Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 16, 2009 18:22

Hopsamy !
Super, że kolejny malec ze szklarni złapany. Trzymam mocne kciuki, by jutro udało się złapać trzeciego kociaka. :ok:
Obrazek

prosiaczki2

Od: Czw maja 22, 2008 18:15

Post » Czw lip 16, 2009 18:43

Iza, agiis, NOT, kya i wszyscy inni niewymienieni tutaj z imienia, którzy mimo nawału swoich codziennych obowiązków, pomagają bezdomnym kotom - chociaż każdy z was inaczej widzi problem, inaczej chce go rozwiązać, to robicie coś dobrego, nie na tym podwórku, to na innym, łączy was miłość do kociastych - i za to wielki szacunek :)

wiem co mówię, bo ja mimo że też kocham koty, to jednak nie znajduję czasu ani sił, żeby robić dla nich coś więcej. Wejdę na forum, coś poczytam, coś napiszę, czasem kupię coś na bazarku i to tyle. Dlatego jestem naprawdę zbudowana tym, co robicie. Mimo kłótni, czy powiedzmy różnicy zdań, mimo dzieci, pracy i innych obowiązków, nie poddajecie się i dajecie radę. Jesteście WIELKIE :)
Obrazek

anakolada

Od: Nie gru 07, 2008 18:49

Post » Czw lip 16, 2009 20:19

no to super ze kotka wyniosla tego maluszka
kamien z serca :)

hopsamy kociaki do gory :!:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw lip 16, 2009 21:42

Cieszę się niezmiernie, że 2 kolejne kocice zostały dzisiaj wysterylizowane dzięki determinacji p.Izy w ich łapaniu.
Na terenie p.Izy nigdy nie łapię osobiście kotów ani nie przetrzymuję jej kocic po sterylkach, gdyż tak zostało między nami ustalone.

Co do jednej z kotek dzisiaj sterylizowanych wetka powiedziała, że guzy na wątrobie mogą mieć podłoże rakowe, białaczkowe itd.
Myślę, że wyjątkowo dobrze się stało, że właśnie ta kotka została wysterylizowana. Ciąża, poród, karmienie mogłyby być dla niej zabójcze.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw lip 16, 2009 22:20

Witam serdecznie :D
Jak zwykle zaglądam z doskoku ;) Pomyślałam jednak, że chyba pora się przypomnieć...
BAJKA-BB pisze:(...) Przy okazji wirtualnych adopcji mam pytanie - czy wszystkie koty mają już opiekunów? Ostatniego kota na stronę dostałam w listopadzie, obecnie nie mam żadnego "wolnego" kota od pani Izy. Jeżeli są jeszcze jakieś "niezagospodarowane" Futrzaki to poproszę o opis i fotki, może znajdą się chętni na wirtualne przygarnięcie kociaka :D
iza71koty pisze:(...) Jeśli chodzi o Kociaki to narazie nic nie przygotowałam bo prowadzenie wątku spadło na moją głowę a zupelnie się na tym nie znam.Wiem że kotka Magda straciła w Vivie ostatnio Opiekuna Wirtualnego ale nie sprawdzalam jeszcze czy jest już Nowy?Jeśli jesteśmy juz w tym temacie to od dawna nie ma kotki Eli wyadoptowanej w Vivie. Nie raz pisałam o tym na wątku i nie wiem co w tej sytuacji dalej robic???? W razie pytan odezwe się na pw. Pozdrawiam Serdecznie i Wielkie Dzieki za wizyte u Nas :lol:

Widzę w pierwszych postach wątku, że cztery koty czekają na opiekunów, a na koty.sos nadal nie ma żadnego wolnego od pani Izy. Opiekun Tajfuna przestał dawać znaki życia, ale opiekunka Magdy po zaginięciu kici objęła opieką Tajfuna. Tak więc wszystkie koty w Vivie systematycznie dostają swoje kieszonkowe :D i myślę, że kolejne też znalazłby opiekunów.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Czw lip 16, 2009 22:29

o i to bylby dobry pomysl :D

mysle ze jak pani Iza wroci z karmienia to napewno sie do ciebie odezwie w tej sprawie
:wink:

wiora

Post » Czw lip 16, 2009 22:42

hopsamy
i uciekamy spac

spokojnej nocy :wink:

wiora

Post » Czw lip 16, 2009 23:30

BAJKA-BB pisze:...
Tak więc wszystkie koty w Vivie systematycznie dostają swoje kieszonkowe :D i myślę, że kolejne też znalazłby opiekunów.

I to jest to.
Oby więcej takich optymistycznych wiadomości.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw lip 16, 2009 23:34

NOT pisze:Cieszę się niezmiernie, że 2 kolejne kocice zostały dzisiaj wysterylizowane dzięki determinacji p.Izy w ich łapaniu.
Na terenie p.Izy nigdy nie łapię osobiście kotów ani nie przetrzymuję jej kocic po sterylkach, gdyż tak zostało między nami ustalone.

