jak dawkować ludzki interferon u kota????????

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 19, 2009 11:07 jak dawkować ludzki interferon u kota????????

Witam,jestem na forum pierwszy raz i już prosze o pomoc,u mojego kota podejrzewają fip,mamy stosować interferon,już go zdobyłam to interferon ludzki czyli Roferon-A 3mln j.m/0,5ml , proszę bardzo o pomoc jak mam dawkować ten lek ,kot waży 2 kg,nie mam kontaktu z moim wetem ponieważ ma urlop,a poza tym on namawiał mnie na interferon koci na który mnie w tej chwili nie stać,proszę pomóżcie jak mam to rozrobić to jest w strzykawce ,jak mam podawać do jedzenia?muszę zacząć kurację jak najszybciej!!!! Razz Sad pomóżcie!!!!!!!!

manula

Od: Sob lip 18, 2009 22:56

Post » Nie lip 19, 2009 11:19

Ja akurat wczoraj dostałam od milenap pięknie rozpisany schemat rozcieńczania interferonu ludzkiego - podaj mi na PW adres mailowy to Ci prześlę.
Więcej szczegółów znajdziesz w wątkach:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=44 ... B3aczkowce

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93 ... B3aczkowce

albo pytaj gallę i milenap na PW.
Ostatnio edytowano Nie lip 19, 2009 11:23 przez pixie65, łącznie edytowano 1 raz
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie lip 19, 2009 11:22

Był kiedys wątek z kilkoma przepisami.
Niestety najważniejsze posty zostały usunięte.

Pixie możesz mi też przesłać?
Nie mam weny twórczej, żeby opisywać, a jedna osoba też mnie prosiła o przepis...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lip 19, 2009 11:25

Z chęcią bym tutaj wkleiła rozcieńczenie Interferonu tylko nie wiem czy wolno?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lip 19, 2009 11:28

kasia86 pisze:Z chęcią bym tutaj wkleiła rozcieńczenie Interferonu tylko nie wiem czy wolno?

Lepiej na pw wyślij.
Do mnie też możesz...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto wrz 04, 2012 8:05 Re: jak dawkować ludzki interferon u kota????????

Witam wszystkich serdecznie!

Na niniejsze forum trafiłem w poszukiwaniu pomocy dla mojej Kropeczki. Od dłuższego czasu słabo je, słabo sie wypróżnia i wymiotuje. Morfologie do tej pory były cztery, za każdym razem wychodziło co innego, na początku wysoki był poziom płytek, ale ostatnio spadł prawie o połowę, za to skoczyły leukocyty i to niesamowicie, bo do 60 Wczesniej też nie były w normie (miedzy 20 a 30), ale weci nie uważali tego za powód do paniki, podejrzewali związek ze stanem zapalnym. Teraz podejrzewają białaczkę, za chwilę jadę na test. nie to jest jednak istotne, istotne jest to,że gadałem z dwoma wetami, jeden mówił,że kot z białaczką moze żyć, drugi dawał mojej kici kilka tygodni. Żaden nie wspomniał jednak o możliwości leczenia interferonem. Gdyby diagnoza się potwierdziła to zamierzam albo wymóc na wecie leczenie interferonem albo pójdę do innego weta. Z tego co jednak zdążyłem się zorientować terapia interferonem jest świeża i nie wszyscy o tym cokolwiek wiedzą, dlatego postanowiłem zdobyć wiedzę na własną rękę. Niniejszy wątek znalazłem przez google, od razu się zarejestrowałem i odświeżam temat - ktokolwiek wie jak rozcieńczać ten specyfik proszę o info na PW. W zasadzie proszę o każde info na ten temat, ponieważ dawkowanie to i owszem, znalazłem (30 jm doustnie i w ciężkich przypadkach 100 jm domięśniowo - takie dane znalazłem) ale wolałbym mieć powtierdzenie z kilku źródeł.

Serdecznie pozdrawiam i z góry dziekuję w imieniu Kropeczki i własnym.

Bartek

bart_z

Od: Wto wrz 04, 2012 7:52

Post » Pon wrz 10, 2012 16:31 Re: jak dawkować ludzki interferon u kota????????

Ponawiam moją prośbę, nie doczekałem się od nikogo odpowiedzi na wcześniejsze pytanie, a kolejne badania potwierdzają białaczkę o mojej kici. POMOCY!

bart_z

Od: Wto wrz 04, 2012 7:52

Post » Wto wrz 11, 2012 23:59 Re: jak dawkować ludzki interferon u kota????????

zapytaj najlepiej w wątku białaczkowym:
viewtopic.php?f=1&t=116724&start=1275

skąd jesteś?
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33