W-wa Saska Kępa - koty z bloku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 14, 2009 19:55 W-wa Saska Kępa - koty z bloku

Potrzebuję pomocy, bo nie mam za bardzo doświadczenia w takich sprawach.
Moja koleżanka mieszka w bloku na ul. Saskiej i jakaś sąsaidka dokarmia koty osiedlowe. Koty mieszkają w piwnicy, z tego, co słyszałam od koleżanki, podobno nie są sterylizowane, jest ich coraz więcej i coraz badziej tam śmierdzi. Ludzie powoli mają tego dość i boję się, że w tej sytuacji przestaną być pobłażliwi i źle się to skończy dla kotów.
Ta Pani, która opiekuje się kotami podobno jest przedstawicielką jakiejś fundacji, ale ze słów mojej koleżanki nie da się z nią w ogóle porozumieć w sprawie kotów (trochę się nie dziwię, bo moja znajoma jest, delikatnie ujmując, sama mocno konfliktowa :evil: ).
Czy jest na forum ktoś, kto może pomóc w kwestii wyłapania kotów i wysterylizowania? Nie bardzo mogę niestety pomóc finansowo :(
Przykro mi, że mam tak mało wiadomości na temat sytuacji kotów, ale mieszkam w innej części W-wy, a te informacje dostałam dzisiaj i nie miałam kiedy zorientować się w sprawie, porozmawiać z tą Panią. Na koleżankę nie mogę liczyć, ona kotami się nie zajmie, nie liczę też na to, że uda jej się dogadać z kimkolwiek, kto ma inne poglądy :evil:
Obrazek Obrazek

Gośkas

Od: Nie sty 04, 2009 18:22

Post » Wto lip 14, 2009 21:03

możesz napisać coś więcej? gdzie dokładnie na Saskiej? poza tym chyba można je zawieźć do Koterii na bezpłatną sterylkę?

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto lip 14, 2009 21:25

znajoma mieszka na Saskiej 4 i z tego co zrozumiałam, chodzi o ten blok.
jutro dowiem się czegoś więcej, problem z zawiezieniem kotow na sterylki jest taki, że ja nie mam żadnego doświadczenia w łapaniu kotów osiedlowych, nie mam żadnych klatek-łapek ani nie znam lecznicy, która mogłaby te sterylki zrobić :oops: nie stać mnie na zafundowanie kilku czy kilkunastu kotom sterylek :oops:
muszę namierzyć jakoś tę panią, która dokarmia koty i wyciagnąć z niej informację, czy na pewno działa w jakiejśc fundacji i jak tak, to w jakiej.
dziwi mnie to, że koty podobno nie są sterylizowane, a to chyba jest jeden z podstawowych celów fundacji :?
Obrazek Obrazek

Gośkas

Post » Wto lip 14, 2009 21:27

tzn muszę sama tę panią dorwać i z nią porozmawiać, bo na koleżankę, jak pisałam, nie mogę w ogóle liczyć :evil:
ona reprezentuje postawę "niech ktoś coś z tym szybko zrobi, byle mnie w to nie mieszać" :evil:
Obrazek Obrazek

Gośkas

Post » Wto lip 14, 2009 21:38

ja niestety też nie mam doświadczenia z łapaniem. Ale do Saskiej nie mam daleko, mogę spróbować jakoś pomóc. Tylko jak...?

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto lip 14, 2009 21:58

dzięki qlenka, ale dlatego szukam rady od osoby z doświadczeniem :oops:
ja też nie wiem, jak się za to zabrać, nie mam sprzętu i same we dwie pewnie niewiele zdziałamy :(
ale ok, najpierw trzeba zrobić rozeznanie terenu 8)
Obrazek Obrazek

Gośkas

Post » Wto lip 14, 2009 22:48

W Koterii można wypożyczyć klatkę-łapkę (niestety, za kaucją), można sterylizować i kastrować za darmo, z przetrzymaniem.

www.koteria.org.pl

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lip 14, 2009 22:54

My lapiemy na Pradze Poludnie, klatke-lapke mamy + 1 transporter. Niestety nie jestesmy zmotoryzowani, wiec przydalby sie transport, zeby potem kociaki odstawic do Koterii.
Mieszkam prawie na Saskiej Kepie ;)

Musi byc tylko jasne czy pani jest za sterylkami i o ktorej karmi ( Pytania zadawac w odwrotnej kolejnosci na wszelki wypadek gdyby nie chciala wspolpracowac).

