Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 23, 2009 13:51

Allegro sprawdziłam w pierwszej kolejności. Ceny takie same. Chyba, że kupujesz ciężarówkę styropianu to masz taniej...

szarotkakot

Od: Sob paź 25, 2008 19:12

Post » Czw lip 23, 2009 14:50

szarotkakot pisze:Ile Ci to zajęło?
Dwa dni a własciwie to jeden. Na drugi kotka juz sama czekała blisko tego miejsca :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw lip 23, 2009 14:52

szarotkakot pisze:Allegro sprawdziłam w pierwszej kolejności. Ceny takie same. Chyba, że kupujesz ciężarówkę styropianu to masz taniej...
Nie masz jakiejs budowy w pobliżu?Warto podpytać. Mogłabyś wykorzystać Swój wdziek i zagadać. Moze by coś odsprzedali taniej?

iza71koty

Post » Czw lip 23, 2009 14:58

szarotkakot pisze:WIORA, właśnie obdzwaniam hurtownie i sprawdzam ofertę marketów. Wszędzie kosztuje mniej więcej tyle samo przy małych ilościach (małych jak dla hurtowni oczywiście, nie dla nas). Około 95 zł za m3 . Nie wiem co robić. Czasem ktoś odsprzedaje, bo mu zostało z budowy, wtedy ceny są mniejsze, ale momentalnie ilości są ogromne. Szukam dalej. Może coś się trafi tańszego.
Czy trzy metry szescienne to jest jedno opakowanie? To znaczy 6 sztuk? Tyle potrzeba na jedną podwójną budę.Czy tego jest wiecej?

iza71koty

Post » Czw lip 23, 2009 15:31

Izo, najtaniej jest chyba w Castoramie.
Paczka 3m2 styropianu 10cm kosztuje 29 zł.
Jedna taka paczka to 0,3 m 3. Nie sprzedają oni w tych dużych paczkach 1m3 - tak sprzedają hurtownie.
Żeby mieć 1 m 3 (niecały ) to musisz kupić 3 paczki 3m2 .

W jednej paczce za 29 zł. jest 6 płyt o wymiarze 50X100cm.

szarotkakot

Post » Czw lip 23, 2009 15:36

Jakiego wdzięku ??? hieh
A zresztą w tej hurtowni gdzie na wdzięk a bardziej na wdzięki da się coś załatwić to styropianu nie mają... Z budowy to mi dadzą... cegłą w łeb :D

szarotkakot

Post » Czw lip 23, 2009 16:02

szarotkakot pisze:Izo, najtaniej jest chyba w Castoramie.
Paczka 3m2 styropianu 10cm kosztuje 29 zł.
Jedna taka paczka to 0,3 m 3. Nie sprzedają oni w tych dużych paczkach 1m3 - tak sprzedają hurtownie.
Żeby mieć 1 m 3 (niecały ) to musisz kupić 3 paczki 3m2 .

W jednej paczce za 29 zł. jest 6 płyt o wymiarze 50X100cm.
Ojej no to Super. To by znaczyło ze koszt jednej podwójnej budki cieplej i grubej to 29 zł.Tak?Bo na jedną podwójną potrzeba 6 płyt. Dobrze policzyłam????

iza71koty

Post » Czw lip 23, 2009 16:03

szarotkakot pisze:Jakiego wdzięku ??? hieh
A zresztą w tej hurtowni gdzie na wdzięk a bardziej na wdzięki da się coś załatwić to styropianu nie mają... Z budowy to mi dadzą... cegłą w łeb :D
Ba!!!! Ty już wiesz jakiego wdzięku :wink: Apropo Chłopcy z terenu prac o Ciebie pytali :wink:

iza71koty

Post » Czw lip 23, 2009 16:30

Tak Izo dobrze liczysz. 3m2 to tyle samo co 0,3 sześciennego. Pisałam w takich jednostkach, żeby było to sobie łatwo wyobrazić. Bo zawsze łatwiej zobaczyć oczyma wyobraźni 3m2 niż 0,3m3 .
A tak pięknie leży przed Tobą 6 płyt każda po 0,5m na metr. Ile z tego będzie budki zależy od planowanego jej wymiaru. Myślę tak jak Ty, że będą dwie kawalerki z tego :D
A o wdziękach więcej nie pisz bo się zarumienię i będzie wstyd ;) Jeszcze dziewczyny pomyślą, że ta Szarotka to jakaś Pamela Anderson ;)

