CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- Eksmisja, petycja! str.80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 12, 2009 11:52

EwKo pisze:
San pisze:Fretka na rękach jest :1luvu:

A teraz zagadka:
Obrazek
Czyj ogon wystaje z pojemnika z karmą? :lol:

Taa... A materiał porównawczy gdzie? Fotografują koty od frontu, a personalia każą zgadywać po końcówce ogona :roll:

:twisted:

A jaka jest nagroda? 8)

To może tak:
Obrazek
8)

Nagród mamy kilkanaście, takich futrzastych, ostatnio dużo cornych 8) Można se wybrać :twisted:

Tak a propos czarnych kotów: wczoraj realizowałyśmy ambitne zadanie polegające na podaniu czterem kotkom aniprazolu. Ze znalezieniem Nimfy, Dakoty i Zumy nie było problemów, natomiast Nevady... Podczas penetrowania przepastnych czeluści kociarni i prób wypatrzenia "czarnej drobnej z wielkimi gałami" co rusz z jakiegoś kąta wypryskało "czarne, wariant inny niż poszukiwany". Gdyby naprawdę przebiegnięcie drogi przez czarnego kota przynosiło pecha... :roll:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Nie lip 12, 2009 13:55

San pisze:A teraz zagadka:
Obrazek

Koci :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie lip 12, 2009 14:01

Myszka.xww pisze:
San pisze:A teraz zagadka:
Obrazek

Koci :mrgreen:

Myszko, gratuluję wygranej nagrody! :surprise: :mrgreen:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Nie lip 12, 2009 14:10

To ja wam wrzucam filmiki z moimi tymczasowiczami.

Finek i myszka
http://www.youtube.com/watch?v=8_ALAnvL ... rofilepage

Fretka i żabka (której Finuś się boi :twisted: )
http://www.youtube.com/watch?v=oFRPD4SG ... rofilepage

Finek z Fretką
http://www.youtube.com/watch?v=IYkrglKo ... rofilepage

jw
http://www.youtube.com/watch?v=pos2xmDj ... rofilepage

A teraz bardzo niewychowawcze, ale jakie urocze - czyli Fretka gryzie palce
http://www.youtube.com/watch?v=mA07Mz4X ... rofilepage
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot."
Mark Twain
Obrazek

http://dzikuski.bloog.pl

Sally od dzikusków

Od: Śro lis 05, 2008 15:30

Post » Nie lip 12, 2009 14:21

San pisze:To może tak:
Obrazek
8)

Nagród mamy kilkanaście, takich futrzastych, ostatnio dużo cornych 8) Można se wybrać :twisted:

Hmm... To ja nie wiem, czy jestem gotowa na taki zalew szczęścia :twisted:
Szczególnie, że moją wielką niespełnioną miłością, że tak ujmę, jest Loa, której indiańskie imię brzmi Czarnego z pomarańczowym się nie głaszcze!

Drogą eliminacji: musi być toto biało-bure i zamieszkiwać kociarnię. Został mi Ildefons albo Hokus...
Z naciskiem na drugiego delikwenta?
:roll:
Ostatnio edytowano Nie lip 12, 2009 17:39 przez EwKo, łącznie edytowano 2 razy

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie lip 12, 2009 14:27

Pingwinkowe rodzeństwo F - urocze :lol:
No i nie ma to jak brat czy siostra do bicia/gonienia/uciekania/podgryzania/itp. :twisted:

EwKo

Post » Nie lip 12, 2009 17:27

grrr... pisze:
EwKo pisze:Mela ma dwie dziury - zdaniem weta - po zastrzykach, ale nie wiem, jakich. Takie łyse placki delikatniutkiej skóry.

I nie odrasta futerko?

U mnie i Chochlik i Piekna po zastrzykach maja placki bez futra.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie lip 12, 2009 17:39

aassiiaa pisze:
grrr... pisze:
EwKo pisze:Mela ma dwie dziury - zdaniem weta - po zastrzykach, ale nie wiem, jakich. Takie łyse placki delikatniutkiej skóry.

I nie odrasta futerko?

U mnie i Chochlik i Piekna po zastrzykach maja placki bez futra.

