K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 14, 2009 21:16

No to ja już jestem, Robert pewnie jeszcze do domu nie dojechał.

Nikodem był troche waleczny, ale baardzo dzielny :D
Dostał w nagrodę felixa z duuuużą ilością galaretki :P

Wcale się na mnie nie obraził - przyszedł do mnie, przytulił się i myje sobie łapki z resztek krwi.

Dla Filemonka brakłoniestety surowicy, bo przeze mnie zmarnowało się trochę krwi... :oops: debil osekowski ze mnie.

Lutra miała ze sobą Heńka, małego szczeniaka, który chodził za człowiekiem i siadał przy nodze - zakochana jestem...

Ten mały Filemon to jest następny Mini-Nikoś !!

Mam nadzieję, że da coś to nasze upuszczanie krwi z bandyty Nikodema.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto lip 14, 2009 21:45

W takim razie dalej poszukuję takich dwóch: http://animalia.pl/produkt,3536,50,Savic_Trotter_1.html (taki sam, tylko dół niebieski), http://www.allegro.pl/item684322929_tri ... g_hit.html .
Sprawa robi się pilna, bo w przyszły weekend muszę odstawić jeden do rodziców (mają 2 koty), a jednego potrzebuję na stałe dla swojego, który do weta jeździ regularnie co miesiąc. Już raz go musiałam wieźć w plecaku i nie chcę więcej tego robić.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto lip 14, 2009 21:49

mjs pisze:Na Wielopolu są 3 transportery, 2 jednakowe, 1 inny:

Obrazek Obrazek

W nocy musiała być niezła walka, nawet budki latały :strach:

ten jeden duży szarojasny-szarociemny jest mój.. jak tylko bede mogla przyjezdzac na wielopole, odbiorę go..

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto lip 14, 2009 22:05

jutro Zowisia pożegna urwisy, które przyjadą do mnie: Porto, Coco i Pico.. dziękuję :) jutro zaszczepię je u doktora Gubały.. bardzo proszę o rozpoczęcie ogłaszania tych śliczności.. zdjęcia w większym formacie, wyślę do osób ogłaszających, na maila, w dniu jutrzejszym.. dziękuję..

URODZIŁY SIĘ POD SOSNĄ..
TRZY KOCIĘTA OK. 2-MIESIĘCZNE SZUKAJĄ DOMKÓW..

Obrazek

COCO: czarna kotka :)
PORTO: czarno-biały kocurek :)
PICO: czarno-biała kotka :)

Urodziły się pod sosną i tam je znaleziono.. Niestety przy nieżywej już mamie.. Dzielnie walczyły z zimnem, z głodem, z chorobami.. Żeby przeżyć.. Ich dwojgu rodzeństwu to się niestety nie udało..

Dziś Coco, Porto i Pico to kocięta, które przeżyły, i które muszą być szczęśliwe.. Dlatego pilnie szukają kochających ich domków.. Są zdrowe i rozbrykane, jak na dwumiesięczne kocięta przystało.. Odrobaczone.. Zaszczepione.. I potrafią wdrapać się do kuwetki i z niej skorzystać, bo wiedzą, że tak robią grzeczne kotki..

Telefon w sprawie adopcji: 600 905 923.

COCO: czarna kotka :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PORTO: czarno-biały kocurek :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PICO: czarno-biała kotka :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 15, 2009 22:10 przez edit_f, łącznie edytowano 5 razy

edit_f

Post » Wto lip 14, 2009 22:09

kosma_shiva pisze:Lutra miała ze sobą Heńka, małego szczeniaka, który chodził za człowiekiem i siadał przy nodze - zakochana jestem...

Też miałam okazję poznać Henryka. Fajny z niego gość :D I bardzo urodziwy :love:

Szuwarki odebrane z lecznicy. Mają się dobrze, ale jeszcze przez kilka dni muszą dostawać antybiotyk. Słodziaki z nich :love: :love: Trochę się boją dotyku, ale będą z nich... koty domowe :wink:

Mam dobrą wiadomość: Pumcia ma dom :dance: :dance2: Bardzo się cieszę, bo jej nowy domek jest najlepszy z najlepszych :D Jej tymczasowa opiekunka, która bardzo Pumcie pokochała, nie będzie musiała się o nią martwić. Puma do towarzystwa będzie miała trzy inne kocie panienki w zbliżonym wieku. Domek jest forumowy, więc może sie tutaj ujawni :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto lip 14, 2009 22:21

Bardzo proszę pamiętać o ogłaszaniu Luny, która jest u mnie na DT.. Luna jest cudowna (wtula się, kolankowa), ale strasznie się męczy z moimi dwoma rezydentami, którzy robią jej w moim domku małe piekiełko.. Boi się ich strasznie, cały czas żyje w stresie..

