18-19.07.2009 Cieszyn

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie lip 19, 2009 14:51

sędzia nie zawsze musi dać NOM "z urzędu" :?

Laura Burani nie nominowała dziś żadnej dorosłej kotki kat. I - były 3

ale dziś szybko BIS :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie lip 19, 2009 15:55

Oczywiscie zgadzam sie tylko wolalam sie upewnic, bo to nie jedna kat wiekowa tylko wiecej ( kocury,11,12,kastraty,miot ) !!! :cry:
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie lip 19, 2009 19:36

Trochę fotek z dzisiaj http://picasaweb.google.pl/swietabirma/Cieszyn#
Jeśli ktoś znajdzie na nich siebie lub swojego kota,mozna śmiało kopiować.
Obrazek

BLUEPARADISE

Od: Pon maja 26, 2008 19:38

Post » Pon lip 20, 2009 9:35

Nie śledziłam co prawda wszystkich porównań ale zauważyłam, że sędziowie nie szafowali zaproszeniami do porównań ani też nie dawali "NOM" z urzędu czy też "Bo muszę". Odniosłam wrażenie, że sędziowanie było sprawne, szybkie i proszono do porównań tylko koty już wyselekcjonowane a nie wszystkie które mogłyby być. Sędzina norweska zaś ciekawie oceniała. Prosiła do klatek ( jeszcze przed oceną pojedyńczych kotów) wszystkie koty w danym kolorze. Tak jakby przed oceną robiła BIV, porównanie wszystkich i kociąt i kocurków i kotek. Potem oceniała indywidualnie wszystkie i na końcu prosiła juz tylko wybrane do BIV lub do NOM. Wg. mnie wystawa rewelacyjna, hala klimatyzowana, przestronna, dużo stoisk ( jak na kryzys i wakacje) gastronomia i WC bardzo ok. Sędziowanie szybkie i sprawnie prowadzone. Super !!!
Obrazek

nataniela

Od: Śro kwi 11, 2007 7:57

Post » Pon lip 20, 2009 10:00

co do klimatyzacji to razcej kiepsko działała

chyba, że pogoda się ochłodziła to jednoczesnie na hali było chłodniej :wink:

co do gastronomii - cudu nie było

bar w środku dało się zjeść, grill na zewnątrz (suche i zylaste mięso :lol: za to kawa dobra)

jednym słowem skoro zjadłam i przezyłam to nie było tak źle :D

co do organizacji samej wystawy to poszło bardzo sprawnie :)

klatki na ringu z tym czarnym czymś to pomyłka - zwłaszcza jak trzeba pilnować bo koty się zaczepiają a ta pseudoprzegroda nic nie daje, jeden ragdoll byłby bez nosa a przynajmniej miałby ciachnięty pazurkami pewnej kociej damy kastratki (dziewczyna dostała karnika do transportera)

przydałby się przewijak w WC bo suszenie kota w powietrzu to mistrzostow świata 8) - przerabiałam to, nawet pomogłam pewnej Pani z kociakiem persa przy suszeniu
Ostatnio edytowano Pon lip 20, 2009 10:07 przez sunshain, łącznie edytowano 1 raz
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon lip 20, 2009 10:06

inna kwestia to zmiana klatki jak się okazało, że kotka MCO obok ma rujkę

zaczeło się zarówno z naszej strony jak i z jej strony zdzieranie zasłon i miauczenie (jej hodowcy się nie zorientowali bo byli zajęci pogaduszkami ze znajomymi :lol: ) a my po angielsku za zgodą organizatorów zmieniliśmy klatkę
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon lip 20, 2009 11:13

...wielke GRATULACJE dla organyzatorow, sekretariatu, i wstystkich, ktorzy pomagali z organyzajca wystawy...! :ok: :wink:

Wystawa swietnie zorganyzowana, wszystko odbywalo sie punktualnie, nawet BIS rozpoczal sie w niedzele o 15godz...to czasto nie widac :wink:

Bardzo mi sie tez podoba praca sekretariatu...chcialam sie zapytac - jak to u was funkcjonuje? To organyzator jakiejkolwiek wystawy w PL zaprasza "pewna grupe ludzi"=sekretaryat 8) , alebo oni pracuja tylko dla "Rybnika"...? na prawde mi sie podoba to "zgranie sie"... 8) , wstystko super technicznie zabezpieczone 8)

...i nasza koteczka byla w niedzele nom BIS... :wink:

Macrela

Od: Sob cze 10, 2006 14:42

Post » Pon lip 20, 2009 11:41

Marcela, u nas sekretariat pracuje w tym samym składzie na WSZYSTKICH WYSTAWACH i jest rewelacyjny !!! :D

Mnie też Wystawa bardzo się podobała - organizacja była super.....

