4 kotki RŚl.DT/DS. Kto nam zrobi ogłoszenia?Kto przygarnie?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 23, 2009 15:15

Kociara82 pisze:calkiem mozliwe, ze to Iza, bo jej podalam twoj numer. Ika, Cameo-wymiziajcie malenstwa w moim imieniu :)

Ale sobie wybrała, godzinę :roll: :wink:

IKA, mogę o 15-16, pasuje ci? :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw lip 23, 2009 18:15

To może 16.oo. Nie bedzie juz takiego upału. :wink: Na pw podam Ci zaraz adres tej Pani. Spróbuj znaleźć go na mapie. To jest Halemba II. Jak bedą problemy to dzwon pokieruję. Spróbuje wziąść z soba tez Justynę ( jak się bedzie dobrze czuła) to przy okazji sprawdzę kociaki o których mi pisała. :D
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw lip 23, 2009 20:26

I do góry tygrysiątka!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lip 23, 2009 21:45

Witam jestem włascielką malych kociakow i chce wam powiedziec ze maluchy zyja maja sie dobze maja wspanjala mame opiekuje sie nimi doskonale ja tez staram sie zeby im nic nie brakowalo nie jestem typem czlowieka ktory bieze do domu male zwierze do zabawy a jak sie znudzi to je wyzuce bo ludzie tak robia oprucz malych mam jeszcze 3letniego psa jest dla nich jak ojciec myje je a na podworku pilnuje zeby im sie nic nie stalo fakt ze ostatni kotek zachorowal zapadly mu sie pluca i pani weterynarz u ktorej bylam podjela decyzje o uspaniu malego kotek przestal jesc i mial problemy z oddychaniem reszta czuje sie bardzo dobze maja prawie 7 tygodni same jedza [wszystko] i korzystaja z kuwety takze mama ich juz nie karmi majka tak nazywa sie ich mama na sterylizacja idzie 28 ,07 ,09 tak ustalila weterynarz poprosilam ole o pomoc poniewaz pierwszy raz jestem w takiej sytuacji zadko kiedy siedze przed komputerem bo niemam czasu ale dzis usiadlam i weszlam na wasza strone i po przeczytaniu tego co tam piszecie odnioslam wrazenie ze zamiast pomocy jestem przedstawiona jak jakis potwor a moje kociaki maja sie dobze zyja chcialam zeby koty trafily do domow w których beda mialy sie dobrze niestety ja ich wszystkich zatzymac nie moge a szkoda a pchły u zwierzat zdazaja sie dosyć często tym bardziej ze moje zwierzeta maja kontakt z dzikimi kotami bo jest tego dosyc sporo u nas

krzysztofkylo

Od: Czw lip 23, 2009 20:56

Post » Pt lip 24, 2009 11:26

czasem troche "postraszyc" trzeba ;) Poprostu jako osobie niedoswiadczonej z malymi kociakami moze ci sie zdarzyc niechcacy popelnic jakis glupi blad. Kazdemu niedoswiadczonemu moze sie zdarzyc taka sytuacja. Dlatego wysylam IKE 6, zebyscie sobie porozmiawialy, pomoze wyjasnic jakies watpliwosci. Wiadomo, wet nigdy nie ma na tyle czasu, zeby z kazdym o wszystkim rozmawiac. Cameo porobi na pewno swietne foty (udowodnila nie raz, ze potrafi), potem zrobimy ogloszenia i mam nadzieje-szybko i szczesliwie wyadoptujemy kociaki. :) Obawialismy sie, co sie dzieje z kotami, bo od maila ze zdjeciami byla dluuuga cisza, ktora nas bardzo niepokoila. Ale skoro psoca, rozpiera je energia i wszystkiego sa ciekawe, to znaczy, ze jest dobrze :) Napisz cos wiecej w wolnej chwili np.czy maja jakies ulubione jedzenie, miejsce do spania, zabawy. Skoro wychowuja sie z psem, to zwieksza sie w ten sposob szansa na dobry dom. Bywa tak, ze jakas osoba chce adoptowac kota majac juz w domu psa, ale wybrany kot nie toleruje psow. Zrobimy wszystko, zeby trafily do dobrych domow, chociazby DT, to juz cos. A moze male maja juz jakies imiona na ktore reaguja? Wyglaszczcie malenstwa i mamcie od nas :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lip 24, 2009 12:02