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lip 15, 2009 18:35

dziewczyny, dzięki za rady, na pewno się przydadzą :)
dokładniej będe mogła dowiedzieć się od koleżanki wszystkiego w piątek, może uda mi się ustalić, o której pani karmi koty i wypytac ją osobiście... niestety tylko w weekend, w tygodniu jak chodzę do pracy to nie ma szans.
Obrazek Obrazek

Gośkas

Post » Śro lip 15, 2009 18:42

To ja czekam na wiesci.

alareipan

Post » Śro lip 15, 2009 18:46

mieszkam obok, nawet chyba wiem ktory to blok
pomoge w lapankach, sama przeprowadzilam jedna z sukcesem obok bloku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92 ... &start=135 opisalam sytuacje, jeden z glowy, wydaje mi sie ze ciezarowka byla, ale info dostane pozniej
z kim sie moge umowic, nie jestem zmotoryzowana, ale moge liczyc na pomoc znajomego z autem
teraz kwestia klatek-lapek i kontenerkow, ja sama w swoj wlasnie zlapana kotke przerzucilam, i pojechala do Koterii

co potrzebujemy to info o ktorej ta karmicielka tam karmi
i troche rak do lapania, takze dajcie znac, jestem do poniedzialku, potem wyjezdzam do niedzieli wlacznie

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Śro lip 15, 2009 18:47

Gośkas pisze:dziewczyny, dzięki za rady, na pewno się przydadzą :)
dokładniej będe mogła dowiedzieć się od koleżanki wszystkiego w piątek, może uda mi się ustalić, o której pani karmi koty i wypytac ją osobiście... niestety tylko w weekend, w tygodniu jak chodzę do pracy to nie ma szans.

moze udaloby Ci sie namierzyc telefonicznie te kobiete, ja tam sie moge przejsc bez roznicy ktora godzina, na raznie nie pracuje, mam czas

Gu

Post » Śro lip 15, 2009 18:54

poprosilam karmicielke te wspomniana wczesniej czy by nie poszukala informacji kontaktowej, jesli ta pani sie nie mysli to tamta karmicielka z Saskiej ma na imie Teresa, tez to zweryfikowania czy chodzi o te sama osobe

Gu

Post » Śro lip 15, 2009 18:54

Gu pisze:mieszkam obok, nawet chyba wiem ktory to blok
pomoge w lapankach, sama przeprowadzilam jedna z sukcesem obok bloku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92 ... &start=135 opisalam sytuacje, jeden z glowy, wydaje mi sie ze ciezarowka byla, ale info dostane pozniej
z kim sie moge umowic, nie jestem zmotoryzowana, ale moge liczyc na pomoc znajomego z autem
teraz kwestia klatek-lapek i kontenerkow, ja sama w swoj wlasnie zlapana kotke przerzucilam, i pojechala do Koterii

co potrzebujemy to info o ktorej ta karmicielka tam karmi
i troche rak do lapania, takze dajcie znac, jestem do poniedzialku, potem wyjezdzam do niedzieli wlacznie

GU my mamy klatke-lapke i 1 transporterek. Mieszkam po drugiej stronie dzialek do Ciebie. Jak juz bedzie wiadomo, to sie zmowimy.

alareipan

Post » Śro lip 15, 2009 19:04

alareipan, mozemy sie umowic na weekand, chyba ze wczesniej?
gdyby byly konkretne informacje

Gu

[następna]