Znajoma karmicielka zgłasza, że pod jej blokiem - podobno od rana - na trawniku leży kot. W tym samym miejscu, bez ruchu. Leży tak już na tyle długo, że muchy zaczęły na nim składać jajeczka. Ktoś twierdzi, że ma wystające, złamane żebro, chociaż ona sama nic takiego nie widzi. Ale z kotem ewidentnie jest coś nie tak, nie może zostać na tym trawniku. Wezwany o 15 Ekopatrol nie pojawił się, więc o 19 zadzwoniła do nas.
Szybka burza mózgów, akurat 2 kroki od tego miejsca jest przemo, więc kontaktujemy karmicielkę z Nim. Po chwili kot jest już w kontenerku (sam wszedł do podstawionego!) i jedzie na przegląd do weta.
Koteczka, cała czarna, tylko wąsiki ma białe, śliczna, chociaż chudziutka

Dzisiaj mój TŻ razem z xandrą zawiózł kotkę do "Boliłapki". Zrobiono rtg, nie ma złamań. Narządy wewnętrzne ok. Jest odma, stąd to dziwne oddychanie. Koteczka została na razie w lecznicy. Biedna jest bardzo, ale bardzo chce żyć...
Proszę o kciuki za tę czarniutką kocią biedę. Niech jej się uda...
I chociaż kosmicznie mi głupio - proszę też niestety o wsparcie finansowe. W tej chwili jesteśmy w kiepskiej kondycji finansowej (TŻ od maja bez pracy). Za wczorajszego weta zapłacił przemo, dzisiaj poszło 70 zł na rentgen, xandra zostawiła też trochę pieniędzy w lecznicy na leczenie kotki. Ale to dopiero początek leczenia i początek związanych z tym wydatków, więc gdyby ktoś chciał się dorzucić do ratowania tej bieduli, będę przeogromnie wdzięczna. Ja wieczorem postaram się jakiś bazarek zorganizować.
Bazarki:
viewtopic.php?p=4722209
viewtopic.php?p=4722237
Rozliczenie:
* wpływy - dziękujemy

30 - K. G. Warszawa
80 - A. J. Otwock
100 - J. M. Warszawa
20 - A. R. Katowice
50 - A. K. Darłowo
35 - bazarek (Marcellina)
30 - M. B. Warszawa
33 - bazarek (Kicorek)
160 - bazarek (ef-ka)
31 - bazarek (Dama Ya)
25 - bazarek (wiora)
300 - M. P. Warszawa
suma: 894 zł
* wydatki:
70 - zdjęcie rtg
20 - zaliczka na leczenie i pobyt w szpitaliku
383 - badania krwi, leki i pobyt w szpitaliku
36 - karma
59,99 - karma
108,54 - karma
45 - szczepienie
60 - badanie krwi
90 - sterylka
25 - częściowy zwrot za zakup Feliwaya (na pokrycie całości nie starczyło)
suma: 897,53 zł