krzysztofkylo pisze:Witam jestem włascielką malych kociakow i chce wam powiedziec ze maluchy zyja maja sie dobze maja wspanjala mame opiekuje sie nimi doskonale ja tez staram sie zeby im nic nie brakowalo nie jestem typem czlowieka ktory bieze do domu male zwierze do zabawy a jak sie znudzi to je wyzuce bo ludzie tak robia oprucz malych mam jeszcze 3letniego psa jest dla nich jak ojciec myje je a na podworku pilnuje zeby im sie nic nie stalo fakt ze ostatni kotek zachorowal zapadly mu sie pluca i pani weterynarz u ktorej bylam podjela decyzje o uspaniu malego kotek przestal jesc i mial problemy z oddychaniem reszta czuje sie bardzo dobze maja prawie 7 tygodni same jedza [wszystko] i korzystaja z kuwety takze mama ich juz nie karmi majka tak nazywa sie ich mama na sterylizacja idzie 28 ,07 ,09 tak ustalila weterynarz poprosilam ole o pomoc poniewaz pierwszy raz jestem w takiej sytuacji zadko kiedy siedze przed komputerem bo niemam czasu ale dzis usiadlam i weszlam na wasza strone i po przeczytaniu tego co tam piszecie odnioslam wrazenie ze zamiast pomocy jestem przedstawiona jak jakis potwor a moje kociaki maja sie dobze zyja chcialam zeby koty trafily do domow w których beda mialy sie dobrze niestety ja ich wszystkich zatzymac nie moge a szkoda a pchły u zwierzat zdazaja sie dosyć często tym bardziej ze moje zwierzeta maja kontakt z dzikimi kotami bo jest tego dosyc sporo u nas

Rozmowy na Twój temat były stosunkowo łagodne.Jak wejdziesz na forum i poszukasz w nim to byc może okaże sie, że my potraktowałysmy Ciebie bardzo ulgowo. Czasami jest tak, że właściciel otrzymuje zimny prysznic równo przez parę dni. Bo każda ciotka cos dołoży. Nie wiaże sie to z chęci dołożenia włascicielowi ale z troski o maluchy i koty, które przeciez mówic nie umieją. Postaraj sie wyciagnąć z tej lekcji jak najwięcej pozytywów, a to juz bedzie dobrze. Do zobaczenia jutro w domku. Pozdrawiam :lol:

IKA 6

Post » Pt lip 24, 2009 20:15

podrzucam :) Do domu slodkie tygryski :)

Kociara82

Post » Sob lip 25, 2009 6:16

Do góry burasiątka!
Krzysztofkylo-nikt tu na Ciebie nie napada!
Jeśli coś Cie uraziło-wybacz,ale to z troski o kocieta!
Mam nadzieję,że uda sie im znaleźć domki!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob lip 25, 2009 11:19

Potwierdzam w całej rozciagłosci :catmilk:

IKA 6

Post » Sob lip 25, 2009 12:09

kropkaXL pisze:Do góry burasiątka!
Krzysztofkylo-nikt tu na Ciebie nie napada!
Jeśli coś Cie uraziło-wybacz,ale to z troski o kocieta!
Mam nadzieję,że uda sie im znaleźć domki!!!

