K-ów, pożegnaliśmy Kicię :-((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 21, 2009 10:24

Wczoraj wieczorem poleciałam do moich vetek z Maszunią - kotką15-letnią, której się zmieniło zachowanie. Dostałam ją jako kota w zaawansowanym wieku, z tzw. dobrego domu, i zakładałam, że raczej jest sterylizowana, zwłaszcza, że nigdy nie miała rui. I co się okazało? Ropomacicze! Kicia już w przychodni. Odbieram ją wieczorem.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto lip 21, 2009 10:32

Akima pisze:Lutra już wspominała, jeśli ktoś z różnych powodów nie może to wystarczy poinformować i wtedy można znaleźć inną osobę, która na pewien czas zastąpi. Nie bieżcie wszystkiego personalnie jako ataki. U mnie w firmie jak ktoś zawali to dostaje po premii i wie za co. Trzeba się trochę bardziej zorganizować. To praca na drugi etat, dla mnie przynajmniej. Traktują ją nie jako przymus ale obowiązek i pewen rodzaj przywileju. Więć proiszę się nie boczyć tylko działać :-) Nowy dzień budzi nowe nadzieje!!!

zwroccie jednak uwage na to, ze nawet gdyby Karolina poprosila kogos o zastepstwo, to tej innej osobie zajeloby to tez kilka dni wystawienie wszystkich tych kotow.
A u niej powedzmy chodzi o "odswiezenie".
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto lip 21, 2009 10:59

Ja wszystko rozumiem, ale na forum nie było żadnej informacji dlaczego nie ma ogłoszeń. Obserwuję to forum od jakiegoś czasu. I zwykle jest tak, że jest czas kiedy wszyscy się organizują i jest dobrze a potem okazuje się, że słomiany zapał. Tak jak z łapaniem maluchów na Bielanach, tyle zgłoszeń a potem już tylko Lutra miała czas. Jak Fundacja ma sprawnie funkcjonować to trzeba sobie wzajemnie ufać i nie rzucać słów na wiatr ot tak. Żeby było jasno nie kieruję tych słów do Karoli. Dzięki Kosma ale Karola nie potrzebuje adwokatów. Ja z Lutrą uważamy poprostu, że nie ma tłumaczenia. Albo działamy albo nie.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto lip 21, 2009 11:20

Zgadzam się z przedmówcą. W środku sezonu kociakowego, kiedy każdy dom jest na wagę złota, nie możemy nie mieć ogłoszeń na allegro.
K pisała, że chodziło o przelew, jeśli taka sytuacja zaistnieje, to ja na 100% mogę pożyczyć kasę i zaczekać tyle, ile allegro nie może.
Musimy zrozumieć, że fundacja nami wszystkimi stoi i jak coś nawala, to mamy efekt domina.
Proszę, niech nikt się nie obraża, ale chodzi o to, żeby iść, i ta sytuacja pokazuje jak ważne są wszystkie zadania, osoby, działania.
Przypominam, że padła kilka stron wcześniej propozycja spotkania, może warto to rozważyć.
Myślę, że spotkania regularne, np. raz w miesiącu. Dzięki temu będziemy lepiej się znać, będziemy lepiej poinformowani, co się dzieje, na pewno się to na pomysły nowe przełoży, co?
PS
I pisząc "na 100%" wcale nie mam na myśli odsetek :)
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto lip 21, 2009 11:26

ale przeciez kastapra pisala 11 lipca ze :

allegro czeka na wznowienie aż wpłynie wpłata

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=46 ... t=#4672864

i 15 tego ze

Aga wiem, pisalam na poprzednim wątku, że trochę urósł mi rachunek i nie mialam jak zapłacić, zrobię to najpewniej jutro, więc do weekendu pewnie odblokują.

czyli pisala o tym jak sie sprawy maja
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lip 21, 2009 11:38

I teraz będziemy roztrząsać wątek? kto napisał a kto nie? Przecież już 2krotnie ja i Lutra podkreślałyśmy, że nie chodzi o to żeby kogoś atakować. Nie powinno do takiej sytuacji dojść i koniec., a jak do tego nie dopuścić ? Porozmawiajmy o tym na spotkaniu. Ja za i to jak najszybciej.

JAK W PRZEDSZKOLU!!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto lip 21, 2009 11:41

Chodzi mi o to ze napadlyscie na kastapre nie dajac jej mozliwosci obrony
Bo skoro nie wolno roztrzasac a walkujecie ze zawalila to jest to lekko nie halo
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lip 21, 2009 12:09

Pax, ja nie atakuję Karoli, ja tylko odpowiedziałam na wytłuszczoną jej do mnie odpowiedź.
Przecież nie o atakowanie tu chodzi, a o to, żeby działało, a nie działa. Nie chodzi o licytowanie czy nie, ale sugerowałam ostatnio, że w sytuacji, jeśli ktoś nie może robić swoich ogłoszeń (bo może być tak, że nie może), to prosi kogoś innego, żeby robił je za niego. Nikt nie powiedział, że to zły pomysł, więc założyłam, że tak będzie.
Napisałam tylko, że koty nie mają ogłoszeń na allegro, bo tak było, a nie wnikałam dlaczego, bo jak wyżej.
I przepraszam, jeśli Karola, lub ktokolwiek inny, odebrał to jako atak, nie miał być atak.
Jeśli najwięcej osób trafia AFN z allegro, to allegro powinno zawsze być.
Ja ze swojej strony nic więcej nie mam do dodania w tej materii. Nie chciałam nikogo obrazić, urazić czy cokolwiek.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto lip 21, 2009 12:09