Obrazek

Luna ma ok. 2,5 roczku. Jest miłą kotką, o ślicznym burym, pręgowanym umaszczeniu. Lubi pieszczoty i jest bardzo spokojna i grzeczna. Wypręża grzbiecik na widok ręki człowieka, który chce ją głaskać.
Na dzień dzisiejszy Luna mieszka w domku tymczasowym. W domku tym są jeszcze dwa kotki i mimo, iż wszystkie razem są już ok. 5 miesiący, niestety kotki nie polubiły się. Szukamy dla Luny dobrych opiekunów i domku, w którym nie ma innego kota lub psa. Luna boi się innych zwierząt, ucieka przed nimi. Chce mieszkać z człowiekiem, który będzie o nią dbać, bo Luna lgnie do człowieka.
Luna jest kotką wysterylizowaną, odrobaczoną, zaszczepioną i jak na mądrego kotka przystało, ładnie korzysta z kuwetki.
Telefon w sprawie adopcji Luny: 600 905 923

edit_f

Post » Wto lip 14, 2009 22:29

Luna jest ogłaszana :wink:
Czekam na mailu na zdjęcia i opisy kociaków

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Śro lip 15, 2009 6:00

Czy jest na WP wolna łapka i mogłabym ją zgarnąć? Jest bardzo potrzebna w Kłaju. Otruto cztery około miesięczne maluszki :crying: Kiedy tam byłam ostatnio widziałam jak śliczniutkie brykały sobie po trawce :placz: Jeszcze dostałam po raz kolejny ochrzan od baby, która okazała się być tamtejszą zwykłą rozmnażaczką :evil: Wielbicielka małych ślicznych kotków k...a mać :evil: Taka sama wina że to się stało jej, jak i tego psychopaty, który je wytruł :evil:
Mama tych kociątek podobno bardzo się pochorowała, ale żyje. Muszę tam pojechać, tylko jak spotkam tego babsztyla to nie odpowiadam za siebie :evil:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro lip 15, 2009 6:53

anna09 pisze:
Mam dobrą wiadomość: Pumcia ma dom :dance: :dance2: Bardzo się cieszę, bo jej nowy domek jest najlepszy z najlepszych :D Jej tymczasowa opiekunka, która bardzo Pumcie pokochała, nie będzie musiała się o nią martwić. Puma do towarzystwa będzie miała trzy inne kocie panienki w zbliżonym wieku. Domek jest forumowy, więc może sie tutaj ujawni :D

Mam nadzieje, że Puma szybko zaaklimatyzuje się w nowym domku, a to radosne wydarzenie pociągnie za sobą kolejne szczęśliwe przypadki.... :wink:

Zenek, kotek wyłowiony spod blach, czuje się znacznie lepiej.
Tweety, Lutra, Robert - wielkie dzięki za pomoc. Szkoda, że inna forumowiczka pracująca w jednej z instytucji , do których dzwoniła wanila odmówiła pomocy, zwłaszcza że w ostatnich dniach sama taką forumową pomoc otrzymała :roll:
Oto Zenek:
Obrazek Obrazek
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro lip 15, 2009 7:11

Ale cudny!!!!
Dziewczyny, wysyłam mego TZ-ta, zeby pozyczył jeden transporter z Wielopola. Kotka naszej sprzataczki z pracy chyba złamała łape, a kobiecina nie ma w czym zawiezc jej do weta (mieszka na wsi, tam sie nie mysli o takich udogodnieniach, na szczescie pomyslała wczesniej o sterylce rudej złośnicy). Transporter oddam najpózniej pojutrze.

Aha, i nadal poszukuje mojego transportera: popielaty z czarna metalowa kratka. Podpisany na spodzie. Jakby ktoś sie na niego natknał, to prosze o sygnał.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lip 15, 2009 12:41

mjs pisze:Oto Zenek:
Obrazek Obrazek

Zenek cudny :love:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro lip 15, 2009 13:11

A Oliviera znowu wczoraj przesrało.
Po smeccie spokój.
Je, bawi się.
Ja jużcałkiem głupieję.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro lip 15, 2009 13:29

Dziewuszki wielopolujące na II zmianie - wyrzućcie, proszę, resztki mokrego śniadanka, bo przy takim upale to ono samo wyjdzie za drzwi :wink: Basieńka ma zawsze miseczkę w swojej budce, na ścianie przeciwległej oknu.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro lip 15, 2009 13:45

Oko. Over.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro lip 15, 2009 13:47

anna09 pisze:Mam dobrą wiadomość: Pumcia ma dom :dance: :dance2:
Domek jest forumowy, więc może sie tutaj ujawni :D

Pumcia będzie mieszkała razem z Bisią, Kasią i Kropcią, no i ze mną także :D
Jeśli ktoś ma chęć i czas na czytanie - to więcej o przyszłym domu Pumci może dowiedzieć się z naszych wątków:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81501&start=0

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67546

A tak w ogóle - to Pumcia jest cudowna :D
Nie to, co moje koty, które najczęściej patrzą na człowieka "bykiem" i dają się głaskać tylko i wyłącznie wtedy, gdy same mają na to ochotę :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]