[Szczecin] Koto-pies Foxik ma już własny domek :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 27, 2009 20:17 [Szczecin] Koto-pies Foxik ma już własny domek :)

Wzięty z TOZ maluszek ma około miesiąca. Był chory, ale już wychodzi na prostą. Jest pierwszym kotem, któremu zrobiłam zastrzyk, więc spełnia po części rolę edukacyjną w moim pomaganiu kotom ;)

Jest przesłodkim maleńkim, jeszcze niebieskookim burasem. Uznał psa za swoją mamę, choc pies ma pewne wątpliwości co do swojego instynktu macierzyńskiego wobec kota. Mały już przejął kilka typowych zachowań Dextera.

Umie korzystać z kuwety, umie też broić i miauczeć. Chyba nie lubi transportera, bo strasznie na niego wrzeszczy, gdy znajduje się w jego wnętrzu. Kot z gatunku awanturujących się, ale za to niemożliwy miziak i przytulak. Tuli się do człowieka bez umiaru, do psa bez jeszcze większego umiaru. Koty go nie interesują, ale to dlatego, ze go olewają.

Jest bardzo odważnym kociaczkiem - wszystko go ciekawi, a najbardziej oczywiście miska z jedzeniem.

No i jest moim pierwszym tymczasem odkąd przyjechałam do Szczecina.

Maleńtas rzecz jasna szuka domku. Ogłoszenia zaraz zacznę robić (na stronie fundacji, adopcje.org, alegratce i adopcjach miau.pl)

Oto i on, jeszcze bez imienia, które wkrótce zostanie mu nadane (na razie myślimy nad nim).

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 22, 2009 10:00 przez reddie, łącznie edytowano 13 razy

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pon lip 27, 2009 20:58

Sliczny kotilski, dzieki reddie :D
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Pon lip 27, 2009 21:55

:) Przygotuję tylko jakiś sensowny tekst do ogłoszenia i będzie można go wrzucić na adopcyjną TOZ.

reddie

Post » Pon lip 27, 2009 23:46

śliczniasty :D :D A ja powiem, że "na żywo" wygląda jeszcze lepiej. Ogłoszenie na stronie TOZ już ma, ale trzeba je ulepszyć :D to chyba :Lupo" z poczekalni :wink:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 3cd6813a4f --> to zdjęcie bardzo mi się podoba :D :D

Oby kotek szybko znalazł domek, z jego rodzeństwa został tylko on i biało-czarna apple :D Czyli "kocia górka" powoli spada
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Wto lip 28, 2009 0:39

Cudny maluszek. A może jak do 14 znajdzie domek, to Ty do Szczecina weźmiesz maluchy szukające u nas DT 8)
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Wto lip 28, 2009 6:26

Aguś, najwyżej jednego mogę, ale jak się zwolni miejscówka to postaram się pomóc :)

To na pewno Lupo? Bo jakby nieco inne umaszczenie (łapy i nosek).

Obrazek
Da radę to sprawdzić na 100% czy to on? To już imienia bym nie musiała wymyślać ;) Sebriel, BTW, kiedy będziesz w TOZ? Mam Twój aparat, ale wczoraj Cię nie było.

Edit: Chodzi mi po głowie pomysł, aby zmienić logo Kociej Doliny (na takie z pełną nazwą) i to zdjęcie z gałązką z wisienkami pasowałoby idealnie... Nie wiesz sebriel kto je robił i czy można je wykorzystać? Fajne jest :)

reddie

Post » Wto lip 28, 2009 8:38

BTW - madzia zmieniaj, zmieniaj logo, jeśli tylko chcesz, ale zrób w corelu jedno takie bez zdjęcia, aby np. łatwo pieczątki wychodziły czy coś innego małego
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Wto lip 28, 2009 14:23

wiem kto to zrobił- wolontariuszka od nas TOZ- Magda Ż. :D :D Na pewno nie miała by nic przeciwko wykorzystaniu zdjęcia, ale jeszcze jej się zapytam :D

Jestem pewna na 99%, że to Lupo, bo Nene zostały tylko dwa kociaki, a ten kotek którego wzięłaś nie był ze schronu :wink: A imię zmieniaj, śmiało, jak się nie podoba :P

Będę jutro w TOZ ok 17 :D

sebriel

Post » Wto lip 28, 2009 17:29

Aga, jasne, że zrobię jedno bez zdjęcia do dokumentów i pieczątek. Logo chcę zmienić w tym sensie, żeby była w nim pełna nazwa "Fundacja Kocia Dolina". A fotka małego szkraba tak mi podpasowała, że pomyślałam o zmianie także grafiki :)

Mam nadzieję, że autorka zdjęcia wyrazi zgodę.

Sebriel, imię Lupo mi się właśnie bardzo podoba. Mały to rzeczywiście taki wilczek. Ma wilczy apetyt i w ogóle imię pasuje idealnie :D Też będę w TOZ ok 17, mogę być ciut później, bo nie wiem jak skończę pracę dokładnie.

A teraz o Wilczku:

Dziś dostał ostatnią porcję zastrzyków, a w piątek będzie odrobaczony. Jest coraz inteligentniejszy. Musieliśmy zrobić mu stołówkę niedostępną dla innych futer, bo mu wyjadają z miski. Stołówka to pudełko z małym wejściem. Od razu załapał w czym rzecz ;)

Poza tym standard: atakuje drzwi i ściany oraz nasze stopy. Biega jak mały szaleniec (w tej chwili akurat śpi). W nocy nie ma mowy, żeby spać gdzie indziej niż w łóżku, koniecznie gdzieś wysoko, bo wtedy można się fajnie ześlizgnąć z pościeli. Tuli się do człowieka, wita nas, gdy wracamy z pracy - jest po prostu przeuroczym gnojkiem.

Ogłoszeń jeszcze nie zrobiłam, bo myślałam nad imieniem, ale skoro już jest imię, zabiorę się za ogłoszenia jeszcze dzisiaj.

reddie

Post » Wto lip 28, 2009 20:29

O reddie ma znów tymczasuje :D

Słodki ten maluch :wink:
Ale z tymi zdjęciami to żescie coś namieszały laski :roll:
Ten maluch na zdjęciach reddie jest inny niż Lupo z wątku zbiorczego kociaków,mi się wydaje,że to jest Fox.Tylko na wątku jest info,że ma dom.Sprawdźcie bo może to tylko zdjęcia są zamienione.

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Wto lip 28, 2009 22:03

Masz rację novena, Lupo to Fox.

Ale dlaczego napisane zostało, że Fox znalazł dom? Jak kot idzie do domu tymczasowego, to też trafia do adoptowanych? To trochę zmniejsza szanse na adopcję :(

reddie

Post » Wto lip 28, 2009 22:18

niee, jak kot idzie do DT to nadal jest na poczekalni. może Monika zdjęła nie tego kota- one z punktu widzenia laika były podobne, wręcz identyczne. Poprosze ją o zmiane ofert :D

sebriel

Post » Wto lip 28, 2009 22:42

Ale i Lupo, i Fox są zdjęte ;)

Zrobiłam brzdącowi ogłoszenia już. Wykorzystałam opis z poczekalni, bo po prostu idealnie pasuje do kocia. Troche zmodyfikowałam tylko.

reddie

Post » Śro lip 29, 2009 10:48

fox przywrócony do adopcji ;)

sebriel

Post » Śro lip 29, 2009 10:59

Dziękuję, kochana :)

reddie

[następna]