Gril powinno sie zmienić - wg mnie jest do luftu..., wszystko bez smaku a warzywka topią sie w tłuszczu! Lecz zawsze można nie skorzystać z ich usług, mam nadzieje iż do Wałbrzycha nie zostaną zaproszeni :roll:

Rimeburg

Od: Wto mar 21, 2006 20:09

Post » Pon lip 20, 2009 11:51

[quote="Rimeburg"]Marcela, u nas sekretariat pracuje w tym samym składzie na WSZYSTKICH WYSTAWACH i jest rewelacyjny !!! :D

...To na prawde bardzo dobry pomysl...! :ok: ...organyzatorzy nie musza sobie "zawracac glowe"nad papierami..."tylko" pracuja na swojich rzeczach...

I to macie tak "od zawsze"...czy to tak wyplynelo czasem..? I oni jezdza po calej Polski..? 8O ...to "troche" napodrozuja... :wink:

I nie mozna je zaprosic tez na Slowacje...? :D 8) :wink: :pisanie:

Macrela

Od: Sob cze 10, 2006 14:42

Post » Pon lip 20, 2009 12:49

macie jeszcze jakieś zdjęcia? :D

Monia_mco

Od: Nie lis 09, 2008 16:06

Post » Pon lip 20, 2009 12:57

Macrela pisze:I nie mozna je zaprosic tez na Slowacje...? :D 8) :wink: :pisanie:

Na Słowacji byliśmy już 2 razy, za 2 tygodnie (1,2-08 ) ponownie jedziemy do Bratysławy ;)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon lip 20, 2009 13:27

Macrela pisze:
Rimeburg pisze:Marcela, u nas sekretariat pracuje w tym samym składzie na WSZYSTKICH WYSTAWACH i jest rewelacyjny !!! :D

...To na prawde bardzo dobry pomysl...! :ok: ...organyzatorzy nie musza sobie "zawracac glowe"nad papierami..."tylko" pracuja na swojich rzeczach...

I to macie tak "od zawsze"...czy to tak wyplynelo czasem..? I oni jezdza po calej Polski..? 8O ...to "troche" napodrozuja... :wink:

I nie mozna je zaprosic tez na Slowacje...? :D 8) :wink: :pisanie:

Rafał Ci już odpowiedział, - a co do Polski to od paru lat mamy TAKI "LUKSISOWY" sekretariat, a jeżdzą nie tylko po Polsce lecz i po Europie :!:
A i wyniki oraz cały przebieg każdej wystawy można śledzić na bieżąco siedząc sobie w domu .....
:P :P :P

Rimeburg

Od: Wto mar 21, 2006 20:09

Post » Pon lip 20, 2009 14:14

szczerze mówiąc to ja już nawet sobie nie wyobrażam wystawy bez takiego "serwisu" jaki mamy obecnie w Polsce,
siedząc w domu też podglądam :D
i ta rejestracja on line :D

Puffy

Od: Sob cze 03, 2006 14:17

Post » Pon lip 20, 2009 15:03

Bardzo dobrze zadebiutowal młody kocurek NFO gr IV KAA Karodok*PL, w sobote gorzej, ale niedziela była jego :) Ex1 w konkurencji 3, nom BIS i BIV Total. Gratuluje właścicielowi i poniekąd sobie :oops:

Ramon

Od: Nie paź 31, 2004 20:54

Post » Pon lip 20, 2009 17:18

Ramon pisze:Bardzo dobrze zadebiutowal młody kocurek NFO gr IV KAA Karodok*PL, w sobote gorzej, ale niedziela była jego :) Ex1 w konkurencji 3, nom BIS i BIV Total. Gratuluje właścicielowi i poniekąd sobie :oops:

Gratuluję Roman :)

Bo sobota nalezała do mojego (już dawno nie mojego ;) ) debiutanta Bobika :D, czyli Boba Kelso Agpamis*PL EX1(na 3) BIV total i Nom :) Bobik jest kastratem, ale do skończenia 10 miesięcy będzie się z Kaa spotykał :D

Agnieszka :)
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

[poprzednia][następna]