zbyszek gruda pisze:Szanowni Państwo, nie jestem zawodowym rzecznikiem - lecz wolontariuszem, zapewniam także, że z dziennikarzami mam bardzo dobry kontakt - oni nie ukrywaja się pod nickami i najczęściej dzwonią lub piszą na adres poczty elektronicznej. Zaproponowałem to także użytkownikom forum.
Faktycznie, wychodzi na to że jest pan rzecznikiem-amatorem.
Przynajmniej dwie z wypowiadających się tutaj osób czyni to pod własnym nazwiskiem...
Bez wątpienia nieobcym dla osób zajmujących się pomocą zwierzętom.
zbyszek gruda pisze:Jeżeli SdZ jest taka zła to czemu wydaje karmę dla karmicieli kotów - w każdy poniedziałek (obecnie wstrzymalismy akcję z uwagi na brak karmy) czy my jestesmy wyłącznie źli?????
Może pomyslicie Państwo, że mamy pod opieka także inne zwierzeta których koszty leczenia i utrzymania pokrywamy - nie tylko koty i psiaki!
Proszę mnie poprawić jeśli się mylę ale zdaje mi się, że fundusze na karmę, leczenie, utrzymanie zwierzaków czy funkcjonowanie SdZ pochodzą z NASZYCH kieszeni.
zbyszek gruda pisze:Chcemy uniknąć dalszego trucia kociaków - a skoro Państwo wiecie kto to robił czemu nikt nie zgłosił wniosku do prokuratury??? - Ja wyjasniłem dlaczego nie zrobi tego SDZ - bo nie wie kto to!
Jeżeli we wskazanym miejscy będzie jedynie wystawiana karma - a nie po całym osiedlu - to dlaczego zakładacie Państwo, że bedzie wyłącznie źle???
Bo jak pan słusznie zauważył brakuje kasy na sterylizacje i koty będą się mnożyć.
Bo jakiś czub będzie miał ułatwione zadanie jeśli zechce
się zabawić i zrobić z getta holokaust.
Bo gdyby uważniej przeczytał pan wypowiedzi osób od lat zajmujących się pomocą zwierzętom - może zrozumiałby pan dlaczego ten pomysł jest beznadziejny.