Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 02, 2009 13:12

Teren opuszczonych działek. Tak zaczyna wyglądać. Widok nie zbyt optymistyczny. Bądżmy jednak dobrej myśli. Kociaki naturalnie codziennie czekają.Przypomnę tylko ze do nas sprzęt jeszcze nie wjechał.Będziemy sprzątani na końcu....

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie sie 02, 2009 13:36

Ramona Opiekun Wirtualny - Diafora

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Ramona w końcu zrzuciła trochę ciałka i zaczyna wyglądać dużo lepiej. Zatuczyła sie w okresie zimowym. Niestety kicia musiała przejsć na letnia diete, bo zaczełam sie obawiać o jej zdrowie. Mam nadzieję ze nie traktuje tego, ze dostaje teraz połowę porcji suchej karmy, jako moje skąpstwo? Potrafi sie opychać chrupkami do oporu niestety.Jest w o tyle dobrej sytuacji ze mieszka na moim podworku, zawszę wiec ma okazje mnie zahaczyć o dodatkowe jedzonko, nawet jak lece wyrzucić smieci. Jak znam życie, zimą znów sobie pofolguje. Chyba jej trochę smutno bez Filipka...

iza71koty

Post » Nie sie 02, 2009 14:04

A tu juz mały słodziaczek- nieboraczek Gizmuś. Gizmuś powala mnie swoim spokojem. Jego hobby to jedzenie i spanie. Nawet kocie zapasy go nie bawią.Mam nadzieję ze powodem tego są upały i nic poważniejszego nie siedzi w Malcu. Przypomnę ze Gizmuś to kociaczek uratowany z terenu Opuszczonych działek.Siedział wraz z siostrzyczką pod deskami podłogi, altanki przeznaczonej do wyburzenia. Ma śliczne duże i mądre oczka :wink:

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Nie sie 02, 2009 14:10

E-dita mam wielką prośbę .Proszę jeśli możesz w wolnej chwili wstaw do nas na wątek miniaturkę zdjęcia Pliszki. Chciałabym Malutką umieścic na 1 stronie wątku , w kotkach wyadoptowanych.Masz moze jakies wieści z Nowego Domku czy wszystko ok?Pozdrawiam :wink:

iza71koty

Post » Nie sie 02, 2009 14:56

:lol: :lol: hej Iza gdzie mozna zobaczyc fotki kotków ,ktore masz do adopcji.Jest jakaś strona ??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie sie 02, 2009 15:48

cypisek pisze::lol: :lol: hej Iza gdzie mozna zobaczyc fotki kotków ,ktore masz do adopcji.Jest jakaś strona ??
Nie ma narazie Cypisku.Maluszki są trakcie leczenia, więc ich nie ogłaszam.Całkiem zdrowe są tylko te od Lucynki, mają do wyleczenia tylko uszka.Tym kociakom ogłoszenia obiecała zrobić Nifredil. :wink: Pozostałe wymagają wiecej pracy, dlatego tak liczyłam na DT.Ale wiesz Wszyscy zawaleni, urlopy.Trochę sie wszystko opóżni.Zdjęcia kociaczkow od Lucynki są na naszym wątku.Jeśli chcesz odszukam je?

iza71koty

Post » Nie sie 02, 2009 15:59

iza71koty pisze:E-dita mam wielką prośbę .Proszę jeśli możesz w wolnej chwili wstaw do nas na wątek miniaturkę zdjęcia Pliszki. Chciałabym Malutką umieścic na 1 stronie wątku , w kotkach wyadoptowanych.Masz moze jakies wieści z Nowego Domku czy wszystko ok?Pozdrawiam :wink:

Obrazek

Pliszka ma się świetnie w nowym domu. od razu się tam dobrze czuła, jedynie rezydentka miała problem żeby ja zaakceptować, ale w tej chwili wszystko jest w porządku - kotki już razem śpią, razem się bawią.
Nowa rodzina nie zmieniła jej imienia :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie sie 02, 2009 20:41

no to hopsamy

slodki Gizmus,cudenko malutkie
oby wszytskie koteczki znalazly przytulny kochajacy domek :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie sie 02, 2009 20:48