szarotkakot

Post » Czw lip 23, 2009 17:35

szarotkakot pisze:Tak Izo dobrze liczysz. 3m2 to tyle samo co 0,3 sześciennego. Pisałam w takich jednostkach, żeby było to sobie łatwo wyobrazić. Bo zawsze łatwiej zobaczyć oczyma wyobraźni 3m2 niż 0,3m3 .
A tak pięknie leży przed Tobą 6 płyt każda po 0,5m na metr. Ile z tego będzie budki zależy od planowanego jej wymiaru. Myślę tak jak Ty, że będą dwie kawalerki z tego :D
A o wdziękach więcej nie pisz bo się zarumienię i będzie wstyd ;) Jeszcze dziewczyny pomyślą, że ta Szarotka to jakaś Pamela Anderson ;)
Jeśli tak to wcale nie sa potworne koszty.Duża podwójna buda mieszkaniowa za 25 zł?No folia jeszcze do tego. Ale cos mi zostało z ub.roku. Dziewczyny sie składały. Czarna, mocna.W sam raz.Pamela jest blondynką.Nie jestem Facetem żeby oceniać ale wdziek i mądrosć w jednym to znacznie wiecej niż jakaś Pamela Anderson. Nie sądzisz?Nawet nie wiem czy Pamela lubi koty?Zwykle widuje ją z psiakami.

iza71koty

Post » Czw lip 23, 2009 17:54

Budka za 29 zł + folia + pianka montażowa, ale pianki puszkę mam.
PS. Kurde felek ile komplementów! Zawstydzę się jeszcze i co będzie? Jak ja będę taka czerwona wyglądać ? :oops: Co najmniej nieciekawie ;)

szarotkakot

Post » Czw lip 23, 2009 17:57

Napisz proszę jak tam Kociaki dzisiaj się miewają. Co słychać u Dzidziusia?
Jak tam roboty?

szarotkakot

Post » Czw lip 23, 2009 20:46

co do Pameli to ona wszystkie zwirzaki lubi
jest jedna z twarzy organizacji PETA
i rowniez jest wegetarianka :D

hopsamy do gory :!:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw lip 23, 2009 22:49

szarotkakot pisze:Napisz proszę jak tam Kociaki dzisiaj się miewają. Co słychać u Dzidziusia?
Jak tam roboty?
Nie było Dzidziusia.Wpadł dziś chyba w panike, bo w pobliżu pracowała ta duza koparka.Znaczy Maluch potrafi uciec, jak sie wali i pali.Mam nadzieję ze mu to ułatwiłyśmy tym przecieciem siatki po całości.Wczesniej mogl uciekać tylko do przodu. To mogłobyć dla niego zabójcze, bo jak sama widziałaś wpadlby prosto w pułapke bez żadnej drogi ucieczki. Teraz ta wycięta przez Ciebie siatka, daje mu wiele mozliwości. To był bardzo dobry pomysł.Roboty strasznie poszły do przodu. Juz wczoraj zreszta byłam bardzo zaskoczona jak wiele zrobili w ciągu jednego dnia. Zaczyna sie robic pusto.Ale dostałam dobra wiadomosć od Pana Rajmunda. Otóż okazało się ze Pracownicy wycinają co prawda wszystkie krzewy i drzewa ale tylko drzewa owocowe.Tak więc brzozy i wierzby, te wiekszych gabarytów muszą zostać nietknięte.Piszę teraz juz o samych działkach a nie terenie przyległym. Na działkach na których byłaś sa tylko trzy takie duże wierzby i one zostały. Ale na naszych jest trochę wiecej takich drzew. Wczoraj je oglądałam. Ba nawet liczyłam w nadziejii że naliczę jak najwięcej.Są dosć duże i gęste.No i naturalnie teren, który obejrzałyśmy. Tak sie dzis ucieszyłam że Szara kotka z Maluszkiem czekała przy samej budce. I taka jakaś wyluzowana była. Patrzy na mnie coraz przychylniejszym okiem. Myślę ze chyba zamieszkały budkę.Fajnie tam mają.Sucho, wszystko zrobiłam na podestach.Dach jeszcze zawaliłam krzewami. Sama widziałaś że niezłe całkiem lokum i miejsce?Dziś sie dowiedziałam że prace chwilowo ida w odwrotnym kierunku. Czyli dobrze dla kotów i nieuchwytnego Maluszka.

iza71koty

Post » Czw lip 23, 2009 22:53

wiora pisze:co do Pameli to ona wszystkie zwirzaki lubi
jest jedna z twarzy organizacji PETA
i rowniez jest wegetarianka :D

hopsamy do gory :!:
O kurcze Wiora nie wiedziałam. Sorry :oops: Wiesz ja Pamele to zwykle z Playboyem kojarzę lub z serialami za którymi nie przepadam.Kociaki mi zycie zdominowały, az nie wiem co sie w Swiecie dzieje. Jakaś zacofana chyba jestem....W takim razie zwracam honor :wink:

iza71koty

[poprzednia][następna]