^^ KocI SzczEciN~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 23, 2009 10:31

agiis-s pisze:
Istna pisze:
agiis-s pisze:sebriel moje małpy dzisiaj pod baczną obserwacją są....a materac się pierze...

Agiis-s a dotąd ani razu nie zdarzyło im sie obsikać czegoś innego niz kuweta ? Jeśli tak to i tak bardzo inteligentne stworzonka - u mnie jak były maluchy to wszystkie katy musiały być obstawione czymś z czego łatwo było sprzątnać "niespodzianki" :wink:

nic z tego, żadne inteligentne - każda torba foliowa była już olana (dlaczego akurat foliówki?) w katach pokoju bywały niespodzianki. Ale im starsze tym się ładniej zachowują...

Co do foliówek to muszę przyznać ze moim kotom miłość do sikania w szeleszczące nie przeszła do dziś - musimy bardzo pilnować szuflady z reklamówkami zeby żaden padalec sie tam nie dostał....
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw lip 23, 2009 10:37

coś w tym jest bo nawet Frytka brała udział w zbiorowym olaniu folii budowlanej dużego formatu ;)
teraz już cała niepotrzebna folia jest pięknie zwinięta i podwieszona najwyżej jak się da :twisted:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw lip 23, 2009 10:39

rudolfie wierz mi - żadne prześcieradło nie powstrzyma niekastrowanego kocura od zostawienia swego aromatu w bagażniku....wiem coś o tym :oops:

agiis-s

Post » Czw lip 23, 2009 10:54

Zrobiłam dzisiaj zdjęcie innym stołownikom kociej stołówki - skubane tak sie już przyzwyczaiły do tej jadłodajni ze podskubują nawet kiedy koty jeszcze jedzą. Potem jeszcze przychodzi wiecznie głodna suka z pobliskiego domu... Nic sie nie marnuje :wink:

Obrazek
Obrazek

Istna

Post » Czw lip 23, 2009 11:02

A to nie moja psica - u mnie w pracy :)
To dziwne ale jakoś tak jakby trochę mi jej brakowało - jak spojrzę na tą smycz po niej (pożyczona z TOZu muszę się przejechać zwrócić :wink: ). Pomijając wszystko inne grzeczny był piesek i taka przylepa... Hmm lubię koty właśnie za to ze nie są takie uciążliwe a tu ckni mi sie za psem-przylepą :roll:

Obrazek
Obrazek

Istna

Post » Czw lip 23, 2009 11:06

psy też fajne som ;)

agiis-s

Post » Czw lip 23, 2009 11:08

A to elegancik - w tej już jakby lepszej kondycji - zdjęcie robione komórką nienajlepsze ale widać chyba te wystające łopatki i brzuszek pękaty. Ale już i tak jest lepiej jeszcze wieczorem zobaczę jak łapka - rano tak przysiadł przy płocie jedząc ze nie chciałam go płoszyć od jedzenia sprawdzając czy sie goi.

Obrazek
Obrazek

Istna

Post » Czw lip 23, 2009 11:11

tak łapka wyglądała wczoraj :

Obrazek
Obrazek

Istna

Post » Czw lip 23, 2009 11:12

Tak tu u Was miło i wakacyjnie, że postanowiłam pokazać swoje małe stadko:
My zaczynaliśmy zupełnie niechcący od dwóch kotów a to tylko z tego powodu, że nie mogliśmy się zdecydować :lol:
a więc siostry: Berta i Czarnula
Obrazek
Obrazek
Siostry bardzo się kochają ale Berta zdecydowanie uważa się za przewodnika naszego stada, na drugim miejscu jest jej ukochany pan a potem cała reszta :wink:
Obrazek
Potem dołączyła do nas forumowa warszawianka Asia kotka, którą pokochałam od pierwszego zdjęcia jakie zobaczyłam. Bardzo słabiutko widzi na jedyne oczko, które jej pozostało. Tutaj sprawdza klatkę tymczasików :wink:
Obrazek
A tą piękność pokazuję ponieważ teraz jest Szczecinianką. Była bardzo chora spędziłą u nas 4 miesiące chodziło mi po głowie żeby została ale rozsądek zwyciężył u nas miała na imię Mandaryna
Obrazek
Śniadanie, które jest dowodem na to, że u nas koty nie wchodzą na stół - wolą szafki kuchenne :wink:
Obrazek
Przedstawię jeszcze jednego pana. Kot Bysio ze szczecińskich działek zamieszkał u mojego taty w Toruniu
Obrazek
Jak widać ze Szczecinem łączą nas silne kocie więzi :wink:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Czw lip 23, 2009 11:13

spuchnięta jest...na Menelu goiło się szybko, może i elegancik wydobrzeje po lekach?

agiis-s

Post » Czw lip 23, 2009 11:21

Ania C - to masz różne opcje umaszczenia - czarna, łaciata i pregowana :) Piękne kociaki...

Agiis-s łapka wczoraj już przynajmniej nie broczyła ropą bo w poniedziałek normalnie sie lało z przedniej ropą, z tylnej krwią (po próbach wtłoczenia kota w transporter) i do tego zachowywał sie jakby miał gorączkę. Całkiem wpadłam w histerię po tym jak uciekł, myślałam ze juz go nie zobaczę więcej... Chciałabym mieć w rękawie taką sieć jak Spider Man - żaden kot by nie miała sznas zwiać 8)
Obrazek

Istna

Post » Czw lip 23, 2009 11:38

Ja też muszę kiedyś przysiaść i pozbierać pare zdjeć moich domowników - bo na razie wygląda jakbym tylko te zewnętrzne miala 8)
Obrazek

Istna

Post » Czw lip 23, 2009 11:42

Jak zwykle panoszę sie na forum ale u mnie w pracy zastój kompletny więc korzystam ;)
Czy ktoś może wie gdzie można nabyć siatkę w okno przeciwkotową ? Nabyłąm już deski na ramy i te wszystkie śrubki, bejce, pistolety i zaczepy ale siatki odpowiedniej w Węglobudzie nie mieli nie wiem gdzie iść - do Castoramy czy do Leroya ? Ktoś kiedyś mówił ze najlepsze są sieci rybackie ale czy ja wiem - one jakieś takie zyłkowe są boje sie wspinajaca się po siatce czarna zaraza mogłaby sobie pokaleczyć podunie pod pazurami...
Obrazek

Istna

Post » Czw lip 23, 2009 11:56

Panosz sie panosz. Lubimy czytac. :D

O siatke proponuje spytac e-dite.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Czw lip 23, 2009 11:59

w budowlanych dostaniesz tylko cienkie siatki przeciwowadzie - kya gdzieś kiedyś namierzyła jakąś fajną, ale nie miała ramek - może dokonacie wymiany hehhhe
ciotko kya nie opalaj się na balkonie tylko pisz tu co z siatką - ja też jestem chętna jakby co

agiis-s

[poprzednia][następna]