Nie strasz... :cry: Przecież ona ma dziurę wielkości pięciozłotówki na samym środku. I kilka innych, mniejszych "przyszłych łysych placków"...
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Nie lip 12, 2009 17:56

Nie strasze, tak maja. Kazdy po jednym placku na boku.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie lip 12, 2009 18:43

Wiecie co?
Świetnie Wam (nam, hehe, bo zaczęłam chyba ;) ) idzie dzielenie skóry na kocie ;) Marcela mówi, że zarosło, a na odległość i z opisu cieżko stwierdzic, co za "cosie" na grrrkocie wyrosły, tak? ;) Moze będzie łyse, a może nie (Mela chyba też przez jakiś czas była na okoliczność grzybka z tytułu łysin leczona).

Może niech sobie Zuzia po prostu dochodzi do siebie, a kwestia placków pewnie ... zarośnie :wink: Czego życzę :D

Kira :ok:

EwKo

Post » Nie lip 12, 2009 20:59

EwKo pisze:
San pisze:To może tak:
Obrazek
8)

Hmm... To ja nie wiem, czy jestem gotowa na taki zalew szczęścia :twisted:
Szczególnie, że moją wielką niespełnioną miłością, że tak ujmę, jest Loa, której indiańskie imię brzmi Czarnego z pomarańczowym się nie głaszcze!

Drogą eliminacji: musi być toto biało-bure i zamieszkiwać kociarnię. Został mi Ildefons albo Hokus...
Z naciskiem na drugiego delikwenta?
:roll:

Brawo! :D Ano, to jest Hokus, który lubi pić ( w tym wypadku jeść) prosto ze źródła, jak widać :lol:
To co, wysyłamy Loę? 8) :twisted:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Nie lip 12, 2009 21:47

Z syjamką niezaciekawie. Ma chorą wątrobę, prawdopodobnie jaskrę i cukrzycę :cry: :cry: Miała usunietych dość dużo ząbków, bo były w fatalnym stanie. Nie chce nic jeść, pomijając, że powinna już być na specjalnej diecie. Na razie jeździłam z nią codziennie do weta. Ostatnio nie dała sobie podać kroplówki.

Ja naprawdę proszę Wszystkich o burzę mózgów, może komuś wpadnie ktoś na myśl, kto by mógł się koteczką zająć. Ja naprawdę jestem cały dzień w pracy, od 6.30 wyjścia, dopiero o 19.30 w domu, z godziną przerwy w południe w domu. Ja po prostu absolutnie nie jestem w stanie się nią zajmować :cry:

Ana_Zbyska

Od: Śro kwi 16, 2008 18:20

Post » Pon lip 13, 2009 10:06

Ja się melduję po powrocie - strasznie potrzebne mi były te wakacje, szkoda tylko, że tak krótko i że tak smutne wiadomości czekały na tym forum...

Przy okazji - w Lipawie na Łotwie widziałyśmy ze Stachurką dziesiątki półdziczków i zupełnie oswojonych, bezdomnych i zaniedbanych, ale pięknych, długowłosych kotów - oczywiście wszystkie nieciachane. Aż serce bolało.

A teraz, skoro za własne pieniądze już dałam się wybujać, zmarznąć i zmęczyć, to czas wrócić do roboty 8) .

Amidalka przywitała mnie głośnym mruczeniem, wylizała mi nos i ręce i chyba się cieszy, że wróciłam :lol: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon lip 13, 2009 10:23

luelka pisze:Ja się melduję po powrocie - strasznie potrzebne mi były te wakacje, szkoda tylko, że tak krótko i że tak smutne wiadomości czekały na tym forum...

Fajnie, że jesteście :P

Zapraszam do mnie na zapoznanie się z Seneą Vervą i Largo :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Pon lip 13, 2009 10:53

Dobra wiadomość na początek tygodnia :)
Do domku pojechała maleńka Duszka!!!
Jej nowa "mamusia" dobrze się przygotowała do tej adopcji. Odbyło się nawet przyjęcie na cześć koteczki, Duszka dostała duuużo zabawek :)
Jak na razie jest grzeczniutka i urocza, załatwia się w kuwetce i gryzie "mamusie" tylko gdy miseczka stanie się pusta :)

Postaram się wrzucić wieczorem fotkę z nowego domku małej Duszki.

Pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby nasza dziewczynka nie została jedynaczką, na pewno jej się będzie nudzić, gdy jej "mamie" skończy się urlopik :lol:

chotesia

Od: Pon lut 04, 2008 22:47

[poprzednia][następna]