Bombilla i reszta - PUMCI JUŻ NIE MA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 16, 2009 12:59

grrr... pisze:Oby wszystko poszło po Twojej myśli! :ok: Ja już zazdroszczę Pumci super domku! :oops: :wink:

Też jestem dobrej myśli :D

Zresztą lepiej być optymistą, bo optymistom los sprzyja i żyje im się łatwiej, a w każdym razie - weselej :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lip 16, 2009 13:07

kasia86 pisze: Ja dopiero teraz sobie uświadomiłam, że Molisia jest podobna do Kasieńki. :cry: [*] na każde wspomnie o Kasi czuję się podle, czy aby zrobiłam wszystko, żeby ją ratować. Nie mogę sobie darować, ze musiała odejść z powodu białaczki, po tym co musiała przejść jako malutki kotek.(Chciała się ogrzać, jako 6 tygodniowe kocię w silniku i ten wciągnął jej łapkę) :cry:
Ty wiesz Mb, jak ja to przeżywałam, choć nie pisałam o tym u siebie na wątku. :cry: To nic, ze Molisia jest ósmym kotem, ale Bóg mi świadkiem, że chciałam, żeby znalazła domek. Ale niestety, nie udało się. 10 miesięcy czekania w zupełności wystarczy.
:cry:

Tak, bolesne są to sprawy i niemożliwe jest, żeby się z nimi pogodzić :( I zawsze będą jakieś wątpliwości. Choćby rozum mówił, że nic więcej nie można było zrobić, to serce będzie już zawsze krwawić :(

Myślę, że 10 miesięcy to wystarczająco długo. Sądzę nawet, że zmiana domu po tylu miesiącach życia u Was, jak w normalnym, własnym domu, mogłaby być dla Molisi nie do zniesienia.

kasia86 pisze: Mam nadzieję, ze osobiście poznam (już niebawem :D ) nowego członka Twojej rodzinki. :D

Też mam nadzieję, że odwiedzisz wreszcie Kraków i nas przy okazji, lub odwrotnie - nas i Kraków przy okazji :lol:

mb

Post » Czw lip 16, 2009 13:28

mb pisze:
kasia86 pisze: Mam nadzieję, ze osobiście poznam (już niebawem :D ) nowego członka Twojej rodzinki. :D

Też mam nadzieję, że odwiedzisz wreszcie Kraków i nas przy okazji, lub odwrotnie - nas i Kraków przy okazji :lol:

Najpierw Was a później Kraków, w takiej, a nie innej kolejności. :D
Muszę niestety, rozłożyć siły na zamiary. Ja to tylko posiedzieć i odpocząć, a tu jeszcze Kraków zwiedzić. :(
Córka moja chciałaby już na drugą sobotę- 25 lipca jechać do Was. :oops:
No ale cóż, zobaczymy, odważyć się wreszcie trzeba, a z tą odwagą to u mnie na bakier jest.
Pasował by Ci ten termin? Nie byłby to dla Ciebie kłopot pokazać nam z grubsza Twoje miasto?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 16, 2009 13:56

kasia86 pisze:Córka moja chciałaby już na drugą sobotę- 25 lipca jechać do Was. :oops:
No ale cóż, zobaczymy, odważyć się wreszcie trzeba, a z tą odwagą to u mnie na bakier jest.
Pasował by Ci ten termin? Nie byłby to dla Ciebie kłopot pokazać nam z grubsza Twoje miasto?

Bardzo dobry termin :D

Zresztą inne też mogą być - ja siedzę w domu i nigdzie się nie wybieram (czekam, żeby wreszcie firma wynajęta przez wspólnotę, wzięła się za nasz budynek).

Więc tylko Twojej odwagi potrzeba :lol:

mb

Post » Czw lip 16, 2009 18:36

A jak będziecie podróżować :?:

I co z noclegiem :?:

mb

Post » Czw lip 16, 2009 18:54

mb pisze:A jak będziecie podróżować :?:

I co z noclegiem :?:

Dobrze by było znaleźć jakąś kwaterę na jedną noc, to wtedy można by było na spokojnie wszystko zaplanować. Ale podejrzewam, że kwatery są chyba za drogie dla mnie.
A może wiesz o jakimś niedrogim kąciku dla mnie i córki?

Ja myślałam o wracaniu od razu w sobotę, ale chyba bym musiała jechać po ciemku, a tego bardzo nie lubię, bo się boję i będę bardzo zmęczona. :oops:
Ech, szkoda że człowiek nie ma tego zdrowia co 22 lata temu. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw lip 16, 2009 19:32

Jaka może być maksymalna kwota od osoby :?:

mb

Post » Czw lip 16, 2009 19:40

Jutro porozmawiam z córką i ustalimy co i jak.
To jest 260 kilometrów. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lip 16, 2009 19:44

Też o tym właśnie myślałam i popatrzyłam na pociągi...
Kurcze :!: Gdzie my żyjemy :?: :!:
Z Łodzi do Krakowa - 5 godzin, z przesiadką w Warszawie :!: 8O :evil:

mb

Post » Pt lip 17, 2009 13:42

Mamy 17 i minął kolejny miesiąc od kiedy Mrusia odeszła. :cry: [*]

Mb, przepraszam za zamieszanie, ale niestety mój wyjazd teraz nie dojdzie do skutku. Pogoda jest jak jest, a ja nie chcę nikomu sprawiać kłopotu. Może kiedyś... :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 17, 2009 16:05

kasia86 pisze: Mamy 17 i minął kolejny miesiąc od kiedy Mrusia odeszła. :cry: [*]

Tak, to już 8 miesięcy. I nie ma chwili, żebym o niej nie myślała.

Ale czy to nie dziwny przypadek, że Pumcia ma przyjechać akurat dziś :?:

kasia86 pisze: Mb, przepraszam za zamieszanie, ale niestety mój wyjazd teraz nie dojdzie do skutku. Pogoda jest jak jest, a ja nie chcę nikomu sprawiać kłopotu. Może kiedyś... :(

Dlaczego :?: :!: :placz:

Komu miałabyś sprawić kłopot :?: :!: :crying:

Mogłybyście nawet przenocować u mnie - miejsca nie jest wiele, ale jak się chce, to wszystko można zorganizować :D

Przemyśl to jeszcze - może w którąś inną sobotę :?:

mb

Post » Pt lip 17, 2009 16:13

Już jest u Ciebie Pumcia?

Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 17, 2009 16:28

Szkoda, Kasiu, że na razie odłożyłaś przyjazd - myślałam, że mogłybyśmy się spotkać wszystkie razem. :(

MB, a co z jutrem? Mogę Was odwiedzić późnym popołudniem, czy może masz już jakieś inne plany?
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Sob lip 18, 2009 7:49

Jak Wam minęła pierwsza noc w powiększonym gronie? :D
Pumcia zdążyła zaprzyjaźnić się z dziewczynkami? :wink:

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego dnia :D Proszę wygłaskać ode mnie całą czwóreczkę dziewczynek :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob lip 18, 2009 10:43

Mb, napisz coś, bo ciekawość nas zżera. :oops:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]