Bombilla i reszta - PUMCI JUŻ NIE MA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 18, 2009 10:50

anna09 pisze:Jak Wam minęła pierwsza noc w powiększonym gronie? :D
Pumcia zdążyła zaprzyjaźnić się z dziewczynkami? :wink:

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego dnia :D Proszę wygłaskać ode mnie całą czwóreczkę dziewczynek :D

Zaczęłam nadrabiać zaległości od końca i ... myślałam, że mb się dokociła :lol: :oops:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob lip 18, 2009 11:21

EwKo pisze:
anna09 pisze:Jak Wam minęła pierwsza noc w powiększonym gronie? :D
Pumcia zdążyła zaprzyjaźnić się z dziewczynkami? :wink:

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego dnia :D Proszę wygłaskać ode mnie całą czwóreczkę dziewczynek :D

Zaczęłam nadrabiać zaległości od końca i ... myślałam, że mb się dokociła :lol: :oops:

Przecież MB się właśnie dokociła! :D

Czekamy niecierpliwie na wieści :!: Kciuki stale trzymane! :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Sob lip 18, 2009 14:19

Jestem wreszcie - od wczoraj cały czas pilnuję kotów i zapomniałam o wszystkim :lol: I jeszcze przed południem musiałam wystrzyc trawnik - już nie było odwołania. W tej sytuacji trudno mi było robić coś jeszcze.

grrr... pisze:MB, a co z jutrem? Mogę Was odwiedzić późnym popołudniem, czy może masz już jakieś inne plany?

Jeśli masz odwagę spędzić trochę czasu w pewnym rozgardiaszu i w towarzystwie osoby niezbyt zadbanej :lol: - to zapraszam :D
Na szczęście koty prezentują się bardzo dobrze :lol:
Ale czy mogłoby to być około 19-tej :?:

No, więc - tak się miewamy :D :

Obrazek

Zrobiłam dużo zdjęć, ale upload miau nie działa nadal, a Fotosikiem to ja się nie umiem posługiwać szybko, wobec na razie tyle. Potem wkleję wszystkie.

Spać poszlam prawie o 2.00, bo trzeba było nadzorować pierwsze wspólne kocie godziny.
Pumcia już na wejściu obsyczała wszystkie dziewczyny, żeby nie było wątpliwości, że ona nie da się zdominować. Kasia i Bisia zachowały początkowo zdumiewający spokój, ale potem też zaczęły posykiwać dla zachowania twarzy. Natomiast Kropcia, żeby pokazać mi, jak bardzo jest niezadowolona, syczy i prycha na wszystkich, łącznie ze mną.

Wczoraj Pumcia z ogromnym zaciekawieniem zwiedziła mieszkanie. Robiła to planowo i systematycznie: "acha, tu są miseczki z wodą, fotel jest tu, a kuwety chyba widzialam tutaj? tak, zgadza sie, są" :lol:
Zjadła kolacyjkę, zrobiła siusiu, caly czas mruczała, ocierała się o wszystko i barankowaniem o mało nie rozbiła mi czoła :lol:
W nocy spala na fotelu, pochrapując, a gdy zobaczyła, że ja obudziłam się na chwilę - przyszła na kanapę i poleżała koło mnie.
Rano musiałam zabrać się za ścinanie trawy, a widząc, jaka Pumcia jest zrównoważona i rozsądna, zdecydowałam się ją wypuścić na zewnątrz.
Okazało się, że w ogródku Pumcia też zachowywała się mądrze, ale cały czas miałam i mam ją na oku, bo Pumcia tak upaja się ogródkiem, że do domu wrociła tylko raz, żeby coś przekąsić i napić się. A tak spaceruje, podjada trawę, obserwuje otoczenie, a od dwóch godzin rozkoszuje się drzemką pod tujami: co kilkanaście minut przechodzi spod jednej tuji pod następną (jest ich aż cztery :lol: ) i wyleguje się, rozmarzona :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob lip 18, 2009 14:29

Obrazek
Ale się panna już rozkokosiła u Ciebie. :D
Widać, że jest szczęśliwa.
Mb, nie mogła Pumcia lepiej trafić :!: :D

A Twoje dziewczyny tak będą jeszcze kilka dni fuczeć na siebie.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lip 18, 2009 14:32

Powstawiam potem resztę zdjęć, to będzie lepiej widać, jak swobodnie Pumcia się czuje :D
Chociaż właściwie to nawet wstawiać nie trzeba, bo jak się to zdjęcie wyświetli, to te pozostałe także można zobaczyć.

