[WRO]Szylkrecia, znalazła DS i uciekla :( Jak ją znaleźć? :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 11, 2009 21:28

Jutro po wizycie w schronie podjedziemy tam z mężem, przykleimy ogłoszenie u znajomego, który prowadzi sklepik osiedlowy.

To są moje rodzinne okolice, Szylcia musiała przejść przez działki. Wejście jest od Oporowskiej (zaraz koło pl. Srebrnego), a następne - koło bloku od KRUCZEJ!!!

Musi się znaleźć :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob lip 11, 2009 21:30

na południe- może do schronu wraca :wink:
krucza/ kwaśna to jeszcze bardzo blisko miejsca skąd zginęła, po drugiej stronie tych działek gdzie jej szukałyśmy.
Porozwieszaliśmy troche ogłoszeń, zostawiliśmy w sklepie, który był jeszcze czynny. Spotkaliśmy jedną karmicielkę- będzie mieć Szylcie na uwadze. Chodzilismy po podwórkach od nasypu do Stalowej mniej więcej.. Zatoczyliśmy koło i widziałam, że ktoś zerwał numer tel w jednym z ogłoszeń na bramie najbliżej działek- może zadzwoni...

Aha, wszędzie były domofony :oops: Może ten pan trafił po prostu na jakąś otwartą bramę?

dzonss

Od: Wto lis 18, 2008 23:02

Post » Sob lip 11, 2009 22:53

:cry: :cry: jasny gwint oby tak było.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie lip 12, 2009 11:14

Oj, dopiero dzis przeczytałam wątek :cry: Strasznie mi przykro z powodu Szylkreci i żałuję, że nie ma mnie przez wakacje we wrocku, żeby Wam pomóc.

Mojemu znajomemu uciekła kiedyś przez okno kotka (na parterze), szukał jej po całej okolicy, a ona była w piwnicy schowana.

Ta pani Ela jest albo totalnie nieodpowiedzialna, albo podejrzana - jak to możliwe, żeby trzy koty już jej uciekły?! Co ona robi z tymi kotami - bo jakoś trudno mi uwierzyć w to, że wszystkie się tak pchają do okien :evil:

Trzymam kciuki za biedną kicię. Ale gdy się odnajdzie, to wróci do schronu? Czy lepiej poszukać jej dt?
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Nie lip 12, 2009 18:42

aha, a macie tę klatkę-łapkę?
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Nie lip 12, 2009 19:05

ja mam, co prawda też wypozyczoną, ale narazie jest u mnie, Kruszyna jest " w pogotowiu" w razie czego :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie lip 12, 2009 19:28

dałam internetowe ogłoszenie na Kruczą

http://pl.myiooi.com/msg/536880/zaginel ... uczej.html

:oops:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Nie lip 12, 2009 20:33

Bardzo dobrze, że dodałaś to ogłoszenie :) Byłam w tamtej okolicy wczoraj około 23 i dzisiaj około 16. Wczorajszych ogłoszeń nie było :/ Komuś się chyba bardzo nudzi, więc zrywa wszystko to, co przyklejamy. Zobaczymy, jak długo powiszą dzisiejsze...

Szylci ani widu, ani słychu :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie lip 12, 2009 21:43

:cry: :cry: :cry: Szylciu gdzie jesteś? :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie lip 12, 2009 22:09

Kruszyna, ogłoszenie od Ciebie pokserowane, jutro zostawimy je u pani ze sklepu zoo na dworcu PKP, tam przychodzą karmicielki z tej części miasta, gdzie Szyla zaginęła, każda karmicielka dostanie ogłoszenie i one też chętnie się zaangażują w poszukiwanie

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lip 13, 2009 8:32

Dzisiaj w Gazecie Wyborczej ukazało się ogłoszenie Szylci.
Oby tylko ktoś się odezwał, może ktoś ją wypatrzy... :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon lip 13, 2009 9:06

dałam jeszcze do cafeanimal, może puszczą do metra...

http://ogloszenia.cafeanimal.pl/WROCLAW ... l-zwierzak),860
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pon lip 13, 2009 10:47

kochane cioteczki nie osadzajcie tak bezwglednie pani Eli ta Pani napewno nie chciala aby tak sie stalo Szylcia jest kotka ktora przebywa na wolnosci i zawsze znajdzie sie sytucja zeby uciec !!! napewno wam tez nie raz uciekl kot? ja mysle ze ona jest w schronisku bardziej szczesliwa niz zamknieta w domu takich zwierzat nie powinno sie uszczesliwiac na sile.A co do Pani Eli to chyba powinna dostac jeszcze jedna szanse ale moze mniej mobilna kotke(ka) sa koty ktore nie uciekaja ja mam taka kotke ktora siedzi sobie na balkonie i oglada otoczenie ale nie ma zamiaru uciekac !Dlaczego pisze aby dac szanse Pani Eli pomyslcie ile jest kotow bezdomnych nie mozna przekreslac czlowieka jezeli mial dobre intencje .Wiecie ze sa domy gdzie koty sa bite glodzone itd.Ja ma kotke z forum . podejrzewam ze byla bita a jadla tylko chleb bo pomimo ze dostaje najlepsza karme to prosi o chleb. przemyslcie to i porozmawiajcie z Pania Ela aby mogla wziac mniej wedrowna kotke a co do osiadkowania to moze potrzebna jest jej pomoc bo ja tez nieznam nikogo kto by to zrobil ja mieszkam na parterze ale tez bym chciala osiatkowac okna

wegadzia

Od: Śro lis 12, 2008 14:00

Post » Pon lip 13, 2009 10:59

ja polecam te stronki jeśli chodzi o zabezpieczenia okien i balkonów ładnie pokazane jak co zrobić, krok po kroku...

http://kocia_stronka.republika.pl/balkony.html

http://kocia_stronka.republika.pl/balkony2.html

http://koty.rokcafe.pl/zabezpieczenia/okna.php
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pon lip 13, 2009 11:03

a co do pani Eli, to po ucieczce pierwszego kota, powinna była zadziałać, po ucieczce drugiego i wiedząc że Szylcia to kotka wychodząca, powinna była obowiązkowo coś zrobić, żeby okna zabezpieczyć... i była o tym informowana... Szylcia miałą do niej jechać w niedzielę, zamiast upierać się na piątkowy odbiór, te dwa dni mogła wykorzystać właśnie na zabezpieczenia okien...
ObrazekObrazekObrazek

isollde

[poprzednia][następna]