym miejscu muszę jakoś tam wyglądać... Chwilowo po raz pierwszy od bardzo dawna mam sporo (jak na mnie :twisted: ) kasy - no to siły teraz dla odmiany nie mam, byłoby chyba zbyt pięknie, gdybym miała wszystko na raz :roll: Caluteńki weekend przespałam, nie zdołał mnie wyrwać z tego sennego letargu nawet jakiś wrzeszczący (prawie non-stop) w sąsiednim bloku bachor :twisted: :roll: ...
Mamma mia, mieć takiego we własnym mieszkaniu :strach: Chyba bym udusiła, słowo daję :oops: I jeszcze wydawać na takiego majątek na jakieś pieluszki, kaszki, słoiczki... Wolałabym już zdecydowanie ośmiopyszczny miot malutkich kociąt - przynajmniej pieluszek nie potrzebują, o niebo przyjemniej miauczą i momentalnie stają się samodzielne :wink:
Że też ludzie fundują sobie taką katorgę z własnej nieprzymuszonej woli :strach: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon sie 03, 2009 3:22

A jeśli chodzi o translatory: właśnie z tego względu boję się używać francuskich :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon sie 03, 2009 6:44

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sie 04, 2009 5:12

Ogólnie rzecz biorąc: do doopy. Ze mną.
Anemia, somatyczne konsekwencje deprechy i megaarytmia :roll:
Tym samym otwieram zapisy na Dranie: którego komu zapisać w testamencie. Domyślam się, że z takim Półgłówkiem na przykład pewnie nie będzie problemów ;) (zresztą chyba obiecałam go już gattarze ;)), na Maciejka też może któraś z Was się skusi, Nunka jest ładna, więc może też, Żabuś miziasty... Ale komu mam wcisnąć Duńkę, Liliana i Burasa :roll: :strach: ???
Aaaaa, zaraz zaraz... Przecież Licho wcale nie jest moim kotkiem, Marcelibu twierdzi czasami, że jest jej :idea: Więc chyba w nieszczęściu nie odmówi mu kawałeczka kąta i miski z Whiskasem :wink:, jak Wam się wydaje?

Nie do śmiechu mi.
Wczoraj kupiłam Chudej jakieś kropelki witaminowe (maltpasty nie było, zamówiłam), suchy Pro Plan dla kociaków i parę gatunków mokrego, którego dotąd nie próbowała. Kropelek jeszcze nie dawałam (znów po powrocie do domu padłam i spałam do rana :( ), Pro Plana zakopała, a z Animondy Cuisine z kaczką swoim zwyczajem wylizała tylko sos :roll: Ni ją żywić ni ją leczyć :twisted:
Spała wtulona we mnie jak huba, nie odsuwałam jej, chociaż było mi strasznie gorąco... Kto wie, ile jeszcze czasu nam zostało, obawiam się, że niespecjalnie dużo :crying: A potem będę tak tęsknić za tą moją namolną, ukochaną wierną chudziną :crying:

Poza tym: Obińka jest kochana :D Powinnam jak najszybciej powrzucać jej ogłoszenia, bo chyba zaczyna się już przyzwyczajać - dlaczego jasna cholera na WSZYSTKO brakuje mi siły i czasu, na to też :( ...? Co prawda towarzystwo Pioplusia wpływa na nią druzgocąco (przynajmniej ja tak to widzę :twisted: , ona chyba wręcz przeciwnie, sprawia wrażenie bardzo szczęsliwej :wink: ), ale ogólnie rzecz biorąc jest przemiłą, bezproblemową i bezkonfliktową wesołą kociną - szlag mnie trafia, kiedy pomyślę o babie, która wydała na tę odrobinkę wyrok, najprawdopodobniej bezpodstawnie :roll: ... Chyba nie miała jeszcze w życiu do czynienia ze szczającym po mieszkaniu i/lub agresywnym kotem, w celach demonstracyjnych chętnie pożyczyłabym jej Juliszka i Tadzinę (a jeszcze lepiej: Baśkę :twisted: ).

Przepraszam za ciągły brak czasu i zdjęć :oops: W nowej pracy baaardzo OK, może w nocy zdążę napisać więcej.