X dubel
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto lip 21, 2009 12:10

no comments :roll:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto lip 21, 2009 12:11

wiecie co, ami sie przykro robi...

ja wiem, ze WSZYSCY popelniamy bledy, czasem zapominamy, czasem mam spore klopoty i nie myslimy o np. oglaszaniu kotow

mam tylko jedno pytanie, co chcecie uzyskac piszac teraz kilka postow o tym jaka Karola jets niesolidna?

mysle, ze wie, ze zle zrobila nie piszac wprost "niech ktos za mnie oglosi".
swoja droga przypuszczam, ze dluzej by zajelo znalezienie chetnego i zrobenie 20-30 ogloszen od zera.

pietnowanie przez kilka postow nie jets ani mile ani sensowen. koniec kropka.

w zwiazku z pomaganiem sobie ponawiam prosbe o danie szansy ASLANOWI na tymczas - u mnie przypuszczam sika ze stresu albo cos mu ne pasuje a chcalabym mu oszczedzic wielopola...
zeby bylo jasne nie chce sie w ten sposob odkocic albo zwalic na kogos klopot, biore na sibie jego wizyty u weta i wzamian innego tymczasa....
Ostatnio edytowano Wto lip 21, 2009 12:24 przez Patka_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Wto lip 21, 2009 12:15

Dziewczyny, na Boga, nikt nie wałkuje Kosma napisała, więc została jej udzielona odpowiedź. Nikt nie napisał, że K jest niesolidna.
Patka, jasne, że każdy ma zły czas, nie ma czasu w ogóle - życie, jak mawiał mój nauczyciel fizyki, dlatego właśnie powstał pomysł (zły/dobry? nie wiem), żeby się zastępować w takich sytuacjach. Tylko tyle. Proszę, nie odbierajcie wszystkiego ad personae.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto lip 21, 2009 12:16

i wszystko jest super! i nic się nie stało!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto lip 21, 2009 12:45

lutra pisze:Zgadzam się z przedmówcą. W środku sezonu kociakowego, kiedy każdy dom jest na wagę złota, nie możemy nie mieć ogłoszeń na allegro.
K pisała, że chodziło o przelew, jeśli taka sytuacja zaistnieje, to ja na 100% mogę pożyczyć kasę i zaczekać tyle, ile allegro nie może.
Musimy zrozumieć, że fundacja nami wszystkimi stoi i jak coś nawala, to mamy efekt domina.
Proszę, niech nikt się nie obraża, ale chodzi o to, żeby iść, i ta sytuacja pokazuje jak ważne są wszystkie zadania, osoby, działania.
Przypominam, że padła kilka stron wcześniej propozycja spotkania, może warto to rozważyć.
Myślę, że spotkania regularne, np. raz w miesiącu. Dzięki temu będziemy lepiej się znać, będziemy lepiej poinformowani, co się dzieje, na pewno się to na pomysły nowe przełoży, co?
PS
I pisząc "na 100%" wcale nie mam na myśli odsetek :)

mysle, ze spotkania bylyby fajne, gdyby nie bylo podejrzenia wirusowek.
Ja odpadam, nie bede nazazac moich dwoch nieszczepionych tymczasiatek.

PS.

Kilkanascie stron temu prosilam o linka do banerka, bo mi nie dziala podglad juz zamknietego poprzedniego watku.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto lip 21, 2009 12:49

Patka_ pisze:wiecie co, ami sie przykro robi...

ja wiem, ze WSZYSCY popelniamy bledy, czasem zapominamy, czasem mam spore klopoty i nie myslimy o np. oglaszaniu kotow

mam tylko jedno pytanie, co chcecie uzyskac piszac teraz kilka postow o tym jaka Karola jets niesolidna?

mysle, ze wie, ze zle zrobila nie piszac wprost "niech ktos za mnie oglosi".
swoja droga przypuszczam, ze dluzej by zajelo znalezienie chetnego i zrobenie 20-30 ogloszen od zera.

pietnowanie przez kilka postow nie jets ani mile ani sensowen. koniec kropka.

w zwiazku z pomaganiem sobie ponawiam prosbe o danie szansy ASLANOWI na tymczas - u mnie przypuszczam sika ze stresu albo cos mu ne pasuje a chcalabym mu oszczedzic wielopola...
zeby bylo jasne nie chce sie w ten sposob odkocic albo zwalic na kogos klopot, biore na sibie jego wizyty u weta i wzamian innego tymczasa....

a w łazience jak jest to nie sika pod siebie lub gdzie bądź?

co do allegro to wtrącę trzy grosze gdyż sama też tam wystawiam więc wiem jak działa. Owszem wystawia się długo jeżeli po raz pierwszy lub są jakieś zmiany ale tez jest tak, że allegro daje ok 3 tygodni na ostateczne uregulowanie płatności zanim odetnie możliwość wystawiania. Więc jest sporo czasu aby zorientować się, że bida z nędzą (żaden wstyd, że człowiekowi brakło kasy, żadnych szejków arabskich w naszym gronie nie widać, może szkoda ... :wink: ) i żeby ktoś to zrobił tym razem za nas i już, przynajmniej koty, które do tej opory w ogóle nie miały allegro, bo i tak je trzeba zrobić po raz pierwszy.
I nie atakując nikogo imiennie jeszcze raz proszę - mówcie o tym, tak zwyczajnie tj słownie, pisemnie na pw, sms-em, wysyłajcie gołębiem pocztowym, tresowanym kotem czy siłą woli ale dawajcie znać, bo tutaj jest naprawdę efekt domina - coś nie działa to prawie wszystko inne się sypie :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]