Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 01, 2009 20:18

No to czekamy na nową fotorelację o przystojniakach :wink:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Nie sie 02, 2009 21:21

Nie ma. Zapomniałam aparatu :evil: . Zresztą i tak z największej kociej akcji, czyli operacji po kryptonimem "Dorwać Mohera", zdjęcia by nie wyszły. Moherowy mało biegał w sobotę, bo kręcili się i hałasowali OBCY. Trykot i Sybirek nie podchodzili, ale nie przejmowali się. Natomiast hrabia wylazł na plenery dopiero o 4 po południu i uznał że 4 godziny łażenia to za krótko. Włączenie reflektorów pomaga człowiekowi się nie zabić, ale nie znaleźć kota za drzewami i między krzewami :evil: . Tak więc od dziesiątej Moher był śledzony mocną ręczną latarą - wyłączania oczu jeszcze nie opanował :twisted: - i cały zachwycony zwiewał, gdy się podeszło. O północy mieliśmy dość, Sybirek z Trykotem spali na górze, więc otworzyłam drzwi na taras i stwierdziłam, że sam przyjdzie. Wystarczyło wyłączenie wszystkich świateł, brak jakiegokolwiek ruchu i zainteresowania kotem. Zameldował się w 15 minut :roll: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie sie 02, 2009 22:21

Niech żyje wolność, wolność i swoboda :wink:

No nie zazdroszczę tej łapanki, bo to wcale nie jest śmieszne. :evil: Ja bym pewnie wpadła w panikę, i na poczekaniu wymyśliła, że biedactwo coś sobie zrobił, może czegoś się wystraszył i pewnie całą noc bym za nim biegała.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie sie 02, 2009 22:42

Szura, ja widziałam, że nic sobie nie zrobił - jak się podchodziło na metr (potykając o korzenie, ześlizgując z pochyłości i o mało zębów nie wybijając :evil:), Moherek "mówił" ma-łaaał i ochoczo zwiewał pod następny krzaczek. :evil: . Przerabiałam parę razy łapanie Moherowego, gdy tego nie chciał :wink: .
Przyczajenie się w ciemnościach i po cichu było chyba jedynym sposobem zwabienia tego Narcyza :twisted: . Szkoda, że poszłam po rozum do głowy po 2 godzinach :evil: . Gdyby tak się zachował Sybi lub Trykocin, reagowałabym zupełnie inaczej, bo to do nich niepodobne.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie sie 02, 2009 23:44

Nie mam samochodu i jestem uzależniona od rozkładu jazdy autobusów, o czym KOT-B. doskonale wie :evil:

On po prostu dematerializuje się o określonej porze i wyłazi z krzaczorów wtedy, kiedy uzna, że już po wszy :twisted: stkim
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon sie 03, 2009 7:52

aha! :roll: ile się wystałam na schodach chałupy, wrzeszcząc w ciemność "Kleeeeemeeeens"... już łzy w oczach miałam, ale twardo darłam się dalej. Jak ochrypłam, to wylazł spod auta, które stało półtora metra ode mnie. Zamorduję za którymś razem :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon sie 03, 2009 8:04

Georg-inia pisze:aha! :roll: ile się wystałam na schodach chałupy, wrzeszcząc w ciemność "Kleeeeemeeeens"... już łzy w oczach miałam, ale twardo darłam się dalej. Jak ochrypłam, to wylazł spod auta, które stało półtora metra ode mnie. Zamorduję za którymś razem :twisted:

Jakby ktoś na mnie tak wrzeaszczał, to też bym się bała wyjść :twisted: :wink: .

Rzecz jasna: współczuję 8)

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon sie 03, 2009 8:13

Zginęły mi kiedyś 3 maluchy. Kicialam, cmokałam, szukałam ja i Jaśmina. Obie zdenerwowane. :evil: Przejrzałam wszystkie dziury. Płakać mi się chciało, bo wyobraziłam sobie tysiąc różnych nieszczęść. :evil:
Znalazłam je w końcu szukając w miejscach nieprawdopodobnych! Jak one tam wlazły pozostanie ich słodką tajemnicą. Ta szafka jest otwierana raz na miesiąc, albo jeszcze rzadziej :evil: Obrazek

Mam nadzieje, że zostanie mi wybaczenie wklejenie tego zdjęcia :oops:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon sie 03, 2009 8:16

AAaaaaaa Szura , jakie cuda :love: :love: :love:

Nie lubię kotów :evil:

:lol:

MarciaMuuu

Post » Pon sie 03, 2009 9:43

Zapraszam do wstawiania takich zdjęć nieustająco :D .

Stwierdziłam, że wszystkie koty jeżdżące na działkę należy przefarbować na rudo :twisted: . Moher ma barwy maskujące i jak czasem nie chce przyjść na wołanie, naprawdę ciężko go zauważyć szukając. A Trykotka widać wszędzie super. Nieco gorzej może być jesienią, jak zaczną rude liście lecieć :twisted: Sybirek jest też nieźle widoczny, chyba że zasiądzie w bylicy albo na brzozie :roll: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon sie 03, 2009 9:47

może od razu na niebiesko? zdaje się, że ten kolor nieczęsto w przyrodzie występuje :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon sie 03, 2009 10:16

Georg-inia pisze:może od razu na niebiesko? zdaje się, że ten kolor nieczęsto w przyrodzie występuje :lol:

Albo krzykliwy róż :twisted:

MarciaMuuu

Post » Pon sie 03, 2009 10:24

Witam Koalicję :D

Znam ten ból szukania kota po ciemku ...
Gagat dostaje od razu małpiego rozumu, więc teraz chwilę przed zachodem słońca koty są siłą zapraszane do domu 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon sie 03, 2009 10:24

MarciaMuuu pisze:
Georg-inia pisze:może od razu na niebiesko? zdaje się, że ten kolor nieczęsto w przyrodzie występuje :lol:

Albo krzykliwy róż :twisted:

Obrazek pewnie tylko w nocy wychodził by buszować po działce!.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon sie 03, 2009 11:11

Może krzykliwy róż fluorescencyjny poświecisz latarką i zaraz będzie widać :wink:
albo takie policyjne kamizelki :lol:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

[poprzednia][następna]