Wielbłądzio

Post » Wto sie 04, 2009 7:25

Wielbłądku, spokojnie. :wink:
Sama się zajmij Draniami, bo robisz to najlepiej :D
Kciuki za zdróweczko.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sie 04, 2009 10:17

:ok: :ok: :ok:
najwazniejsze, ze poszlas do weta (tfu. do lekarza) i wiesz, czemu masz stawic czolo.
bedzie dobrze
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Wto sie 04, 2009 10:23

Adrianapl pisze:najwazniejsze, ze poszlas do weta (tfu. do lekarza) i wiesz, czemu masz stawic czolo.

Wielbłąd to chyba też do weta ;)

Kciuki za zdrówko Twoje i Drani :ok: :ok: :ok:

Duńkę mogę wziąć ja. Lubię takie nienarzucające się swoją obecnością koty ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sie 04, 2009 10:29

Kasiu, bardzo dobrze, że poszłaś do lekarza, uważaj na siebie, a ja tymczasem trzymam kciuki za Ciebie i Twoje małpiątka :ok: :ok:

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Wto sie 04, 2009 10:42

Napiszę to samo - dobrze, że poszłaś :ok:

A teraz będzie już lepiej... to normalne, że nadal odczuwasz skutki depki, ale stopniowo zaczną mijać, do tego z anemią sobie poradzisz, itp.
I będziesz czuła się lepiej :ok:

Dranie mają szczęście, że mają Ciebie!

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto sie 04, 2009 17:11

Wielbłądzio pisze:(...)(zresztą chyba obiecałam go już gattarze ;))(...)

Ehe, trzymam za słowo :wink:
Spróbuj tylko nam tu umrzeć :evil: , nie odezwę się do Cię już nigdy :P

Weź się za siebie Kasiu, pierwszy krok już zrobiłaś, teraz tylko tak trzymaj 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto sie 04, 2009 17:40

genowefa pisze:Duńkę mogę wziąć ja. Lubię takie nienarzucające się swoją obecnością koty ;)

Ja też czasami doceniam jej 'zalety', np. wtedy kiedy muszę oganiać się od pakujących mi się jednocześnie na kolana Maciusia, Norci i Licha :roll: , albo kiedy próbuję zasnąć powyginana jak drzewko bonsai, nie chcąc przeganiać z łóżka ani Chudej Cholery, ani Bidzi, ani Żabona :twisted:
Będzie tylko jeden spory problem: musisz ją sobie własnoręcznie odłowić :twisted:

Wielbłądzio

Post » Wto sie 04, 2009 17:52

No dobra, krótkie podsumowanie:
1. Marmurek idzie do Marcelibu (bezwarunkowo :twisted: nie sądzę, aby znalazł się na niego inny :rudolf: )
2. Dziczyzna do Genowefy,
3. Paluńki jadą do Mielca (Dziewczyny z Warszawy, pomożecie, prawda ;)? bo przecież ktoś będzie musiał temu półgłówkowi spakować plecaczek, kupić bilet i zapakować go do pociągu/autokaru ;))
4. z Norelki z cała pewnością bardzo ucieszy się Lemoniada :wink:

Kto chętny na: a)Złośliwego Burasa, b)Najpiękniejszego :1luvu: , c)Ch. Ch. (o ile nie zejdzie z głodu jeszcze wcześniej niż ja :roll: ), d)Bidzię, e)Maćka f)i Obinię (gdybym zmarła, zanim uda mi się ją wyadoptować ;))?

Proszę wyłącznie o przemyślane oferty, chciałabym dokonać żywota w spokoju o los wszystkich moich pisklątek 8)

Wielbłądzio

Post » Wto sie 04, 2009 18:02

Ale wiecie co, może jednak jest jeszcze jakaś szansa, że wyżyję... :wink: ? Bo szkoda byłoby zabierać się z tego padołu akurat teraz, kiedy dostała mi się od losu taka fajna praca: stabilna, z perspektywami i w miłym towarzystwie...
Jedyny dostrzegalny ad hoc mankament: jak to często bywa w urzędach - brak dostępu do netu na stanowisku pracy :(
Toć wszystkie moje Bimbo pozdychają mi z głodu, a ich kotecki razem z nimi :oops: :( W domu nie mam czasu na takie głupoty :roll:

PS. Dzięki za wszystkie cieplutkie słowa i kciuki :1luvu: Rozumiem, że mam ze wszystkich sił postarać się przeżyć 8) ?
PS 2. Tyle na razie, pędzę na pocztę. Mam nadzieję, że wreszcie doszły do mnie zamówione na Allegro torebki (w tym jedna na prezent dla przyjaciółki, która miała urodziny 17 lipca :oops: ), a nie np. kolejne wezwanie na Komendę Policji 8)

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]