Co do jednej z kotek dzisiaj sterylizowanych wetka powiedziała, że guzy na wątrobie mogą mieć podłoże rakowe, białaczkowe itd.
Myślę, że wyjątkowo dobrze się stało, że właśnie ta kotka została wysterylizowana. Ciąża, poród, karmienie mogłyby być dla niej zabójcze.

Sterylizowana kotka nie była w ciaży.Oczywiście nie znaczy to ze nie mogłaby być w przyszłosci.Obawiam sie jednak ze jeśli to podłoże białaczkowe, to własnie ta sterylka moze uaktywnic chorobe.Jeśli zaś rakowe, to nie na wiele zda się ta sterylka,skoro kotka ma i tak nikłe szanse.W takim układzie trzeba pomyśleć chyba co z nia dalej?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw lip 16, 2009 23:42

BAJKA-BB pisze:Witam serdecznie :D
Jak zwykle zaglądam z doskoku ;) Pomyślałam jednak, że chyba pora się przypomnieć...
BAJKA-BB pisze:(...) Przy okazji wirtualnych adopcji mam pytanie - czy wszystkie koty mają już opiekunów? Ostatniego kota na stronę dostałam w listopadzie, obecnie nie mam żadnego "wolnego" kota od pani Izy. Jeżeli są jeszcze jakieś "niezagospodarowane" Futrzaki to poproszę o opis i fotki, może znajdą się chętni na wirtualne przygarnięcie kociaka :D
iza71koty pisze:(...) Jeśli chodzi o Kociaki to narazie nic nie przygotowałam bo prowadzenie wątku spadło na moją głowę a zupelnie się na tym nie znam.Wiem że kotka Magda straciła w Vivie ostatnio Opiekuna Wirtualnego ale nie sprawdzalam jeszcze czy jest już Nowy?Jeśli jesteśmy juz w tym temacie to od dawna nie ma kotki Eli wyadoptowanej w Vivie. Nie raz pisałam o tym na wątku i nie wiem co w tej sytuacji dalej robic???? W razie pytan odezwe się na pw. Pozdrawiam Serdecznie i Wielkie Dzieki za wizyte u Nas :lol:

Widzę w pierwszych postach wątku, że cztery koty czekają na opiekunów, a na koty.sos nadal nie ma żadnego wolnego od pani Izy. Opiekun Tajfuna przestał dawać znaki życia, ale opiekunka Magdy po zaginięciu kici objęła opieką Tajfuna. Tak więc wszystkie koty w Vivie systematycznie dostają swoje kieszonkowe :D i myślę, że kolejne też znalazłby opiekunów.

Witamy Serdecznie. Oczywiscie przygotuje kotki do Adopcji Wirtualnej w Vivie. Zajme sie tym w najbliższym wolnym terminie, jak tylko uda mi się załatwic sprawę z zagrożonym Maluszkiem i jego mama.W związku z pracami, które sie ostatnio odbywaja na terenie działek, mam bardzo niewiele czasu aby zajać się sprawami technicznymi. Pomoc z Vivy jest dla nas Bezcenna i Bardzo Ważna.Bez niej byłoby Bardzo Bardzo cieżko.Proszę o wyrozumiałosć i kilka dni cierpliwości.W tej chwili Opiekunowie trzech naszych Wirtualnych kotkow milczą od dawna, wiec myśle że te kotki moga poszukać Swojego Szczescia w Vivie. Czwarty kotek rownierz pragnie być przez Kogoś zauważony.Dziękujemy Pieknie za odwiedziny na wątku.Pozdrawiam Serdecznie :wink:

iza71koty

Post » Czw lip 16, 2009 23:44

Nadal Bardzo potrzebne tymczasy.Bardzo liczę na Waszą Pomoc :catmilk:

iza71koty

Post » Czw lip 16, 2009 23:44

A więc czekam i trzymam kciuki za udaną akcję z maluszkami :ok:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Czw lip 16, 2009 23:45

Potrzebny tymczas dla czterech maluszków. Proszę dajmy im szanse.Tam gdzie są nie mają lekkiego życia. A jeszcze całe zycie przed nimi....

iza71koty

Post » Czw lip 16, 2009 23:47

BAJKA-BB pisze:A więc czekam i trzymam kciuki za udaną akcję z maluszkami :ok:
Piękne Dzięki. :lol: Kciuki Bardzo, Bardzo potrzebne.

iza71koty

Post » Czw lip 16, 2009 23:49

Mam sporo Maluszków obecnie.Jeśli Ktoś może nas poratować jedzonkiem dla Maluszków będziemy Bardzo, Bardzo wdzięczni.

iza71koty

[poprzednia][następna]