racja :) Z reszta my tu byle komu kota nie oddamy :) Wszystkim tu tak samo zalezy, zeby kazdy kot, ktory sazuka domu trafil w dobre rece, madre i odpowiedzialne :) Kogos moze akurat w tym momencie przerazic, ze maluchy psoca. Mlodziez musi sie wyszumiec :D WSzystkiego ciekawe, poznaja swiat, ucza sie zycia, wiec takie ich prawo :) Jak sie wyszumia, to sie uspokoja :) Najwazniejsze, ze sa zdrowe, ze poza przypadkiem zmarlej siostrzyczki nie dolega im nic powaznego, co mogloby zagrazac zyciu. Jak sa zdrowe i prawidlowo sie rozwijaja to na dzien dzisiejszy nic wiecej do szczescia nie trzeba :)
No to buraski kochane po domki czas ruszac :) Kto przygarnie choc jednego, choc na DT?

Kociara82

Post » Sob lip 25, 2009 14:11

Prosimy chociaż o DT dla maleństw!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lip 25, 2009 15:50

maluszki pewnie wlasnie maja pierwsza w zyciu powaqzna sesje zdjeciowa :D:D:D
Hop

Kociara82

Post » Sob lip 25, 2009 17:54

Maluszki sa po sesji zdjęciowej. Cameo robiła zdjecia przez dobre pół godziny. Ja gadałam ona pstrykała. Ale od poczatku. Włascicielka okazała sie bardzo miłą młoda osobą. Kotki czyste i zadbane, mama tez. Okazalo się, że Maja ( imie mamy) przez długi czas była Filipem. Pani po prostu nie wiedziala, że ma kotkę. Dowiedziała sie jak Maja urodziła. Kot był zdowy wiec nie było powodu aby odwiedzic weterynarza. Maja to dość sprytna kotka. Ponieważ nie zamykali drzwi wejściowych na noc(?) kotka potrafiła sobie w nocy po prostu wyjść na zewnatrz. Ale teraz juz wiedzą. Faktycznie sterylka uzgodniona na poniedziałek lub wtorek. Maluchy sa grubiutkie. Dwie dziewczynki i dwa chłopaki( jeden pod znakiem zapytania bo sie strasznie wiercił). Proponuje aby zacząć nadawac im imiona. Pani nie ma nic przeciwko aby imiona maluchów zaczynały sie od M jak miłość! Maluchy były odrobaczone. Pytam o wpis w ksiażeczke, nie ma. Poprosiłam, aby umówiła sie z vetem na ogledziny maluchów, wpis o odrobaczeniu i pierwsze szczepienie. Na razie nie trzeba DT. Pani zatrzyma maluchy tak długo jak bedzie trzeba. Rozbija sie wszystko o mozliwość uzyskania przez nich nowego mieszkania ( to jest wynajęte), wtedy trzeba bedzie cos zrobic z maluchami. Maja zostaje z rodziną. Cameo jeszcze dzisiaj wstawi część zdjęć. Acha poniewaz Pani jest mocno zajeta i ma problemy z komputerem ( nie może zbyt długo siedzieć przed komputerem) zgodziła sie abym posredniczyła w adopcji maluchów. Czyli telefon kontaktowy mój. Jak coś pominełam pytajcie odpowiem.
Jeszcze jedno wyjasniłam jej naszą "nagonke" na jej osobę. Powiedziałam, że najlepiej pewne rzeczy załatwiac osobiście a nie przez trzecie osoby, wtedy od razu mozna wszystko wyjaśnić. Przyznała rację :lol:

IKA 6

Post » Sob lip 25, 2009 18:20

To może ja zaczne:
Mania i Monia
Matti i Misza :lol:
Dobrze,że nieporozumienia wyjasnione-skupmy sie teraz na szukaniu DS-ów
nie bedzie to łatwe,bo sezon kociakowy w pełni!
Czekamy na zdjęcia-jak znam Cameo-beda cudne!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lip 25, 2009 18:50

Maluszki są urocze, małe cukiereczki-wiercipiętki :lol: wieczorem wstawię fotki :lol:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]