:lol: chcę
Obrazek

cypisek

Post » Nie sie 02, 2009 21:06

Cypisku
p.Iza obkarmia teraz bande wiec w jej imieniu pokaze ci dwojke maluszkow od Lucynki z tym ze nie pamietam kotra to jest kotka a kotry kot
ale cos mnie siwta ze chyba obydwa to kocury :oops: (cizeki dzien zrobilam ponad 10km pieszo i troche mnie sie wszystko rozmazuje dlatego sorki za bledy itp) :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiora

Post » Nie sie 02, 2009 22:31

Cypisku to są Maluszki od Lucynki. To chłopcy. Pięknie sie bawią i rozrabiają. Słodziutkie miziaczki.Czyste, zdrowe. Tylko uszka trzeba przeleczyc :wink:

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-ObrazekObrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Nie sie 02, 2009 22:35

:lol: :lol: :roll: :roll: o jasny gwint ,jakie cudne przystojniaki,aż się w głowie zakręciło.. :)
Obrazek

cypisek

Post » Nie sie 02, 2009 22:40

Wśród kociaczków uratowanych z Opuszczonych działek, jest jeszcze prześliczny whiskasowy marmurek.Kociaczek jest w trakcie leczenia kk.Ma nietuzinkowe stalowo- białe umaszczenie. Dośc szybko sie oswoił choć był dzikuskiem.Teraz to miziaczek, mruczy i pcha sie na rece.Postaram sie zrobić mu jutro jakieś fotki w świetle dziennym.To kocurek i nawet Wetka w TOZIe była zaskoczona jego śmiesznym ubarwieniem.To jeden z pierwszych kociaczkow, które zostały zabrane po Lucynce i Maluszkach. Pochodzi z naszego terenu od kotki, której nie zdażyłam wysterylizować. Gizmus i jego siostra, pochodzą z terenu Karmicielki, z miejsca gdzie teraz trwają prace porządkowe. :wink:

iza71koty

Post » Nie sie 02, 2009 22:45

podrzucam
i uciekam spac
takze spokojnej nocy :wink:

wiora

Post » Nie sie 02, 2009 22:57

Dziewczyny witam nocą jak zwykle. Dzien cieżki i duszny.Głaskałam dziś Burego kocurka, jest już w kiepskiej formie. Je ale czuć kosteczki i mam wrazenie ze chudnie.Nadal martwię sie o Wacusia . Nie widzę żeby ciała nabierał. Jest chudy poprostu. Jeśli coś sie uaktywnilo to nie zdołam mu pomóc.To ten czas niestety, kociak skończy niebawem dwa lata.Je, pije i niby wszystko dobrze. Biega jak szalony, wiec trochę nierozumiem. Najgorsze że nie moge recznie sprawdzić jego wagi, bo nie pozwala na bliższy kontakt. To by mi więcej powiedziało.Malwinka też niby wyglądała z daleka ok a jak sie juz pochorowała i podeszła to sie okazało ze waży jak piórko.Czasem futerko niestety maskuje pewne rzeczy i cieżko cos stwierdzić bez błednie na oko.Niewiem moze sie mylę ale mam przeczucie ze kilka najstarszych kociaczków w tym roku odejdzie.Mam też pewne przypuszczenia co do Stelli. Też ostatnio sporo spadła z wagi a jedzenia ma ile trzeba.Te porody dwa razy do roku, trucie, zycie w ciemnej piwnicy, niedożywienie przez dlugi czas zanim stanęłam na jej drodze, niestety zrobiły pewnie nie mało. Choć muszę przyznać ze po sterylce to i apetytu i ciałka dostała.I dosć długo, bo ponad dwa lata cieszyła się naprawde bardzo dobrą formą jak na swoje lata. Teraz ostatnio coś tylko gorzej wygląda. Niewiem moze te upały tak na kociaki działaja?No nic Dziewczyny, pewnych rzeczy sie nie zmieni. Nie przeskoczy...Zobaczymy. Bądzmy dobrej myśli...
Ostatnio edytowano Nie sie 02, 2009 23:14 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

[poprzednia][następna]