Łódź - 167+240, PILNIE DT / DS, znów maluszki u Aga-lodge :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 28, 2009 21:28

ja chętnie pomogę w ogłoszeniach, poradzę na ile umiem, mogę podesłać ankietę przedadopcyjną, jaką zwykle wysylam do chętnych na adopcje. Grupa wsparcia jest :D
kogo weźmiesz na DT Miodaliku kochany? :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lip 28, 2009 21:39

Boje sie cos obiecac, bo wlasnie sie dowiedzialam, ze w przyszym tygodniu wyjezdzam sluzbowo za granice - tylko na tydzien, ale zawsze..., wiec najpierw musze jeszcze ponegocjowac z rodzina...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Wto lip 28, 2009 21:56

Aniu, w tymczasowaniu nie dam rady pomóc, ale postaram się jutro powiesic w szpitalu to Twoje ogłoszenie o kociakach - może ktos będzie zainteresowany? Oby!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lip 28, 2009 21:57

Miodalik pisze: Troche sie boje...

nie bój, nie bój :)
masz pw
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Wto lip 28, 2009 22:41

Anula dopisuj do swoich statystyk 5 kotek i 3 kocury.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro lip 29, 2009 7:52

Dzięki wielkie, dziewczyny,
Może jakoś da się te kociaki uratować...

Dzięki Ci wielkie, CC - opiszę.
Pojezierska, teren firmy, koty się mnożą, umierają, potrzebna pomoc. Pojechała tam CC z klatką łapką - w ramach "rozrywki". Skutek - 8 kotów złapanych i wyciętych. W dwa dni - mam wrażenie, że CC je hipnotyzuje i włażą do klatki sznureczkiem :D

Następny problem - trzy kociaki ze Zbaraskiej chyba (Dąbrowa). Lokatorzy chcą się ich pozbyć, najpierw kociaki zamknięto w piwnicy, matkę pozostawiając na zewnątrz, kociaki miały umrzeć z głodu, matke otruto. Tezaz kociaki są w jakiejs szopie, nadal przewidziane do otrucia, ukradkiem karmi je małżeństwo - pan inwalida, astmatyk i silny alergik, więc do domu wziąć nie mogą. Do pana podchopdza, ale on ich celowo nie oswaja - dla ich bezpieczeństwa.
Nie wiem, w jakim są wieku, spróbuję tam podjechać dziś lub jutro wieczorem i zorientować się. Buraski.

I kolejny - ul.Kopernika, dzwoniła pani z "ludzkiej" fundacji., Dzwoniła już wcześnej, zaproponowałam jak zwykle - dowiezienie klatki łapki i wskazanie lecznicy, która z nami współpracuje. Wydawałao się, że pani zrozumiała, że możemy pomóc, a nei zrobić wszystko, ale nie. Wczoraj kolejny telefon, dlaczego koty jeszcze nie złapane, przecież zgłaszała je. Tłumaczyłam najjaśniej jak mogłam, jak mogę pomóc (naprawdę nie wyrobię z łapankami), że za dwa miesiące będa kocięta, że jak te koty wytrują albo wywiozą, pojawią sie kolejne.
Rezultat - pani jest rozczarowana, zawiedzona, przestaje karmić koty, jak je mieszkańcy wytrują, to problem sam się rozwiąże. Trzy 5-cio miesięczne podrostki i jeden dorosły kocur.

Kleszczaki czekają prawie pod kołami samochodów, te trzy ze Zbaraskiej, piątka z Ziołowej, dwa z Kilińskiego 118 (o ile jeszcze żyją), trzy na Sienkiewicza 63, trójka na Strusiej, piątka na Urzędniczej ....

Bezsilność mnie dobija.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lip 29, 2009 8:42

podliczyłam - wychodzi 21? Boże, przedszkole chyba trzeba otworzyc. :evil:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lip 29, 2009 10:00

jolabuk5 pisze:podliczyłam - wychodzi 21? Boże, przedszkole chyba trzeba otworzyc. :evil:

Jolu, wymieniałam z pamieci najpilniejsze...
drugie tyle maluszków czeka w dt
dorosłych tymczasów tylko u mnie w domu chyba 9 czeka...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lip 29, 2009 11:04

Miodalik pisze:Bo moja Tymcia w czwartek jedzie do nowego domku !!!! Do mojej kolezanki, wiec bede miala na nia oko 8)

Pięknie :D
Gratuluję :D :ok:

To które Ci przywieźć:?: I ile :?: :wink:

kalewala

Post » Śro lip 29, 2009 14:28

Jadę wieczorem na Zbaraską, po kolejnym - bardzo mocno alarmującym telefonie...

