Kotka w ciąży. Szczecin. Pomoc już jest :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 23, 2009 19:46 Kotka w ciąży. Szczecin. Pomoc już jest :)

Od początku...
Sąsiad z bloku naprzeciwko to bardzo nieciekawy typ. Bardzo, bardzo nieciekawy... Miał kiedyś psa- amstafa, którego kiedyś na moich oczach zbił. Nigdy więcej sytuacja się nie powtórzyła, ale pewnego dnia pies zniknął. Nie wiem co się z nim stało. Po jakimś czasie pojawił się mały kotek. Przeraziłam się jak to zobaczyłam bo przyszły mi do głowy najgorsze myśli. Jednak uspokoiłam się widząc, że psa jak nie było tak nie ma a facet oprócz piwa w torbie nosi puszki whiskas. Nie jest to dom dobry dla kota, ale co zrobić... nikt kotka nie bije, jeść dostaje wiec nie jest najgorzej, krzywda mu się nie dzieje. Jakiś czas temu facet zaczął wypuszczać kociaka na podwórko (mieszka na parterze). Kotek delikatnie poznaje teren, inne koty go gonią, prychają itd. Ale to norma. Nowy się pojawił trzeba mu pokazać kto rządzi. Do rzeczy... faceta nie widuję od kilku dni, kotek ma otwarte okno, chodzi po podwórku. I jak na moje oko jest w ciąży...
Nie wiem czy właściciel to zauważył ... pewnie nie. Boję się, że jak się dowie to kot zniknie tak jak zniknął pies. A w najlepszym wypadku to oleje a z małymi zrobi Bóg wie co...
Co robić???
To młody facet, ok 40 , ale taki, których się omija łukiem...
Pomyślałam, żeby kotkę złapać i zawieść na zabieg. Nie wiem... co myślicie? Jeśli podobnie to czy jest na forum ktoś, kto mógłby mi pomóc z transportem kota?
Ostatnio edytowano Pt lip 24, 2009 22:17 przez szarotkakot, łącznie edytowano 2 razy

szarotkakot

Od: Sob paź 25, 2008 19:12

Post » Czw lip 23, 2009 20:03

Jeśli masz możliwość wykraść kota... Nie wahaj się. Kciuki trzymam!

Odezwij się może na wątku: Koci Szczecin? Miejscowi powinni pomóc :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lip 23, 2009 20:58

Myślę, że złapanie tej Kici nie będzie problemem. Będę musiała ją odstawić temu facetowi, pewnie się nawet nie skapnie. Tylko nie mam ani łapki ani auta. I jak zwykle problem... Życie nie może być przecież zbyt łatwe...
PS. Trafiłam na Koleżankę Fankę V.V?

szarotkakot

Post » Czw lip 23, 2009 21:37

szarotka skąd tak bliżej jesteś? może okaże się że jakiś kociarz mieszka blisko z klatką i samochodem...
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw lip 23, 2009 21:44

Mieszkam niedaleko stoczni Gryfia.

szarotkakot

Post » Czw lip 23, 2009 22:35

Lapke mam natomiast mam wrazenie ,ze to jest gdzies na koncu swiata a transportu nie posiadam:)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw lip 23, 2009 23:11

Dokładnie... tu jaskółki zawracają a komary mają pętlę.... :roll:

szarotkakot

Post » Pt lip 24, 2009 8:14

wiecie co ja samochód mam i od poniedziałku nawet mogę podjechać, tylko tak sobie myślę jak zareaguje właściciel jak oddasz mu kota z wygolonym brzuchem pomalowanym na srebrno...żeby tylko jej krzywdy nie zrobił
albo tobie....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt lip 24, 2009 9:32

Agiis-s ja też się martwię o to. Nie wiem co mam zrobić. Pisałam, że facet przepadł, ale wczoraj wieczorem pojawił się w domu. Widziałam światło od TV. Nie wiem co robić. Chyba trzeba będzie z nim porozmawiać. Tego też się boję bo może się nie zgodzić, albo nie będzie chciał jej z powrotem i co ja z bidulką zrobię...
Ostatnio edytowano Pt lip 24, 2009 22:19 przez szarotkakot, łącznie edytowano 1 raz

szarotkakot

Post » Pt lip 24, 2009 9:53

lepiej z nim porozmawiaj

kasi1ulka23

Od: Sob sie 02, 2008 12:48

Post » Pt lip 24, 2009 9:57

Właśnie się na niego czaję... Jak się pojawi to zejdę do niego... chyba nie mam wyjścia... Jak przepadnę to dzwońcie po policję ;)

szarotkakot

Post » Pt lip 24, 2009 10:02

jesli powiesz mu ,ze masz np.znajomosci i za darmo ci wysterylizuja kotke to korzysc materialna powinna przemowic mu do rozumu.W TOZie poprosisz zeby ucha nie kopiowali ,ze to menelowski kot

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt lip 24, 2009 10:39

Szarotkakot ja mam od E-dity klatkę pułapke mam też transporter plastikowy (zależy jak kocię trzeba by łapać) mieszkam niedaleko mozemy sie jakoś umówić na łapanie - ale samochodu nie mam. No we dwie jakoś byśmy sie dotarabaniły z klatką pułapką z kotem w środku do TOZ - damy radę 8)
Tylko żeby dziad Cie nie udusił za działania na kotce ;)
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt lip 24, 2009 10:46

Dzięki Istna!
Postanowiłam, że pogadam z tym hmm... Panem . Jeżeli obejdzie się bez problemów z nim to wystarczy transporter.
Ale tak sobie myślę... jak ja się go zapytam ... to on może odmówić i co?!
Przecież jak mu kotka zniknie to przyjdzie prosto do mnie... :roll:

szarotkakot

Post » Pt lip 24, 2009 11:03

szarotkakot pisze:Dzięki Istna!
Postanowiłam, że pogadam z tym hmm... Panem . Jeżeli obejdzie się bez problemów z nim to wystarczy transporter.
Ale tak sobie myślę... jak ja się go zapytam ... to on może odmówić i co?!
Przecież jak mu kotka zniknie to przyjdzie prosto do mnie... :roll:

Znam takich debili którzy nie pozwalają na sterylizację ich kotów - choć proponowało im sie full serwis przywiezienie odwiezienie wszystko z darmo... Nie bo to ich koty i :"swoich chłopów sobie kastrujcie" 8O A ze ludzie ci to kompletna patologia i sąsiedzi mamy boimy się kraść bo mamie okna wytłuką albo i cos gorszego zrobią...
Ludzie różni są niestety. Niby moznaby przemóic do rozsądku - ze za darmo, ze co gosciu zrobisz jak ci się okoci - ale taki menel woli zamordować małe kotki niż zapobiec ciążom. Cholera powinien być prawnie narzucony obowiązek sterylizacji wszystkiego co nie jest przeznaczone do hodowli... :evil:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

[następna]