Bielskie BiedyII-Guliwerek w domu :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 16, 2009 10:26

ja tak bardzo licze na ten CUD domkowy, wypatruje maila takiego który odmieni świat Pageda....boję się przekroczenia magicznej rocznicy roku....
własnie mineła 13 lipca, odkad kocie Taxi (Anity i Tomka) zawiozło Pageda na sygnale do lecznicy.
Do tej pory tez miałam takie dłuuuugie tymczasy, ale zawsze tuż tuż przed rokiem u mnie znajdowały domki..Ofelka, Bajka, Gusia, Tonio...
Tylko jeden kot czekał dluzej...Zefirek..no i został :roll:

A na 5-tego kota nie ma szans..a jest jeszcze Pampelka, która też bedzie miała problemy ze znalezieniem domku, bo jest nieśmiala troszke i boi się nowych miejsc, ludzi...

ale dzieki za pocieszenia :D

U nas tak se....starsznie duzo kotów potrzebuje pomocy....dwa kociaki są na TDT u Anial. dziś do innego DTD pojedzie trójka ok 5 tygodniowych maluszków, które zostaly znalezione nad rzeką :( no i jeszcze leśne koty...znowu :( a potem wszytskie trafią do mnie a ja do wariatkowa 8)

Teraz milsze wiesci.
W niedziele mielismy superowych gości. Prosto z Krakowa. Mahob z Tż. :mrgreen: Przyjechali i pozachwycali się kociastymi. Próbowałam upchać Pageda w torebce żeby niepostrzezenie tez pojechał, ale torebka była za mała :wink: :D
Bardzo dziekuje za odwiedziny, za prezenty dla kociastych i za roslinki do ogródka. Oraz za wsparcie, wysłuchanie i słowa rozsadku przy mojej panice.

Poza tym w weekned koty uparły sie na chorowanie. Maja w sobote wymiotowała i nic nie jadła, Tajfunik przytruł się siankiem (moja wina :oops: ) i calą niedziele źle czuł się i ukrywal w szafie. Nawet do gości nie wyszedł. Wieczorkiem powiedział ze muszą przyjechać jeszcze raz, bo dotarły do jego uszków komplementa jaką ma śliczną mordkę..i teraz chciałby się pochwalić również ładnymi łapkami :D
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw lip 16, 2009 10:41

Berni daj proszę znać czy testy doszły. Wysłałam w poniedziałek późnym popołudniem poleconym priorytetem. Powinny już być. W razie czego będę interweniować na poczcie.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw lip 16, 2009 10:47

Prześliczne masz koty Berni i najukochańsze! NIKT nie ma takich, jak Ty :1luvu: JEŚLI PRZYGARNĄĆ KOTA - TO TYLKO OD BERNI 8)
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw lip 16, 2009 11:01

Sylwka pisze:Berni daj proszę znać czy testy doszły. Wysłałam w poniedziałek późnym popołudniem poleconym priorytetem. Powinny już być. W razie czego będę interweniować na poczcie.

wczoraj miałam awizo w skrzynce. Mysle że to to, ale niestety odbiore dopiero jutro. Chyba im takie temp nie zaszkodzą co?

berni

Post » Czw lip 16, 2009 11:20

berni pisze:
Sylwka pisze:Berni daj proszę znać czy testy doszły. Wysłałam w poniedziałek późnym popołudniem poleconym priorytetem. Powinny już być. W razie czego będę interweniować na poczcie.

wczoraj miałam awizo w skrzynce. Mysle że to to, ale niestety odbiore dopiero jutro. Chyba im takie temp nie zaszkodzą co?