Nie wiem, co zrobię z kociakami, jeśli je złapię.
Jeśli tam zostaną - będą otrute ....

Z innych wiarygodnych źródeł wiem, że matka zostala na pewno otruta i na pewno celowo, nie przypadkiem, Wiadomo, kto to zrobił.

RATUNKU....

kalewala

Post » Śro lip 29, 2009 14:36

:( :( :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lip 29, 2009 14:54

Z kolejnego "zagłębia" kotów przy Placu Zwycięstwa w sobotę umówione są na kastracje dwa ....

kalewala

Post » Śro lip 29, 2009 18:37

Czy ktos wie, gdzie dokladnie pojechala Ania - annskr ? Chcialam jej pomoc, ale nie moge sie dodzwonic...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Śro lip 29, 2009 18:57

annskr pisze:
jolabuk5 pisze:podliczyłam - wychodzi 21? Boże, przedszkole chyba trzeba otworzyc. :evil:

Jolu, wymieniałam z pamieci najpilniejsze...
drugie tyle maluszków czeka w dt
dorosłych tymczasów tylko u mnie w domu chyba 9 czeka...

Ja wiem, Aniu - podliczyłam tylko te, które wymieniłas, ale w dt jest ich mnóstwo. Nie mam pomysłu, kogo jeszcze mozna by poprosic o pomoc... :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lip 30, 2009 7:10

Miodalik pisze:Czy ktos wie, gdzie dokladnie pojechala Ania - annskr ? Chcialam jej pomoc, ale nie moge sie dodzwonic...

Akurat byłam w pracy - dodatkowe zlecenie, siedzimy u kolegi, a tam z zasięgiem kłopoty. Zresztą albo mam telefon do wyrzucenia, albo pogody sieciom nie pasują, bo ostatnio często nie mam zasięgu....

Krótka relacja - pojechałyśmy z Aga-lodge, Miodalik na telefonie w gotowości przyjęcia trudnych tymczasów.

Kociaki czekały na nas - dwa pod blokiem, trzeci w piwnicznym okienku. Nakarmione - tylko troszeczkę, po pięć ziarenek :twisted:. Na szczęście ciekawość śmiałej i ślicznej panienki zwyciężyła - weszła to klatki. Drugie łapałyśmy w piwnicy "ręcznie" - zębate to-to bardzo. Trzecie wypłoszyło się skutecznie, po prawie godzinnym oczekiwaniu spasowałyśmy. Klatka została, państwo mają łapać i dzwonić.

Potem już "tylko" z Dąbrowy do całodobowej Sowy (noc), tam kolejka - zapłakana rodzina z ciężko pogryzionym kotem - przegląd (dziewczyny, ok.8 tygodni, gigaświerzbowice i brudne, poza tym zdrowe, odrobaczenie), i przejęcie kociaków przez Miodalik - która po nocy pruła przez całe miasto po swoje nowe tymczasy :king:

A to nasz zdobycz
śliczna śmiała marmurkowa burasia z białymi dodatkami

Obrazek

jej bura zębata siostrzyczka

Obrazek

I jest wielka nadzieja na dt dla dwóch, może trzech kociątek z Bema - tej Nadziei bardzo dziękuję, na pewno się ujawni po ocenieniu swoich sił i możliwości. Cii, nie zapeszajmy.

Ale proszę chętnych na dt nie odchodzić z wątku, kocięta dla nich ciągle są, ciągle "świeże dostawy"

I wielki podziękowania - w kolejności chronologicznej:
Aga-lodge - za wspólną łapankę
Tajemniczej - za telefon z nadzieją
Miodalik - za dt, odebranie maluszków z lecznicy, chęć dlaszej pomocy.

Z kronikarskiego obowiązku - w czasie akcyjnej adrenaliny telefon od zdenerwowanej karmicielki - Zbożowa, kotka w ciąży, już bardzo gruba. Na szczęście klatka jest w pobliżu, panie się dogadały i będą łapać.
A ja mam nadzieję, że maluch złapie sie dziś - bo klatkę dla niego zabrałam z innego "polowania" na ciężarną...

kalewala

[poprzednia][następna]