mb

Post » Sob lip 18, 2009 14:35

Wreszcie są wieści :D Łzy wzruszenia pojawiły się w moich oczach :oops: Jak cudnie czytać takie dobre wieści :D Widać, że Pumcia w nowym domku czuje się świetnie od samego początku :D
Tak myślałam (po tym, jak widziałam wczoraj Pumcię z zachwytem spogladającą na ogródek), że nie wytrzymacie i szybko wyjdziecie na zewnątrz :wink: Super, że Pumcia może cieszyć się ogródkiem :D
Myślę, że dziewczyny między sobą też się jakoś dogadają. Niech syczą do woli, jeśli im to pomaga w zaakceptowaniu nowej sytuacji :wink: A Kropci też przejdzie i wróci do lubienia Ciebie :wink:

A zdjęcie obejrzałam na fotosiku :D

Mb, proszę wygłaskać ode mnie wszystkie cztery dziewczynki, a całej Waszej Piątce życzę miłęgo sobotniego popołudnia :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob lip 18, 2009 14:58

Cudne wieści! :D Aż chce się to zobaczyć! MB, mogłabyś podesłać mi adres na pw i ew. jak się nazywa najbliższy przystanek MPK? Czy mogę wpaść z Tżem? Będziemy niedługo wychodzić w innej sprawie, potem z chęcią odwiedzilibyśmy Cię chwilę. :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Sob lip 18, 2009 15:02

anna09 pisze:Tak myślałam (po tym, jak widziałam wczoraj Pumcię z zachwytem spogladającą na ogródek), że nie wytrzymacie i szybko wyjdziecie na zewnątrz :wink: Super, że Pumcia może cieszyć się ogródkiem :D

Nie miałam sumienia trzymać jej w zamknięciu, gdy widziała, jak pozostałe wyszły sobie na spacer. Na szczęście to strasznie mądry kot i nie robiła nic, co mogłoby mnie zaniepokoić :D

Cóż, syczenie to stały element gry i w tym wypadku wyraźnie widać, że jest to robione bez specjalnego przekonania nawet, tylko aby podtrzymać tradycję :lol:

Dziękujemy za życzenia :D

mb

Post » Sob lip 18, 2009 15:05

grrr... pisze:Cudne wieści! :D Aż chce się to zobaczyć! MB, mogłabyś podesłać mi adres na pw i ew. jak się nazywa najbliższy przystanek MPK? Czy mogę wpaść z Tżem? Będziemy niedługo wychodzić w innej sprawie, potem z chęcią odwiedzilibyśmy Cię chwilę. :D

Już wysyłam :D

mb

Post » Sob lip 18, 2009 17:37

Pumcia to dziewczyna bez kompleksów i zahamowań: siusia elegancko, a i zgrabną kupkę już machnęła około 16.30 :D

A Bisia, która przy Pumci wyżebrała większą dawkę tego, czego jeść nie powinna - dostała lekkiego rozwolnienia i swój problem rozwiązała w ogródku, na sianku :lol:
Byłam jej za to bardzo wdzięczna :wink: :lol:

mb

Post » Sob lip 18, 2009 17:53

mb pisze:Pumcia to dziewczyna bez kompleksów i zahamowań: siusia elegancko, a i zgrabną kupkę już machnęła około 16.30 :D

A Bisia, która przy Pumci wyżebrała większą dawkę tego, czego jeść nie powinna - dostała lekkiego rozwolnienia i swój problem rozwiązała w ogródku, na sianku :lol:
Byłam jej za to bardzo wdzięczna :wink: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cześć dziewczyny :D widzę ,że nowego kotka macie :D no kociczkę :D
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Sob lip 18, 2009 17:58

Mruczka78 pisze:Cześć dziewczyny :D widzę ,że nowego kotka macie :D no kociczkę :D

Owszem :D

Bo ostatecznie doszłam do wniosku, że trzy koty to dla mnie za mało :lol:

mb

Post » Sob lip 18, 2009 18:43

Super zdjęcia! :-)))
Gratuluję Pumci wspaniałego domku!

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob lip 18, 2009 19:14

mb pisze:
Mruczka78 pisze:Cześć dziewczyny :D widzę ,że nowego kotka macie :D no kociczkę :D

Owszem :D

Bo ostatecznie doszłam do wniosku, że trzy koty to dla mnie za mało :lol:

no trzy to zdecydowanie za mało, ja też uważam, że idealną ilością kotów jest 4 !!

Pozdrowienia dla kochanej Pumci, Ciebie i twoich trzech pozostałych paniem ode mnie, Nikodema, Leona, Nory i Kasi !! :P :P
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Sob lip 18, 2009 19:46

8O :oops:
Oż kurde :oops:

No, bo dalej nie doczytałam i założyłam, że chodzi o gosci forumowych, którzy u mb byc mieli/byli/niewłaściwe skreślić :oops:

:ok: za bezproblemową aklimatyzację! :P

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

[poprzednia][następna]