W opisie jest temperatura do 25 stopni (jakoś tak) i jeśli leżą na poczcie to pewnie jest OK.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw lip 16, 2009 13:47

berni pisze: Próbowałam upchać Pageda w torebce żeby niepostrzezenie tez pojechał, ale torebka była za mała :wink: :D

O kurcze...to ja się muszę na prawdę pilnować, bo się te koty pchają drzwiami, oknami i do torebek nawet :wink:

Ale tak serio - Paged jest ślicznym okazałym kocurkiem. Jest bardzo towarzyski i chetny do zabawy. Fajny chłopak :D
A Pampelcia...ona taka delikatna, spokojna i cichutka. Miała ochotę na zabawę wędka piórkową ale się nie odważyła. To słodka koteczka. Potrzebuje dużo uczucia od człowieka i spokojnego kochającego domku.

:ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lip 17, 2009 7:49

kolejne kociaki. Sztuk 3. Tycie tycie. Mają moze 4-5 tygodni, bardziej z opcją 4...

Narazie zamieszkaly w TDT, któremu bardzo dziekuje za pomoc :1luvu:

Kociaki zostały znalezione nad rzeką.....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Poznajcie: Pixie, Dixie i Pan Jinx :D

berni

Post » Pt lip 17, 2009 8:01

o jeżu, jakie maciupaski :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt lip 17, 2009 8:07

o retki, jakie CUDOWNE szylkrecie i czarnulka :1luvu: Czarnulka to pan Jinx? 8)
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pt lip 17, 2009 8:11

Ale cudne maluszki :)
Jakie szylkrety 8O
Kolorowo...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lip 17, 2009 8:29

podobno fachowo nazywa sie to umaszczenie czarny szylkret bikolor 8) chyba ze coś namieszałam to poprosze o poprawkę

Tak, Pan Jinx to ten czarnobialy jegomość a Pixie i Dixie to te dwa dzieła szalonego impresjonisty :D

Maluszki miały cholerne szczescie. Jak pisalam zostały znalezione nad rzeką ok 1,5 tygodnia temu. Nasuwa to bardzo smutne przypuszczenia :( Do wczoraj kociaki były pod opieką ludzi którzy je znalezli, a dokladniej starszej pani która porusza sie o kulach, a mimo to nie odmówiła pomocy kociakom.

W TDT kociaki wczoraj slicznie piły conv z buteleczki, nawet zjadły troszke namoczonych chrupek. A jedna z dziewczynek zrobiła sioo do kuwetki i zagrzebywała tymi malusimi łapeńkami.

Problem jest z brzuszkami, są starsznie duze. Chyba jest w nich sporo robali. I jedna z dziewczynek dziś miaukała, napinała sie i nie zrobiła kupki. Dostanie coś na wzdecia i chyba parafinke.

Generalnie kociaki potrzebują mnóstwa kciuków.

berni

Post » Pt lip 17, 2009 8:39

berni pisze:podobno fachowo nazywa sie to umaszczenie czarny szylkret bikolor 8)

chyba nie namieszałaś ;)
Obrazek

carmella

Post » Pt lip 17, 2009 8:43

uff, to dobrze, nie jest najgorzej z moją pamięcią :D

Nieśmiało pozwole sobie przypomnieć o bazarku kolyczkowym http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=96197&start=0
co tu duzo mówić...z kasą jest krucho a kotów coraz wiecej...takze moze komus coś sie spodoba, dla siebie, dla siostry, dla mamy. Zapraszam do zakupów.

berni

Post » Pt lip 17, 2009 9:58

Wczoraj wpłynęło od Marcelibu 40 zł za parasol, które zasilą konto Bielskich Bied.
z tego potrącę 7 zł za przesyłkę (opakowanie plus znaczek).
Obrazek

carmella

Post » Pt lip 17, 2009 17:44

berni pisze:kolejne kociaki. Sztuk 3. Tycie tycie. Mają moze 4-5 tygodni, bardziej z opcją 4...

Narazie zamieszkaly w TDT, któremu bardzo dziekuje za pomoc :1luvu:

Kociaki zostały znalezione nad rzeką.....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Poznajcie: Pixie, Dixie i Pan Jinx :D

Trzaymamy kciuki za bielskie biedy, które skaczą po domki :!:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]